Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sääasema offline - taas

Aloittaja weatherc, torstai, 10.10.2013, 20:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuohon temp/hum-anturin vaihtoon liittyen on asema offlinessä.
Kun kytkin ISS:in takaisin ei enää tullutkaan dataa konsolille asti vaikka valo vilkkuu ISS:ssä.

Mitään arviota linjoille takaisin palaamisen ajankohdasta ei ole.

weatherc

Takaisin linjoilla :)

Tarkkaa syytä pottuiluun en tiedä.
Mutta kun aloin tutkimaan niin otin konsolin + metrin pituisen valmispiuhan jossa rj:t päissä kainaloon ja eikun pihalle ja tuuppasin ISS:iin toivossa että joko nyt tulis dataa. Eheps, nada.

Parin kuperkeikan jälkeen (tein pikasiirrot niin sadeämpäri/lämpömittari-pylväästä kuin tuuli/aurinko-kepistä niin että tarvittavien piuhojen pituus lyheni varmaan yli puolella) niin johan alko dataa tulemaan. Nyt ei kyllä ole systeemit ihan WMO:n mukaiset mutta mitäpä sillä. Kohtalaisen hyvin ovat kuitenkin (patsi tuuli jota en kuitenkaan saa millään hyväksi täällä ennekuin joku hakee mestänkaatovehkeet ja pistää kaupungin puut matalaksi :P).

Kokeilin myös Pi:tä WD:n kanssa tässä samalla mutta siitä kyseisessä ketjussa....


weatherc

Mitkä ihmeen tietoteknisten romujen hajoamis-viikot nyt on meneillään??  :o

Läppäri joka hoiti sääaseman virkaa täysin kuollut, ei pihaustakaan, ei edes latausvaloa...
Nyt on on aika lähellä tilanne että pinaalit laitetaan kasaan lopullisesti...

weatherc

Sen verran päivitystä ettei palaa linjoille ainakaan lähipäivinä, ainut joka siten päivittyy on BO-tutka ja tietenkin nuo systeemit jotka täysin tulee dediltä.
Pengottu SER-romulaatikko läpi eikä sen sisällöstä saa uutta vehjettä. Sen sijaan olisi varmaan aika tehdä visiitti kaatikselle tyhjentelemään sitä  ;D
Eikä RasPi:sta, tai pikemmin Linukka-WD:stä, ollut siihen...

Hemmo

Kokeilitkos sitä sun läppäriä ilman akkua ? Kerran tai pari on ollut sellainen tilanne, että kone ei reagoi mitenkään mutta kun otti akun irti ja laittoi piuhan kiinni niin sitten sen sai edes käyntiin.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Hemmo - sunnuntai, 13.10.2013, 17:10
Kokeilitkos sitä sun läppäriä ilman akkua ? Kerran tai pari on ollut sellainen tilanne, että kone ei reagoi mitenkään mutta kun otti akun irti ja laittoi piuhan kiinni niin sitten sen sai edes käyntiin.

Juup, kaikki kuperkeikat kokeiltu sen suhteen että saisi sen edes käyntiin.

Hemmo

No perhana.
Dellin kannettavissa oli myös sellaista vikaa, että laturista kun vaihtoi virtajohdon niin se on kanssa auttanut. Siis sen laturista -> seinäpistokkeeseen. En koskaan niitä purkanut selvittääkseni vikaa mutta noin vain kävi.

iccb

Ompas huonoa tuuria weatherc:llä!
Voisin luopua vanhasta sääkoneestani, (intel d525MW, 4 gigaa muistia, kotelo+poweri LC-1350 musta) asevelihintaan jos kelpaa?
Kovoa ei löydy mukaan antaa...

Kamat on myynnissä tällä hetkellä muropaketissa:
http://murobbs.plaza.fi/komponentit/1047144-m-sekalaista-rompetta.html
Kotelossa näkyy ruma modaus perän puolella...

weatherc

#8
Kiitos tarjouksesta!

