Millainen sääasema on TFA Nexus?

Aloittaja Tuffe, lauantai, 25.05.2013, 18:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tuffe

Onko kellään kokemusta  tfa :n sääasemsta sade tarkkuus ja saako tähän varaosia?
http://www.villenkello.fi/shop/kauppa5/products.php?&action=show&id=3366&show=all

-tuffe-

J.Jäntti

#1
TFA Nexus-asemia taitaa olla FinWX:n jäsenaseminakin muutama kappale.
Noiden sääasemien etuna on 433MHz:n lähetystaajuus, joka ei ihan niin tukossa ole, kuin 868MHz:n taajuusalue yleensä, mutta samat langattoman aseman riemut ja päänsäryt se jakaa, kuin muutkin, eli jos ei pidä korkealle kiipeilemisestä, on paras pitää anturit paikassa, jossa niitä voi huoltaa tarpeen tullen.

Täysi langattomuus tarkoittaa myös samalla itsenäistä toimintaa, eli laite saa virtansa todennäköisesti akusta ja laitteeseen sisäänrakennetusta aurinkokennosta. Se kannattaa huomioida sijoituspaikkaa harkitessa.
Sadeämpärin mittaustarkkuudesta en osaa sanoa mitään varmaa muusta kuin siitä, että ammattilaistasoa ei myyntipuheesta huolimatta kannata odottaa, mutta se riittää erittäin hyvin harrastekäyttöön.

Varaosista on hankala sanoa suoraan mitään. Lämpötila-anturit lienevät ainoat varmat vaihdettavat laitteet, koska lisäantureita voi siihen kerran ostaa. Jos kerran lämpötila-antureita voi hankkia, ei olisi poissuljettua, etteikö muitakin varaosia olisi tarjolla. Suomessa sääasemia myyvät tahot myyvät vähän laiskanlaisesti noita varaosia, joten kannattaa etsiä käsiin muutama verkkokauppa Euroopan alueelta yleisesti, esim. Saksasta.

Sääasemaohjelmista ainakin Cumulus ja mahdollisesti myös Weather Display tukevat tätä sääasemaa.
Villen Kello on saanut ajoittain pahastikin sapiskaa myynnin jälkeisestä tuesta, joten siinä suhteessa kannattaa olla tarkkana.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

keppu

Pari kuukautta sitten tilasin tuollasen Nexuksen ja tyytyväinen olen. Ainoa ongelma oli silloin helteiden aikaan ulkolämpöanturi lopetti toimimasta n. klo 11 aikoihin ja illalla 19 aikoihin alkoi taas toimimaan. Tilasin saksasta uusia antureita kun en oikein saanut myyjää ymmärtämään että anturi oli rikki. Tuolta tilasin http://www.wetterladen24.de (Ebay:n kautta 10€ halvempi) ja ohjelmana on WSWin32 ,hyvä ohjelma ja edullinen 30€. Tuolta http://www.pc-wetterstation.de.

RHead

Itellä toiminut TFA Nexus 4:llä anturilla ihan hyvin. Tuuliaseman joutunut tässä kerran 4v aikana vaihtaa, ja silloin tällöin signaalia hävittänyt tuulianturilta muuten toiminut hyvin.