Globaali ilmastonmuutos onkin todella radikaali

Aloittaja teutari, tiistai, 10.09.2013, 20:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

En ole ehtinyt vielä aloittaa lukemista kun on pitänyt kasvattaa ilmastovelkaa pienimällä polttopuita moottorisahalla ja siihen käyttämäni kehon tarvitseman energian jalostamiseksi hiilidioksiidiksi ;D

Se tuo Taalaskin taitaa olla takinkääntäjä.. kun sanoi että taas perheenäitejä syyllistetään liikaa tuolla> https://www.ilmastovelka.fi/
joka taitaa olla täyttä humpuukia koko homma... tai sitten tehneet huonon, tosiasioihin perustumattoman ilmastosopimuksen. Itse ainakin sanoudun irti moisesta... en ole velkaa noin suuria määriä.. ajaellen tuottamani hiilidioksiidi nesteytettynä ja punnittuna..  8)

Ainaskin jos vertaa tuohon >
http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248365-ihmisesta-johtuvan-hiilidioksidin-maara-ilmakehassa

Teoriat on teorioita...  aloittaisivat ensiksi intian "pyhien" lehmien karsimisen joita on noin 280 miljoonaa.. se on tuo suomen määrä niinkuin pieru tuulessa, ei näy eikä haise.. jos on tuulen yläpuolella...

Joku Henkka, 50v oli yhdellä eskustelupalstalla kirjoittanut osuvasti>
"Mielestäni valtioiden olisi otettava käyttöön ehdottomasti hengitysvero ja jokaiselle ihmisellä tulisi olla mittari suunpielssä, joka mittaa tuotettua hiilidioksidia ja vero määräytyy sen mukaan. Esim raskas työ ja kova liikunta tuottaa parhaimmillaan lähes nelinkertaisen määrän hiilidioksidia verrattuna normaalliin oleskeluun ja kevyeen työhön. Jos siis liikut ahkerasti niin maksat, aivan kuten autoilijoille nykyään tehdään.

Hyvä puoli tässä on se, että hiilidioksidilla ei ole mitään vaikutusta ilmaston lämpenemiseen, mutta sen perusteella voidaan rahastaa."

weatherc

Siitäs saitte ilamstohiihhulit, Grönlannin jäätikkö kasvaa ja on kasvanut jo muutaman vuoden ;D

https://yle.fi/uutiset/3-10710499

Jussa

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 28.03.2019, 13:18
Siitäs saitte ilamstohiihhulit, Grönlannin jäätikkö kasvaa ja on kasvanut jo muutaman vuoden ;D

https://yle.fi/uutiset/3-10710499

Tutkijat ihmeissään kun luonnolliset syklit vaikuttaa ilmastossa, voi yhen kerran. Juu, toivottavasti sulaminen joskus jatkuu, kaikkihan tietää mitä seuraa jos ei jatku ;D Kasvaa se nyt kuitenkin todennäköisesti sen 30-40 vuotta.


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 02.04.2019, 18:07
Niinpä.. asioita pimitetään ja totuudesta tingitään ;D

Saahan lämpötilan "nousemaan" myös sillä että siirretään sää-asemia lämpimimpiin paikkoihin.
Esim. Pokka "jotta ei tulisi uusia kylmyysennätyksiä" selityksellä että uusi paikka näyttää paremmin alueen kelin. Jos asema on on ollut iät ja ajat kylmässä paikassa, sen kuuluu olla siellä myös jatkossakin....

J.Jäntti

YLE kertoo tänään kuinka poliittisten johtajien vappupuheet ovat pidetty.
Vihreiden puheessa tehtiin selväksi, että ilmasto on tulevissa hallitusneuvotteluissa kynnyskysymys, jossa minua pisti erityisesti silmään ilmoitus kahdeksan puolueen sitoutumisesta pysäyttämään ilmaston lämpenemisen 1,5°C:n tasolle.

Minulle tuo näyttäytyy sekä naurettavana että huolestuttavana uhoamisena, sillä ainakin minun oman näkemykseni ja sen mitä olen asiaa seurannut, tässä pelataan enemmän mielikuvilla kuin realismilla. Koko tämän ilmastonmuutoskeskustelun ajan minulle on tullut väkisin mieleen kuva että päättävät tahot näkevät maapallon kaikki valtiot ovat omina hermeettisesti suljettuina terraarioinaan, ympärillä valtionrajojen mukaiset lasiseinät ja -katto, jossa joka valtiolla on lähtökohtaisesti identtinen ilmasto ja jotka samaan aikaan sekä vaikuttavat toistensa ilmastoon että eivät.

