Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

nordicweather responsiiviseksi

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 05.01.2014, 20:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

nordicweather on siirtynyt responsiiviseen aikaan jotta toimis paremmin tabletissa ;D

Tällä hetkellä on pääpaino ollut yli 630 px leveydessä joskin se "toimii" myös älyluurissa mutta sitä puolta ei ole vielä optimoitu. Tarkoitus on tehdä < 630px puolesta uusi mobiilipuoli jossa on kehissä valitut sivut omilla asetuksilla. Myös 630px <> täysi leveys osastolla on vielä jotain pikku jutksuja jota vaatii säätöä.

Pohjalla häärää Bootstrap, tai oikeastaan osia siitä.
Jahka nään hitusen miten se toimii tabletissa ja varsinkin se että mikä toimii ja mikä ei niin tulee lisää muokkauksia "touch"-härveleille. 

;D

weatherc

Menköön tähän vaikka koskeekin tavallaan myös EWN-skriptejä mutta tuo nordicweather on nyt ollut "testi-alustana".

Tehnyt pikkasen debuggauksia niin tabletilla että luurilla...Tulos, nordicin pohja on aaaaaivan liian raskas niille joten suora siirto toimivaksi responsiiviseksi sivuksi joka skaalatuisi suoraan myös luurille ei toimi. Ei vaikka kuinka "riisun" siitä osia pois kun laite on touch-laite.

Yksi ongelma on taustalla pyörivä Nginx-palvelin ja sen php-filujen cache. Tämä on sinänsä näppärä koska se estää sen että samaa sivua generoitais PHP:llä moneen kertaan liian useasti (= kun enemmän liikennettä). Vakio-asetuksena mulla on 20 sekuntia joka pätee kaikkiin PHP-pohjaisiin sivuihin/kuviin sekä omat pidemmät aikarajat ruuhka-sivuille.
Mutta, tämä estää sen että pystyisin generoimaan riisutun sivun jos kysysvä laite on touch/puhelin koska siinä vaiheessa KAIKKI samaa sivua kyselevät saavat sen riisutun sivun seuraavat 20 sekuntia riippumatta onko touch vai desktop...

Optimaalisessa tilanteessahan php "haistaa" että onko kyseessä desktop, touch vai puhelin ja generoi sivun sen mukaan.
Hommaa hämmentää myös se että pirun selaimet lataavat kaikki taustakuvat sun muut vaikka elementti on kuinka "display:hidden" eli sitä ei näytetä selaimessa eli sekään ei auta.

Toinen ongelma on ESRI:n kartat. Ei sinänsä itse kartat vaan se että ESRI:n js-filut ei saa yhdessä filussa vaan se lataa noin 70 (!) pientä js-filua pelkästään näyttäkseen sadetutkan. Ja varsinkin hitaammalla yhteydellä vie 70 http-kyselyä toven jos toisen. Sigh!
Korvaava häkkyrä olisi OpenLayer jota mm YR käyttää joka ei lataa kuin sen yhden filun. Siitä on olemassa versio 2 joka on jo aika vanha sekä beta-vaiheessa oleva versio 3. Kolmosversion dokumentaatio on vaan "hitusen" heikohkoa toistaiseksi eikä tietoa ole miten esim siihen tehdään sellainen aikajana.