Sääasemaohjelmat > Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemaohjelmista

Mitkä ohjelmat pelaavat WS-2801 kanssa. Haluaisin liittyä EWN & FinWX

(1/2) > >>

la isla verde:
Tästä keskustelusta läytyy lausunto:
Onneksi ongelmat ovat kierrettävissä monella tapaa, kuten suojaamalla liitin ja sääasemaohjelmana HeavyWeather on korvattavissa paremmilla ohjelmilla, jotka pyyhkivät pöytää HeavyWeatherilla kaikilla osa-alueilla.
Kysyin tuota asiaa kaksi vuotta sitten. Hevy Wather ohjelma on tuossa pyörinyt.
Onko nyt tullut toista ohjelmaa joka toimisi?
EWN & FinWX liittyminen kiinnostaisi. Mutta mikä ohjema mulla pitäis olla?
Hevy Watheria en tuosta listasta löytänyt.

iccb:

--- Lainaus käyttäjältä: la isla verde - Perjantai, 03.01.2014, 13:17 ---Tästä keskustelusta läytyy lausunto:
Onneksi ongelmat ovat kierrettävissä monella tapaa, kuten suojaamalla liitin ja sääasemaohjelmana HeavyWeather on korvattavissa paremmilla ohjelmilla, jotka pyyhkivät pöytää HeavyWeatherilla kaikilla osa-alueilla.
Mulla on ollut kuukauden tuollainen WS-2801. Toimii nyt Heavy Watherin kanssa.
Mitä ehdotatte?
Mä olen aivan noviisi. Mutta en haluaisi tulevaisuudessa sitten taas vaihtaa ohjelmaa.
Ilmaiset?
Maksulliset?
Jos löytyy vaikka maksullinen mikä toimii ja millä toimintaa voi monipuolistaa niin kiitos vinkeistä.
Auttakaa mies alkuun.

--- Lainaus päättyy ---

Jos haluaa laittaa rahaa kiinni, niin osta suoraan weather-display ohjelma. Siinä n oikeastaan kaikki mitä voi sääohjelmalta vaatia. Joudut toki ajamaan heavy weatheriä siinä kanssa, mutta toi WD lukee HW:n tuottamaa current.lts tiedostoa.

J.Jäntti:
Ohjelmista Weather Display lienee tällä hetkellä ainoa ohjelma, joka toimii La Crosse WS-2801:n kanssa ja kyseessä on maksullinen ohjelma.

Muut ohjelmat eivät kykene keskustelemaan sääaseman kanssa, koska tässäkin sääasemassa on sääaseman ja tietokoneen välinen keskustelu La Crossen omaa tuotantoa, joka ei seuraa minkäänlaista standardia.
Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä, että laitteen käyttämä keskustelutapa ja kommunikointikieli on valmistajan toimesta asetettu periaatteessa liikesalaisuudeksi mikä tarkoittaa sitä, etteivät kolmannen osapuolen ohjelmien tekijät saa tämän keskustelun sisällöstä mitään tietoa, jotta voisivat tehdä sääasemalle suoran linkin keskustelua varten.

Toistan tässä vanhaa asiaa ja se laahautuu keskustelun aiheesta ulos, mutta se on kuitenkin merkityksellistä, että tiedät kaikki olosuhteet sääasemaasi koskien.
Suunnilleen kuusi vuotta sitten sain olla toteamassa, kuinka silloisen La Crosse WS-2300:n ympärillä kohistiin urakalla. Kolmannen osapuolen ohjelmavalmistajat halusivat päästä käsiksi kyseisen sääasemamallin lähettämiin tietoihin, eli protokollaan, koska sen aikainen HeavyWeather-ohjelma oli ominaisuuksiltaan riittämätön, . ei vastannut käyttäjäkunnan tarpeisiin, eikä La Crossea kiinnostanut kyseiseen ohjelmaan panostaminen. Kaikki yritykset saada jonkinlaista spesifikaatiota sääaseman ja tietokoneen välisestä keskusteluprotokollasta olivat täysin turhia. Jokaiseen yritykseen eri ohjelmavalmistajalta saatiin La Crosselta vastaukseksi joko lyhyesti ja ytimekkäästi "Ette saa.", ei vastattu yhtään mitään tai vastasivat korkeintaan "selvittävänsä asiaa" jonka jälkeen asiaan ei palattu, eikä uusi kysely tuottanut enää vastausta. Silloin ryhmä salailuun kyllästyneitä propellihattuja loi Open2300-projektin ja he purkivat tuon protokollan osiin. Tämän projektin myötä WS-2300:sta tuli laakista kovan luokan sääasema, kun ohjelmavalmistajat toisensa jälkeen pystyivät tukemaan kyseistä sääasemaa suoraan ilman HeavyWeatherin läsnäoloa. La Crossella asia huomattiin taatusti, sillä asemien myynnissä sen oli pakko näkyä, mutta avoimuuden sijaan ottivat vain rahat ja nauroivat matkalla pankkiin. Seuraavat sääasemamallit seurasivat samaa askelten kaikua, kuin WS-2300: Protokollasta ei kerrota sanaakaan, eikä sitä paljasteta "ulkopuolisille" ja se ei ole WS-2300:n kanssa edes etäisesti samaa sukua. Pääosa ilmaisien ohjelmien tekijöistä ovatkin juuri tämän salailun vuoksi heittäneet pyyhkeen kehään WS-23xx-sarjan jälkeen. Vain pieni osa ohjelmista tukee WS-36xx-sarjaa ja WS-28xx-sarjaa ei tiettävästi ensimmäinenkään.