Meille tunnutaan koko ajan hakattavan kalloon median kautta, että juuri meidän poliittiset ilmastotoimemme vaikuttavat eniten ja että meidän suunnitellut toimemme yksistään pysäyttävät ei ainoastaan tämän pikku terraariomme lämmönnousun siihen 1,5°C:n tasoon vaan myös koko maapallon lämmönnousun siinä samalla.

Kun katsoo mitä kaikkea on heitelty ilmaan näiden tavoitteiden saamiseksi, tätä ilmastoasiaa pyöritetään jännittävästi vähän samoja maneereita käyttäen, kuin aseasioitakin.
Otetaan esimerkki: Jossain tapahtuu tragedia, jossa on käytetty asetta, joko luvanvaraista tai rikollisesti hankittua. Asia pengotaan läpeensä ja tullaan automaattisesti tulokseen, että tragedia olisi estetty paremmalla asekontrollilla. Mitä tehdään? Vaikutetaan vain tavallisten lainkuuliaisten kansalaisten toimintaan ja kiristetään heidän aseenkantolupavaatimuksia ja rikkeistä langetettavia rangaistuksia samalla kun rikollisille vaikutus on pyöreä nolla tai niin mitätön että se nollaantuu kun vain vaihtaa taktiikkaa, jolla ase itselle hankitaan.

Ilmastoasioissa tämä on ihan sama juttu: Ollaan huomattu että ilmasto vaikuttaisi lämpenevän. Asiaa pengotaan kamalalla kiireellä ja puutteellisella datalla ja tullaan automaattisesti tulokseen että ihmisten toimet ovat sekä syy että seuraus ja sitten aletaan jälkiviisastelemaan että lämpeneminen olisi voitu estää tekemällä asioille kauan aikaa sitten jotain. Mitä tehdään? Huudetaan että taivas putoaa ja vaaditaan radikaaleja toimia vauhdilla. Ketä ne vaikutukset asetetaan koskemaan ensisijaisesti? Tavallista kansalaista ja sen lompakkoa tietty: Vaikutetaan arkeen vaatimalla erinäisiä verotuksia, jolla "ohjataan" toisenlaiseen kulutukseen kuten mussuttamaan enemmän tai mieluiten pelkästään kasviksia (laskematta kyseisten tuotteiden hintaa minnekään, tietenkin) ja jos se auto on oltava niin sen pitää olla sitten sellainen että sen massasta 75% on pelkkää litium-akkua ja polttomoottorit ovatkin ykskaks ihan s**tanasta vaikka niissä on katalysaattorit ja tekniikka jolla niiden päästöjä pyritään pienentämään. Vaaditaan että kaikkia niitä lastemme tulevaisuutta tuhoavia polttomoottoriautoilijoita pitää lyödä kaksin käsin tekemällä autolla ajosta mahdollisimman hankalaa muuttamalla pääteitä puistokaduiksi ja lopuille pääteille tulee asettaa tietullit joiden ohittaminen lyö kukkaroon kuukaudessa rikesakon suuruutta vastaavan loven, vaikka meillä on kaupungeissamme noin tunnin-parin kestävät "ruuhkat" jotka nekin ovat ajastaan jälkeenjääneen liikennesuunnittelun tulosta suurimmalta osin.

Iskut kohdistuvat siis tavalliseen kansalaiseen ja hänen talouteensa ensimmäisenä negatiivisesti - ja rankaisemalla ja syyllistämisellä muutetaan toimintatapoja siten että maailma olisi tuleville sukupolville elinkelpoinen paikka? Taputtaisin tälle sarkastisesti, mutten tee sitä ettei siitä syntyvä ääniaalto ja sen luoma "perhosefekti" aiheuta jotain föhn-tuulta jonka lämpö halkaise pohjoisen napa-alueen jäätiköistä jäähallin kokoisia palasia.

