Globaali ilmastonmuutos onkin todella radikaali

Aloittaja teutari, tiistai, 10.09.2013, 20:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.



einari

#102
Elämä on ihmeellistä...

Myös se miten sille, niin kasveille kuin kuin ihmisille ja muille eläimille tosi tärkeää seosta, hiiltä ja kahta happiatomia (CO2) vastaan käydään rajua taistelua, esimerkiksi ihmisellä hengittämisessä tapahtuu sellaista että hiili auttaa hapen kuljetusta verisuonistoon.. jollei hiiltä tule ulkopuolelta niin oma hiilivaranto kuluu pikaisesti loppuun ja sitten haukotaan kuvainnollisesti happea..  sinänsä suurikaan hiilidioksiidipitoisuus ei ole vaaraksi.. mutta pelkkä CO, eli hilimonoksidi jota tuttavallisemmin kutsutaan häkä-nimellä kylläkin.. Se on vain mahdollista suljetussa tilassa koska niin kauan kuin ilmassa on kosteutta ja vetyä niin ei voi vapaassa tilassa pelkistyä tuohon muotoon (H2O..siis vettä)

Tämä ei sinänsä ole tieteellinen kannanotto.. einari kun ei ole saavuttanut elämässään juurikaan mainittavia titteleitä, eikä ole halunnutkaan, tähtäin on ennustusten mukaan korkeammalla.. saas  nähdä :)

Niin.. varsinaiseen asiaan.. Kaikki tietänevät Kerttu Kotakorven  ennustukset tulevasta.. persielleen menee niinkuin meteorologeilla yleensä muutenkin..kirjoitti lämpenemisestä kirjankin vastoin parempaa tietoa...

einari taasen ennusteli Ukalle jo alkuvuodesta että pitkänsitkeä kylmä kevät taitaa tulla ja pääsiäisenä vuoden -74 lukemia voidaan hätyytellä.. vappunakin ehkä hiihdellään näilläkin korkeuksilla sitten 70-luvun

asiaa voi tutkailla ventusky:stä miten siperian kylmät alkavat taas valumaan tänne suuntaan...  ja tleville vuosille lisää kylmää lupaa tuo >> https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-eurooppaa-lammittava-golfvirta-on-heikoimmillaan-yli-vuosituhanteen-ilmastonmuutoksen-vuoksi/?shared=1140216-942049c8-500

Edit// en ole löytänyt vastausta siihen miten ilmastonmuutos loppujenlopuksi määritellään.. kuuluuko siihen myös tuleva ilmston kylmeneminen?


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 19.03.2021, 19:01
Juu.. ainakin parisataaa tuhatta vuotta...  että ollaan tällaisessa tilanteessa, päästöistä huolimatta 8)

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijoiden-hammastyttava-havainto-gronlannin-mannerjaatikon-alta-loytyi-kasvien-jaanteita-mannerjaatikko-on-sulanut-kokonaan-miljoonan-viime-vuoden-aikana/

Mitähän yllättävää tuossa oli? Muuta kun korkeintaan "tutkijoiden" tyhmyys jos kerran yllättyivät asiasta. Tuohan on tiedetty vaikka kuinka kauan että Grönlannissa on kasvanut metsää joskus kauan sitten.

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 19.03.2021, 22:59
Mitähän yllättävää tuossa oli? Muuta kun korkeintaan "tutkijoiden" tyhmyys jos kerran yllättyivät asiasta. Tuohan on tiedetty vaikka kuinka kauan että Grönlannissa on kasvanut metsää joskus kauan sitten.

Aatteleppa ite.. niinkuin Jope sanoi...  ;)

Tokihan se on tiedossa sellaisilta alueilta joihin on päästy käsiksi.. ja kasvaahan siellä puita nytkin... tosin vaivaiskoivuja mutta puita yhtäkaikki.. kääpiöityneitä sellaisia.. Sekin on tiedossa etä palmujakin on siellä kasvanut.

Asia ei ole yksinkertainen.. ensimmäisen kerran sinne paksuun kerrokseen porattiin reikä.. tosin vain kilometrin luokkaa.. paksuimmillaan kuitenkin yli 3 km..  se niitä yllätti että niin hyvin oli säilynyt kun jää yleensä jauhaa kaikki jäljet kasvillisuudesta.. Onhan se yleisesti jo senkin perusteella tiedossa että kasvillisuutta on laajemmin kun on kivihiiltä.. se kun ei ilman eloperäistä ainesta synny ja tuskin historiassa sitä niin isoja määriä olisi sinne laivoilla kuljetettu eikä tuulet vieneet.. 8)

Tuota gröönlannin lämpötilojen nykyhistoriaa voi tarkastella kattavasti tuolta...
http://www.campcenturyclimate.dk/ccc/data.html

Lupauksesta tarkemmin... useastakin asemasta kun klikkailee mapista syvemmälle ja vieläkin syvemmälle ::)
http://promice.org/CurrentWeatherMap.html

einari

#106
Suosittelen Koulunpenkille istahtamista hetkeksi... kun tuon selaa läpi niin huomaa miten media lietsoo ilmastopelkoa.. suurin syy lienee ilmaston normaali lämpeneminen, jota sitten jonkinverran kasvihuoneilmiö vahvistaa..

Tässähän on 1000 vuoden päästä alkavalla aikajaksolla luvassa jääkausi....  viimeisestä on 14 000 vuotta  ja 15- 50 000 vuotta kestää lämmin kausi.. vai sanoisiko jääkaudeton kausi... ;)

no itsekukin saa tehdä omat johtopäätökset 8)

itse ajattelin aluksi että liekö asiallista tietoa, onhan siinä totta ainakin toinen puoli ja enemmänkin :D

http://promice.org/Isskolen.html

einari



weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 04.07.2021, 12:43
Onkohan suomessa enää suhteellisuudentajua... mitä tuo Ranne kysymyksellään peräänkuuluttaa?

Löytyy muttei nykyisestä hallitusesta / virkaihmistä jotka ovat lupaneet tehdä Suomesta EU:n hiilinielun ym viherhattua, kansasta viis....