millainen sääasema WH-1080PC

Aloittaja Tuffe, tiistai, 21.05.2013, 17:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


systeemi

Sama peli kyseessä. Ollut tarjouksessa halvimmillaan 59€ ja sen jälkeen muistaakseni 79€.


http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4%C3%A4asema/36-3242
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

oldpet

Älä osta. Kokoajan joku osa on rikki tai jumissa..

jpaasov

Itselläni tämä Clasun malli ollut toiminnassa 3 vuotta, ei ongelmia!
___________________________
FinWX Tampere-27

angle

Myös täällä on toiminut Velleman merkkisenä sama asema jo melkein kolme vuotta. Kerran ollut kosketushäiriö liittimessä.

timolavi


Clas Olsonilla näyttäisi olevan edelleen saatavilla 79 euron hintaan. Mahtaisiko siihen saada sopimaan jonkun lisälämpötila-anturin, kasvihuoneen lämpötila pitäisi saada välttämättä seurantaan. Kuvan perusteella ei muistuta mitään TFA, Oregon, ym. laitteita, joihin antureita saa.

Kuva näyttää ketjun http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,3853.0.html kautta löytyvältä kitiltä http://www.manylabs.com/products/k0301.

Miten siinä tieto kulkee eli onko esim. lämpötila-anturi muiden auntureiden tiedon kerääjä ja tiedon eteenpäinvälittäjä, niin kuin näyttäisi aika monessa tällaisessa halpislaitteessa olevan.
Ajatuksena on ym. ketjun tapaan laittaa sitten joskus tiedonkerääjäksi Raspberry Pi tai joku muu vastaava. Saisikohan siihen suoraan jonkun lämpötila-anturin.

http://www.weather.dragontail.co.uk/index.php?page=pi_pictures sivun kuva liittyykin Raspberryn asennukseen ja samannäköiset laitteet sielläkin kököttää.

SääSami

LainaaMiten siinä tieto kulkee eli onko esim. lämpötila-anturi muiden auntureiden tiedon kerääjä ja tiedon eteenpäinvälittäjä, niin kuin näyttäisi aika monessa tällaisessa halpislaitteessa olevan.

Jep noin se menee. Lämpötila/kosteusanturi lähettää tiedot konsolille joka pistää ne USB:n kautta eteenpäin.

Laatu näissä laitteissa vaihtelee, täysin arpapeliä mitä saa. Eikä saa myöskään lisäantureita.
Siirryin itse ko laitteesta Oregon WMR200:n pitkälti ongelmien ja lisäanturien tarpeen vuoksi.
Nyt noita lisäantureita on sitten kertynyt myöskin kasvihuoneeseen  ;D
http://koti.aina.net/~sami/saa/cumulus/house.htm

timolavi

Seuraavaksi mietin ostaa WRM88:n, siihen kai saa kiinni noita samoja lisäantureita THGR810 ja olisi aika paljon halvempi, kun ei ole vielä takeita, että tätä säähommaa jaksaa tai ehtii kovasti harrastaa. WMR88 ja lisäanturi ovat aika edullisia Pixmania

Mistä ostit WMR200:n?

SääSami

Tutkin asiaa ja ainakin ohjekirjan mukaan saa liitettyä lisäantureita.
http://uk.oregonscientific.com/ulimages/manuals2/WMR88.pdf

Hinta ei ole paha :) Näyttäisi olevan sama hinta Pixmaniassa ja Voelknerissä mistä ostin oman sääasemani.
http://www.pixmania.fi/search/wmr88.html
http://www.voelkner.de/products/206458/Funk-Pro-USB-Wetterstation-Wmr-88.html <-- (ei varastossa toimitus vasta ensi vuonna!)

Onhan tuo vähän suppeampi setti mm säteilysuojaa tuossa 88:ssa ei tule mukana mutta eipä se ole vaikea rakentaa ja yleensä tulee itsetehtynä parempi  ::)
Otathan huomioon että näissä Oregoneissa ei tuo signaalin kantavuus ole kummoinen varsinkaan kiviseinien läpi. Toivottavasti kasvihuoneesi ei ole kaukana laitteen tulevasta sijoituspaikasta. Voi olla että joutuu tekemään omia patentteja kuuluvuuden parantamiseksi eikä aina riitä tuokaan.
http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,2358.0.html
Ohjeessa lukee että kantaa 100m jos ei ole esteitä (seiniä) välissä  :-\

jvsalo

Hei,

Minulla on ollut tuo Clas Ohlsonin WH_1080PC-asema nyt käytössä vuoden alusta ja ihmettelen että miksi kosteusmittarin arvot näyttävät kovin usein sisänäytössä pelkkää viivaa?

JV