Isot yritykset ovat oikea kohde, mutta kukaan ei halua niitä vastustaa tai haastaa todenteolla, koska se vaatii poliittista voimaa ja oma poliittinen ura ja sitä kautta tasainen tulo etuuksineen voisi joutua vaikka vaakalaudalle sellaisesta. Siksi on kivempi käyttää kansalaisia ihmiskilpinä. Näin ollen vaikutus isoille yrityksille tästä kaikesta on nolla tai niin vähäinen että se on käytännössä nolla, kunhan taktiikkaa muuttaa joko toimimalla edelleen samalla tavalla mutta siten ettei se ylitä laittomuuden rajaa. Yhtenä vaihtoehtona on myös tuotannon tai koko yrityksen siirto pois maasta. Suomi on maana kuitenkin sen verran pienikokoinen, että isokokoisia yrityksiä poislähtö ei heilauta mihinkään suuntaan.

Leikitelläänpä tällä ajatuksella, että vihreiden märkä uni toteutuisi kokonaisuudessaan ja täydellisesti ja Suomi olisi ykskaks maailman malliesimerkki puhtaimmin ja saasteettomimmin toimivasta maasta. Pysähtyykö meidän toimillamme ja uhrauksillamme lämmön nousu siihen 1,5°C:een?

No ei helvetissä pysähdy. Se ei näkyisi edes hetkellisenä paikalleenpysähtymisenä missään käyrässäkään, paitsi ehkä jos dataa vähän näperretään ensin...

Kukaan ei halua ymmärtää sitä että meidän tekojen ilmastovaikutus on globaalissa skaalassa oikeasti yksi kärpäsenpaska Atlantissa ja siten niin pieni, että suunnilleen yhden keskikokoisen tehtaan käyntiin päräyttäminen jossain kiinan kansantasavallan prefektuurissa nollaa sen kaiken mitä me saimme aikaan valtion tasolla. Ainoa mitä meille jää sen jälkeen käteen siitä on sama, kuin mitä minulle tulee lasin, pahvin, metallin ja kartongin kierrätyksestä tällä hetkellä: kiva lämmin tunne että on tehnyt "jotain oikein". Siinä kaikki. Se tunne häviää noin parissa tunnissa eikä edes palaa, vaikka kävelisit sen parin tunnin jälkeen roskakatoksen ohi.

Itseäni pelottaa potentiaalista ilmastokatastrofia enemmän tämä "Suomi on kokoistaan suurempi ilmastotekijä"-idiotismi, jossa meidän ilmastovaikutustamme paisutetaan, kuin olisimme joku järjettömästi saastuttava, kaksi kertaa Saksan kokoinen valtio tai sitäkin suurempi ja se paisuttelu kuuluu selvästi jokaisessa ilmastotekoja vaativan huudossa. Sitten kun huomataan että "hitto ei tämä auttanutkaan", niin tehdään edelleen lisää "ilmastotekoja" ja kohteena on edelleen tavallinen kansalainen ja hänen kukkaronsa. Mikään poliitikko joka ilmastoasioihin ottaa kantaa, ei varmana uskalla todeta että "me olemme nyt tehneet kaiken sen mikä on asetettu ja se siitä; Enempää emme tee".

Vanha viisaus "hätäilemällä ei synny kuin kusipäisiä kakaroita" pätee tässä tässä ilmastoasiassa todella esimerkillisesti.

Joku varmasti hermostuu nyt ja kysyy että miten sitten itse lähtisin asiaa ajamaan eteenpäin? Järjellä eikä tällä omaa poliittista uraa pönkittävillä tunteilla. Ratkaisuja on olemassa, mutta kun tunne ohjaa eikä järki niin sieltä pinosta vain valitaan randomina jotain ja se heitetään hysteerisenä seinään ja katsotaan pysyykö se siinä. Ratkaisuja pitää lähteä etsimään pitkäjänteisesti, katsoa miten ne ratkaisut alkavat vaikuttamaan ja kyetä säätämään niitä tuloksien mukaan ja mahdollisesti jopa hylkäämään se ja ottaa toinen ratkaisu käyttöön, jos edellinen ei toimi. Se huuto että aikaa ei ole pitkäjänteisiin ratkaisuihin on vailla perustetta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jussa

