Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Rajuilmaennusteet 4km resolla

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.05.2013, 13:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Voisi sanoa myös staattisten karttojen paluuksi  ;D

Rajuilmaennuste-sivulla nyt WRF/EMS-kartat 4km resolla seuraavaksi 24 tunniksi 1 tunnin hyppelyin  ;D

http://www.nordicweather.net/rajuilmaennuste.php?fi

Uupuu vielä legendit sekä jokaisen ryhmän viimeinen kartta.

Kehissä on myös kuvien preload että se lataa koko kyseisen kartan nipun kerralla jotta hyppääminen aikajaksojen välillä olisi sulavaa.
Ja totta puhuen, on muuten paljon kevyempi mitä tuo zoomattava kartta vaikka tuokin lataa kilobiteissä saman verran mitä zoomattava jollei enemmänkin. 

Ajatus jka tuli mieleen on että generois Pohjoismaiset kartat tuosta 9km datasta joka käytössä zoomattavassa kartassa jahka tämä nippu saadaan toimimaan kunnolla. On meinaan sen verran nopeaa tuo yksi kartta/aikaleima-systeemi generoidessa ettei ajan puolesta ole mitään probleemaa siinä.

angle

Karttakuva on melko suuri joten ainakin täällä etelässä asuvana joutuu scrollaa alaspäin. Tuo tuntiasteikko kuitenkin pysyy kivasti näkyvillä scrollauksesta huolimatta. Yksikköasteikon paikka karttan alapuolella aiheuttaa myös tarvetta scrollailuun. Entäs jos sen saisi kartan viereen ja vaikka samalla lailla leijuvaksi kuin tuntiasteikonkin.

Tunnin välein hiirellä animaatiota ohjaten näyttää ja tuntuu hyvältä. 24 tunnin ennuste aamusta seuraavaan aamuun on myös hyvä.

weatherc

#2
Koko on pieni ongelma johtuen Suomi-neidon muodosta ;)
Jos tekee siitä paljon pienemmän tulee kartasta suurennuslasia tarvitseva eikä 4km resolla tee yhtään mitään silloin vaan voisi hyvin ajaa vaikka 8 tai 10 km resolla. Se mikä kävi mielessä oli jakaa neidon kahteen osaan Oulun korkeudelta mutta silloin menettää taas yleiskuvan koko maasta.
Siksi kaivoinkin esiin tuon luikurin js-koodin että aikaleimat seuraa scrollausta kartan vieressä :)

Teknisellä puolella taas tuon rotated lat-lon reson muoto on aika lailla tuon muotoinen tosin suppilomuodossa siten että etelään päin kapenee ja pohjoiseen levenee (Lifted kartan oikean alakulman violetti pläntti on juuri katetun alueen ulkopuolella).
Tätä on kiroiltu noissa EWN:än ennustekartoissa koska tulee iso tarpeeton alue jota se generoi ja siten vie aikaa. EWN-karttojen katetun alueen luoteiskulma kun yltää Grönlantiin asti... :P

Miettisin hetkosen tuon yksikköasteikon sijantia ja ongelma siinä on sivun leveys kun ei halua että tulee liian ahdasta, muutoin nuo EWN-ennustekartan asteikothan olisi suoraan kopiotavissa tuohon koska samoja väriskaaloja ne kaikki käyttävät. Mutta aina voidaan kokeilla :)

Animaatiossa mulla oli ajatuksena se että moni voi haluta tutkailla edes-takaisin eri aikoja enkä siten tehnyt mitään auto-playtä siihen vaan kuvien preloadilla ja hiirellä tapahtuvan animaation :)

Pitää vielä koittaa löytää ImageMagickista joku nippeli joka optimoisi noiden kuvien koot, ovat hitusen isot tällä hetkellä (n 200 Kb/kpl) :P

weatherc

Asteikot siirretty kartan sivuun sekä laitettu liukuri siihenkin  ;D

Samalla muutin kuvien preloadia siten että käyttää samaa kolmen subdomain taktiikkaa mitä nuo zoomattavat kartatkin.
Tämä pitäisi nopeuttaa latautumista kun kierretään tuo selainten max yhteyttä/domain-rajoitus ;D

weatherc

4km reso on dumpattiin jo jonkin aikaa sitten ainakin toistaiseski ja vaihdettiin tuohon 9km resoon jota zoomattavatkin kartat käyttävät.

Nyt kehissä uusi pohja-kartta joka on NASA:n Blue Marblesta tehty :)
Samalla muutettiin systeemtiä että päivityksissä tehdään vain itse säädata ja pohja sekä viivat ovat pitkällä cache-ajalla olevia lisäkarttoja. Näin joka kerta ladattava kilobitti-määrä tippui reilusti.

http://www.nordicweather.net/rajuilmaennuste.php?fi