Seuraava kysymys kuuluukin, että miten sitten Weather Display (tämän hetken tietojen mukaan ainoana) toimii WS-2800:n kanssa?
Kuten iccb totesikin, ei Weather Display toimi itsenäisesti WS-2800:n kanssa, sillä WD ei keskustele WS-2800:n kanssa suoraan lainkaan. Toimiakseen se vaatii HeavyWeatherin väliin keskustelemaan sääaseman kanssa ja säätiedot se kerää HeavyWeatherin luomasta mittaustiedostosta. Kaksi sääohjelmaa rinnakkain on ehkä rakenteellisesti nurinkurista, mutta koska vaihtoehtoja ei ole, se on varmasti ainoa vaihtoehto, jos halajaa esim. internetiin tietoja lähettämään tai saamaan mittauksista enemmän irti, kuin mitä HeavyWeather kertoo. Tässä kohtaa tulee käyttäjän käyttää päätäntävaltaansa sen suhteen, onko rahan laittaminen toisen ohjelman toiminnasta riippuvaiseen ohjelmaan hyvä satsaus.

iccb:

--- Lainaus käyttäjältä: la isla verde - Perjantai, 03.01.2014, 22:36 ---ok. antaudun. tyhmän kaupan siis tein. aloittelijana maksan oppirahoja.

--- Lainaus päättyy ---

Ei nyt ihan niinkääm, itse käytin ko. asemaa pari vuotta ja suurempia ongelmia ei ollut, vaikka kahta ohjelmaa jouduin pyörittämään. Kyllä tolla helposti aloittelee sääasema touhut. Ja jos laitetaan davis vantage pro2 konsoli ja ws-2801 konsoli vierekkäin ni näyttäähän davis 70 luvun tietokoneelta. Tyylikäs asema kyllä.   ;D

J.Jäntti:

--- Lainaus käyttäjältä: la isla verde - Perjantai, 03.01.2014, 22:36 ---ok. antaudun. tyhmän kaupan siis tein. aloittelijana maksan oppirahoja.

--- Lainaus päättyy ---

Tuota en suinkaan tarkoittanut, että olisit tyhmän kaupan tehnyt. Nuo olivat vain yksityiskohtia La Crosse-sääasemien valmistajan toiminnasta. Ikävää tietenkin, että joutuu tilanteeseen, jossa toteaa laitteistossa olevan jonkinlaisia rajoitteita, joista ei hirveämmin ole viitsitty ns. kylillä huudella. Kaikki aloittavat jostain sääasemasta ja näissä hommissa nälkä kasvaa syödessä, voin kokemuksesta kertoa. Minä aloitin (muistaakseni) WS-86xx sarjan sääasemasta, jossa ei ollut edes PC-liitäntää ja käsin ilmoittelin kello 18:00 Suomen aikaa sivustolla säätiedot. Siitä siirryttiin WS-2300:een ja loppu onkin historiaa. ;D

Jos satut törmäämään WS-2300-sarjan sääasemaan niin älä ihmettele, sillä niitä on edelleen myynnissä, vaikka kuusi vuotta vanhasta sääasemamallista on kyse. Sellainen minunkin pihallani on tällä hetkellä vastaamassa säämittauksista sen aikaa, kunnes kesän kuukauksina saan Peet Bros Ultimeter-sääasemani takaisin käyttöön.

Tällä hetkellä WS-2800:n tilanne on sellainen, että HeavyWeatherin lisäksi tarjolla on yksi ohjelma, joka on maksullinen ja kahta ohjelmaa joutuu käyttämään, jos haluaa laajentaa sääaseman tarjoamaa mittaustietoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta