Aloittelija kysyy kokoonpanosta

Aloittaja kane, perjantai, 20.12.2013, 15:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kane

Tervehdys kaikille.

Mielenkiinnosta ajattelin rakennella jonkinlaisen kokoonpanon sään seuraamista varten ihan pienellä budjetilla aluksi ainakin.
Tarkoitus olisi kytkeä sääasema olemassaolevaan linux-palvelimeen ja tuottaa sieltä dataa omille web-sivuille. Lueskelin foorumia, mutten löytänyt äkkiseltään suoraan sopivaa ratkaisua.

Ajattelin käydä hakemassa tuon clasun halvan aseman ja aloittaa sillä. Serveriin ilmeisesti tarvitaan pywws, jolla saa luettua sääaseman datan talteen.
Samalla serverillä pyörii apache webbipalvelin, johon meinasin tietoa viedä.

Minkälaisella softalla tietoja voi tarkastella web-sivustolta? Onko valmista palikkaa joka pyörisi suoraan web-palvelimella, ja jolla voisi katsella käppyröitä ja sensellaista  :P


systeemi

http://saratoga-weather.org/index.php on varmaan helpoi "valmis" template. Ei se mikään "plug an play" kyllä ole mutta kyllä kohtuudella saa pelaamaan. Clasun on halvin vaihtoehto tms. sama tekele. Laatua siitä ei sitten kannata odottaa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

khyron

Esim. http://code.google.com/p/wfrog/ toi hoitaa myös julkaisun. Joskus vähän kattelin ja muistaakseni oli ihan kohtuullinen. En osaa sanoa onko clasun asema joku noista tuetuista.

angle

Minä olen napannut oman pywws templaten täältä.

pappa

Itsellä aikalailla samanlainen projekti meneillään juurikin tuo klasun asema ja raspberry toimii palvelimena joka lähettää datan nettiin.

Kannattaa tutustua tuommoiseenkin softaan kuin weewx, nimenomaa linuxille tehty softa. Omat sivuni löytyvät saatiedot.net, template on exfoliotionin pohjalta itse kyhätty ja vielä keskeneräinen.

kane

Joo, kiitos infosta.
Tuollaista meinasin katsastaa myös: http://www.wviewweather.com/
Onko kokemuksia kellään?

oldpet

Lainaus käyttäjältä: kane - lauantai, 21.12.2013, 16:37
Joo, kiitos infosta.
Tuollaista meinasin katsastaa myös: http://www.wviewweather.com/
Onko kokemuksia kellään?
Tuota ite kans koitin aluksi, mutta tuo pywws oli selkeempi joten päädyin siihen (en saanut pelaamaan tuota wviewiä). Sittemmin tuosta clasun asemasta anturit reistasi yksi kerrallansa, ja usb-yhteys koneeseen lakkasi toisinaan pelaamasta. Pari päivää sitten kävin vaihtamassa kokonaan uuteen asemaan ohlsonilla. Nyt en oikein tiedä teenkö tuolla mitään vai laitanko myyntiin, sääaseman olen vaihtanut 1-wire pohjaisiin antureihin, joilta dataa lukee nslu2-purkki. Nettisivuston pohja on edelleen sama kuin tuo anglen laittama, http://weatherbyyou.com/pywws/template/ ja yritän sinne päivitellä hiljalleen rrdtoolin tuottamia käppyröitä.

Tuo pohja + pywws on sanoisinko aika easy ratkaisu. Clasun asemasta sitten tuulimittarin laakerit ruostuu aikanaan, sademittari pelaa tai sitten ei, lähetin pelaa paitsi jos on pakkasta ja kosteaa samaan aikaan.