Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Blitzortung-tutka Pertteliin

Aloittaja weatherc, torstai, 13.06.2013, 12:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Sattumalta bongasin erään BO-käyttäjän joka halusi luopua omasta BO-tutkasta ja koska kyseinen vimpain on kiinnostanut jo kauan, mutta tuo palapelin kasaaminen ollut se epäilyttävä tekiä asiassa niin eihän tarjousta voinut hylätä  ;D
Koeajot ovat parhaillaan käynnissä.

Ja juu, sivuille tulee kartta jahka keretään  ;D

systeemi

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#2
Ensimmäinen beta BO-tutkasta kehissä täällä: http://www.nordicweather.net/bo_ukkostutka.php  ;D

Käyrä ja kuukausi-tilasto uupuu vielä.
Päivittyy tällä hetkellä 2 minuutin välein.
Kartalla näkyy iskut jotka olleet pohjoisempana kuin 52°N, eli suunnilleen Berliinin korkeudelta.

Kartta käyttää myös tweakattua paikkakunta-layeriä joka myös on tulossa NSD:hen seuraavassa päivityksessä. Löysin nimittäin Mapnikista csv-palikan jolla pystyy printtaamaan dataa kartalle vaikka perus kommadelimoidusta text-filusta jota käytän mm FMI-salamoihin.
Tämä mahdollisti sen että otin paikkakunnat Geonames MySQL-kannasta (mysli kun on tutumpaa kuin joku pqsql pythonissa). Koska data on text-filussa sitä pystyi myös muokkaamaan käsin jolloin lisäsin Pohjoiseen muutaman paikkakunnan sekä poistin esim Helsingin ympäryyskaupunkeja (jos katsellan Suomea) sekä kaupungit joilla ylipitkät nimet tai nimissä hassuja kirjaimia jotka eivät kuitenkaan printtaudu oikein... :)

systeemi

Vertasin noita iskuja FMI:n iskuhin ja olivat kyllä pelottavan lähellä toisiaan. Pitääköhän alkaa hommaamaan tämmöinen "viritelmä".
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

teutari

Lainaus käyttäjältä: systeemi - perjantai, 14.06.2013, 20:44
Vertasin noita iskuja FMI:n iskuhin ja olivat kyllä pelottavan lähellä toisiaan. Pitääköhän alkaa hommaamaan tämmöinen "viritelmä".

Jos 593 ilmaisinta ei niitä saa kiinni niin on se jo kumma juttu. ;)

weatherc

#5
Luin docsesista että virhe on yleensä alle 1 km.
Oli myös joitain vertailukuvia jossa vertailtiin Keski-Euroopan "virallista" dataa ja voi sanoa että pelottavan "on spot" on systeemi.

Härveli toiminut täysin moitteitta asennuksen jälkeen eikä ollut suurempaa ongelmaa saada se toimimaan/kytkettyä, piti vaan käyttää oikeaa ohjelma-versiota ensin :P
Mukana ollut GPS-pulikka on myös pirun sensitiivinen, se on katon alla kuistilla (katto peltikattoa) ja 7-10 satelliittia nappaa sieltä.
To-do-listalla on vielä hankkia parit tiiviit purtelot johon laittaa nuo ulkosalla, joskin katon alla, olevat 2 pulikkaa (GPS & itse antennin piirilevy) sekä suojata ne suojalakalla.

Karttaan lisätty käppyrä, raportti sekä hitusen aseman omaa tilastoa.
Kartassa on myös FMI:n layerit mukana joten mielenkiinnolla odotellaan että pääsee vertailemaan niitä :)

Datan haku BO:lta tapahtuu txt-filulla josta parsitaan pikkasen MySQL-kantaa datasta :)

Jos verrataan Boltek/Nexstorm-comboon niin täytyy valitettavasti sanoa että NS ja Astrogenicin tarjoamat tillpehöörit ovat kyllä jääneet 5 vuotta jälkeen mitä tulee itse dataan ja sen tilastointiin/kustomointiin websivua varten.

Plussat Nexstormilla + NSLog/NSD:
- Data reaaliaikaisena myös websivulle

Plussat BO:lla:
- Data saatavilla useassa muodossa txt-filusta alkaen josta voi sitten kyhätä mitä haluaa
- Valmiina saatavilla mm. kartta, tietokanta ja tilastoa
- Löytyy valmiina mm. appsit.

Miinus BO:lla
- Generoitu data saatavilla vain kerran minuutissa joten reaaliaikaisuus puuttuu

weatherc

Nyt kun hitusen dataa kannassa niin alkaa näkemään myös että kuinka pitkälta tuo oma vempain nappaa iskuja. Antennina toimii 2 x 12 cm ferriitti-antennia eli varsin olemattoman oloista sormen paksuista pötkylää majaillen samassa boxsissa missä niiden piirilevykin.

Tulos on aika hämmästyttävä, kaukaisin isku joka saanut merkinnän että oma vempain napannut on varsin hulppean 1292 km päästä  ;D :o
Jokainen isku tämän sisäpuolella ei suinkaan ole saanut kysesitä merkintää.
Verkon jujuhan lienee juuri isossa nipussa vastaanottimia "tasaisesti" ympäri Eurooppaa ja että mitä enemmän niitä on, sitä parempi on tulos. 

Zalama

Tämähän alkaa kiinnostamaan.. Ensi talveksi tuloss pikku rakenteluprojekti...

systeemi

Joo se on siitä verkosta kiinni. Eli täältä pohjoissuomesta puuttuu havainnointilaitteita niin paljon ettei täältä iskuja juurikaan rekisteröidy Blitzortung-verkkoon. Tarvittaisiin  joku 3-5 seinäjoki- kittilä akselille jotta saataisiin riittävästi dataa laskentaan. Itse olen valmis kunhan vaan saadaan muitakin mukaan. Voisi olla kimppatilauksen paikka.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

LainaaEli täältä pohjoissuomesta puuttuu havainnointilaitteita niin paljon ettei täältä iskuja juurikaan rekisteröidy Blitzortung-verkkoon.
Eilen se nakutti iskuja Enontekiöön aivan kuten FMI:kin eli kyllä kattavuutta näyttää olevan myös pohjoisessa ainakin jonkin verran. Tiedän että ainakin Ivalossa, Rovaniemella ja Kemissä on jo palikat. Suomesta näyttää listalla olevan noin 30 palikkaa.