Sanotaanko niin että osittain odotin että tuo läppäri sanoo itsensä irti mutta olis se saanut pysyä hengissä kunnes olin päättänyt mitä tehdä tuolle varsinaiselle sääkoneelle kun läppärillähän en saa tuota Boltekkia linjoille.
Jostain syystä en ihan luota läppäri + 24/7 ajo yhdistelmään. Kunnon masiina sen olla pitää ;D
Joskin nykyään painaa myös virran kulutus siinä mukana eli tarttis olla mahdollisimman pihikin :P

Pari kertaa kävi kyllä mielessä että vetäisi töpselin irti sääasemasta mutta...On jokseenkin orpo olo kun ei tiedot päivity sivuille ;D ja sivujahan mä käytän pääsäntöisesti niiden tietojen katselemiseen, en Daviksen konsolia tahikka WD:tä, myös sen takia että sivuilla on arvoja jota ne eivät suoraan näytä.

Toisaalta, kävin katselemassa hitusen käviätilastoja G:n analyysissä ja sehän kertoo sen että NSD/Boltekki on ylivoimaisesti suosituin sivu koko nordicweatherissä, koko vuoden osalta yli 55% osuudella (touko-elokuussa osuus 62%). Joten sen dumppaaminen ei ihan heti tule mieleen niin kauan kun sivut on pystyssä. Jos lukemat olisi muutaman prosentin luokkaa asia olisi ihan eri.
Tämän lisäksi on nordic liikkunut kävijämäärissä siinä rajamailla että tuleeko uusi kävijäennätys vai ei (tulee jos katselee koko vuotta) joka tietty antaa pontta siihen ettei vedä töpseliä seinästä ihan heti. :)

Mulla oli kiikarissa jo ennen tuota läppärin hajoamista mini-ITX emo joka olisi ihan passeli sääaseman ajoon ja jossa PCI-paikka (joka tosin vaihtui kun rupesin katselee tarkemmin). Olin vaan ajatellut tutkia asiaa tarkemmin "jossain vaiheessa". Se tutkiminen tuli siten ajankohtaiseksi nyt.  :P

Homman jujuhan on siinä etten ihan mitä tahansa siihen huolinut vaan asiaa tutkittiin niin CPU-benchmarkista jossa minimirajana oli siinä 900 pojon hujakoilla jotta WXSIM:it ja videonteot onnistuisi suht hyvin kuin myös kaivettiin esiin kyseisen prossun virrankulutukset.

Tuo pojo-raja tuli siitä että vanhassa D2700-Atomissa pojoja oli 831 ja se toimis suht hyvin/nopeasti. Ei mikään silleen nopea muttei mikään älyttömän hidaskaan. D2700:n iso miinus (temppuilun lisäksi) oli se että siinä ei ollut VGA-porttia vaan ainoastaan HDMI-portti. Nytten huomasin myös että nuo D2500 ja D2700 Atomit ovat katoamssa Saksalaisista verkkokaupoista.

Kun taas katselin Suomalaisia verkkiksiä mini-ITX lättyjen osalta niin ei voi muuta sanoa että älyttömän surkeata oli valikoima siinä alle 100€ sarjassa. Ja ne jotka oli, oli ylihinnoiteltu rajusti. Esim lätty joka Suomessa maksaa 110€ saa 73€:lla Saksasta. Jo tuolla tulee 20€ halvermmaksi tilata sieltä kun suomalaisesta puljusta vaikka rahti onkin sen 30€ Suomeen. RAM:kin näytti olevan 20% kalliimpaa Suomessa, ainakin se 4GB palikka jota katselin. Ei hyvää päivää suomalaiset verkkokaupat, tuollaisilla hinnoilla/valikoimillako ne kauppaa luulee tekevän?

Valikoiduksi tuli Gigabyte:n GA-C1007UN joka julkaistu alkuvuodesta eikä edes ollut saatavilla Suomalaisista verkkiksistä ja oli Mindfactoryssä tarjouksessa, jossa tuolla Intelin 1007U-prossulla on pojoja 1428 ja TDP 17 wattia. ;D




Argonex

oletko kattonut yleismittarilla laturin, mulla on muutaman kerran kajahtanu ne ja sit ollaa ihmetelty kun on läppäri ihan kuollut...
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää