Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

14.07.2013

Aloittaja zeizei, sunnuntai, 14.07.2013, 18:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

zeizei

Siellä täällä eteläistä ja keskistä Suomea on saanut iltapäivästä ja alkuillan aikana nauttia ukonilmasta.

Itse pääsin todistamaan tätä harvinaista herkkua mökkeillässä Heinolassa, kun kapea ukkosrintama pyyhkäisi tästä äsken yli. Muutama maasalama, läjä pilvisalamoita, sekä muutamakymmenen murahdusta kertyi saldoksi. Tuuli yltyi mielenkiintoisen voimakkaaksi pilvenreunan lähestyessä ja järvi täyttyi vaahtopäistä. Välittömästi sateen lakattua keli tyyntyi täysin.

Tätä kirjoittaessa tarjoiltiin vielä jälkiruoaksi muutama yllärisalama.


Sanni

zeizei, my pal!

Täällä ei ole ollut muuta kuin aurinkoa mutta äsken rymähti jotakin. Toki se saattaa kuulua Helsinki-Vantaaltakin, mutta yleensä ne ei lopeta lentokoneiden käynnistämisiä kesken. Ensin ne rämisee, sitten hiljenee ja sen jälkeen nousee. Ärsyttää kun mä en oo varma  >:( Mulla on kuitenkin hyvät oltavat: pikku-Sanni on "papan" luona yökylässä, mä nautiskelen uudesta pöytäkoneesta jonka sain isältäni synttärilahjaksi (isä ostaa aina vaan parempaa ja uudempaa tekniikkaa ja pääsääntöisesti hylkää vanhentuneet koneensa meille muksuille :D). Tässä on viileät oltavat kun suoraan ikkunan ääressä ollaan. Tulispa kunnon ukkonen <3

Leka

Täälläkin tuossa viiden maissa pamautti sen varran lähellä pariin otteeseen että joutui sääaseman tietokoneenkin sammuttamaan. Todellinen kylmä rintama kulki yli, ulkona palelee jollei tee mitään. Tuulimittarin maston anturan kaivuuhommiin juuri passeli keli ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

HapaK

Jyväskylässä odotettiin toiveikkaana triggeri viritettynä että josko nyt saisi salamakuvia uudella systeemillä. Pari kuulohavaintoa, ei ainuttakaan välähdystä. Odotus jatkuu... :(




http://jyv-weather.info

Sanni

Mä en tiiä kantsiiks mun enää odottaa. Jotenkin näyttää lässähtäneen koko meininki.

angle

Lainaus käyttäjältä: HapaK - sunnuntai, 14.07.2013, 21:25
Jyväskylässä odotettiin toiveikkaana triggeri viritettynä että josko nyt saisi salamakuvia uudella systeemillä. ....
Joo, tämä koukku tarttui. :D Kerro tarkemmin uudesta systeemistä.

HapaK

Kaikki aiemmat salamakuvat on videolta kaapattu, mutta nyt aikeissa on saada järkkäriotoksia päivällä triggerillä. Triggeri on Arduino Unon päälle kyhätty seuraavaa paria lähdettä soveltaen.

http://www.glacialwanderer.com/hobbyrobotics/?p=16
https://www.inkling.com/read/arduino-cookbook-michael-margolis-2nd/chapter-10/figure-10-3

Ekassa on itse anturi ja toisessa kameran laukaisu. Yhtään salamakuvaa en ole vielä tällä saanut - kun ei täällä salamoi, mutta vastaavilla on kuitenkin ihan näyttäviä otoksia nappailtu. Jos täällä jollakin on kokemuksia Arduino tms triggereistä niin kuulolla ollaan.

Suomesta ostettuna osat maksavat alle 30€.




http://jyv-weather.info