Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Oregon VMR 200 / Cumulus temppuilee

Aloittaja Nokia67, tiistai, 04.03.2014, 19:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Nokia67

Moro! Mulla on ollut otsikon mukaiset laitteet ja ohjelma puolisentoista vuotta, ja hyvin on toiminut.
"Tyhjennän" sääaseman koneelle parin, kolmen päivän välein, kun tietokone ei ole auki koko aikaa.
Tähän asti homma on tosiaan toiminut, kunnes tässä kuun vaihteessa, 3-4 päivää sitten, avatessani cumuluksen, tuli näytölle cumuluksen lisäksi se normaali "pikkuikkuna", jossa juoksee päivämäärä ja kellonaika tietojen siirtyessä sääasemalta cumulukseen. Samaan aikaan cumuluksen normaalisti toimiessa tuuli, lämpötila ym. tiedot päivittyvät cumuluksen näytöllä. Mutta nyt on käynyt näin :
alkaessani aseman "tyhjennyksen" koneelle, pikkuikkunassa päivämäärä ja kellonaika juoksevat normaalisti, mutta cumulus pysyy mykkänä. Today sarakkeessa on tiedot muutaman päivän takaa, ja uutta tietoa ei cumulukselle tule, ei näyttöön eikä data tiedostoihin. Sääasema kerää luultavasti normaalisti tietoa, koska aseman dataloggerin päivät vähenevät sen mukaan, montako päivää asema on tyhjentämättä. Ehkä vähän sekava kirjoitus, toivottavasti joku saa tolkkua ja osaa auttaa...
Onkohan cumulus "ottanut itteensä" vai missä vika?

Leka

Cumuluksen foorumilta pomittua:
LainaaI had in mind to let the device log as long until memory is full and then download data to PC.
WMR-200:n dataloggerissa (tai mikä se nyt onkaan WMR:ssä) pitäisi olla enemmän tilaa kuin Davisin dataloggerissa, joten 3-4 päivää ei riitä lähellekkään että dataloggeri tulisi täyteen.
Datasiirron aikana Cumulus ei lue live-dataa asemalta, alla Steven kommentti:
LainaaDownloading the entire contents of the memory will take several hours, and in the case of Cumulus it won't log any 'live' data while the logger download is in progress, so there will be long gaps in the recorded data.
Tuossa keskustelua aiheesta Cumuluksen foorumilta: http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=9728

Yksi vaihtoehto tietty on se että dayfile.txt tiedosto on jollain tapaa korruptoitunut ja sen korjaaminen ajantasaiseksi ei käy kädenkäänteessä jos näin on tapahtunut.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless