Sääkone vaihtui ynnä muuta.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 09.06.2014, 07:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Lenovon läppäri vaihtui HP 6550b läppäriin. Ostettaessa molemmat käytettyjä. Lenovo on toiminut hyvin ja vapautui myös kunnossa olevana, tarkoitus asentaa siihen muu windows kuin nykyinen XP ja jättää se sitten reservikoneeksi.

HP:n mukana tuli telakka, mutta se jäi nyt käytöstä pois, koska HP:n kyljessä oleva comportti poistui toiminnasta, kun telakka kytkettiin. Tässä vaiheessa pidän ukkoskesää ajatellen parempana vaihtoehtona sitä, että HP pyörii sähkökatkosten ajan oman akkunsa varassa ja alkaa taas ladata omaa akkuaan katkoksen loputtua. Talveksi ajattelin kytkeä laittteen sitten telakkaan, joka varmaankin säästää läppärin akkua.

WUHU:n siirto uudelle koneelle sujui muutoin ongelmitta, mutta netistä suoraan se ei suostunut asentumaan, kuten ei aikanaan Lenovoonkaan. Syy ei asennusta tehneelle pojalleni Kasperille vieläkään auennut. Uusin versio asentui tikun kautta. Ukka vuorostaan joutui pariin osoitteeseen etsimään arkistoista salasanat, että lähetykset saatiin kaikkiin firmoihin entisellään pelaamaan. Tuli kyllä mieleen, että miksiköhän Ukalla ei ole pientä sinikantista vihkoa, joka olisi valjastettu vain ja ainoastaan koneasennuksissa tarvittavaa tietoa varten, niin vähemmällä etsimisellä pääsisi kolmen vuoden välein, kun koneita noin keskimäärin on tullut vaihdettua. :o

Sääkameraakin entrattiin. Vivotek on pyörinyt noin 35 metriä pitkällä ethernetkaapelilla. Siitä korvattiin nyt sähköjohdolla 25 metriä asentamalla TPLinkin AV500 laitepari sekä konttoriin että neljän metrin päähän kamerasta. Yhteys syntyi ongelmitta ja nyt on kamerankin sähköyhteys sisätiloista, jos joskus on tarvetta käyttää virtoja poikki. Kuvan laatuun muutos saattoi vaikuttaa hiukan plusmerkkisesti, vai lieneekö näköharhaa.

Uusi järjestelmä jää nyt kolmen päivän koeajolle itsekseen, kun pitää käväistä katsomassa läntistä puolta Lapista. Kolme päivää on kenraaliharjoitus juhannukselta alkavalle kahden viikon lomanpätkälle, jonka ajan sääaseman pitäisi pyöriä myös omineen. Sepä näkee, ken elää, miten käy. ;)

Helteitä ei uuden järjestelmän tarvinne mitata ainakaan lähipäivinä, koska nyt on +10 mittarissa hellepäivien sijaan.

www.naruska.com