Aika lailla samoilla linjoilla päällikön kanssa. Asia mikä itseäni "huolettaa" on myös se, että nyt varaudutaan jatkuvaan lämpenemiseen. Luonnolliset syklit kun vie meitä kohti kylmempiä aikoja (AMO yms.). Suomi tiputtaa sähkövarmuuden luokkaan nolla, mistä revitään sähkö pakkastalven koetellessa koko skandinaviaa? Ei ole naapureilla myödä kun hekin heikentää sähköntuottoaan? Nyt ollaan jo oltu väliin tiukoilla.. IPCC:n pelotteluraportti, tai lähinnä sen poliittinen lyhennelmä johon on kirsikanpoimittu noita irrallisia osatotuuksia/vääristelyjä, pitäisi lailla kieltää. Kansalle pitäisi julkituoda se alkuperäinen raportti (on muuten 1500 sivua pitkä) missä mm. sanotaan, että täällä meillä ilmastoon vaikuttaa ihmistä enempi sen luonnolliset syklit mm. AMO, NAO ja polaaripyörteen vaihtelut ja tulevina vuosikymmeninä on odotettavissa ilmaston viilenemistä arktisella alueella edellämainittujen syklien johdosta. Kaiken lisäksi ollaan menossa pitkään auringon heikon säteilyn aikaan minkä on myös ennustettu viilentävän ilmastoa. Pudotus siis voi olla yllättävän suuri. Paino kuitenkin sanalla voi, sillä kukaan ei loppuviimein tiedä tarkalleen mitä tapahtuu kaoottisessa ilmastojärjestelmässämme tulevaisuudessa.

arikalli23

Samoilla linjoilla täälläkin mitä Jäntti ja Jussa kirjoitti, mutta suuri mutta mitä tällä kaikella pelottelulla ja raporttien suoranaisella vääristelyllä haetaan. Onko tässä mukana näitä suuria kansainvälisiä yrityskonserneja jotka haluaa nyt tuotteidensa menevän kaupaksi, kun on ruvettu kerran ilmastonmuutoksesta vouhottamaan esim. autotehtaat näitä sähköautoja, kun ovat laittaneet paljon rahaa kehitykseen. Vai onko kyse siitä ettei voi enää perua sanomisiaan, koska sitten vasta huijjareiksi leimataankin.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Raha siellä puhuu.. Tosiasiassahan koko vouhotus on muutaman ihmisen aikaansaamaa vailla mitään totuuteen liittyviä perusteluita.. oletuksia vain. 

Ihmiset on helppo huijata pelottelulla mukaan.. siitä on historia pullollaan esimerkkejä... tai lupaamalla parempaa elämää ja hyvinvointia, tapatui se sitten toisten kustannuksellakin.. ei siihen tuijoteta..

Yksi hyvä esimerkki on tv-mainonta, miten ilmastonmuutoksella kaikki kynnellekykenevät ratsastavat, fortum ja vattenfall etunenässä, luvataan kymmenen hyvää.. tai muuten parempaa elämää.. totuushan on se kuten pomo kirjoitti ettei meidän suomalaisten tekemiset tai tekemättä jättämiset heilauta globaalia ilmastoa suuntaan tai toiseen kovinkaan merkittävällä tavalla.. tuskin yhtään...

Eihän tämä suomessa olisi paisunut tällaisiin mittoihin, jollei punavihreä lehdistö ja Yle olisi innolla vääristelemässä asiaa...  ja kun perusta väärän tiedon levittämiselle on luotu, niin kyllä some hoitaa vouhotusta eteenpäin.. itse olen kyllä ollut koko ajan eri mieltä.. kuten aiemmat kirjoitteluni osoittanevat.. 

Pitää mennä pilkkomaan puita että  tarkenee ensitalven kylmyydessä ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Jussa - keskiviikko, 01.05.2019, 21:10
Aika lailla samoilla linjoilla päällikön kanssa. Asia mikä itseäni "huolettaa" on myös se, että nyt varaudutaan jatkuvaan lämpenemiseen. Luonnolliset syklit kun vie meitä kohti kylmempiä aikoja (AMO yms.). Suomi tiputtaa sähkövarmuuden luokkaan nolla, mistä revitään sähkö pakkastalven koetellessa koko skandinaviaa?

Tälläkin hetkellä 25% Suomen sähköstä tulee ulkomailta... https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

Se mitä mua on pistänyt silmään tässä sähköauto-vuohotuksessa on se, ettei kukaan ole sanalla kertonut että mistä se sähkö niihin autoihin otetaan. Varsinkin pakkasillahan on jo nyt kaikki käytössä mitä saadaan ulkomailta räävittyä kasaan ja ollut enemmän hyvää tuuria kun mitään muuta ettei ole loppunut kesken, jos oikeen olen ymmärtänyt.