Lämpötilamittaus piikki häiriö

Aloittaja angle, sunnuntai, 05.05.2013, 21:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

No just kun luulin että kaikki mittaukset on kunnossa niin alkoi lämpötilamittaus tehdä piikkejä. Useimmat menee ylöpäin, mutta joskus myös alaspäin. Ja näköjään vaan päiväsaikaan. Ilmeisesti alkoi heti sen jälkeen kun sain tuon tuulen suuntamittauksen toimimaan, mutta en keksi mitään yhteyttä siihen. Vinkkejä, missä vika tai mitä tutkia?

J.Jäntti

Onpas harmillinen takaisku. :(

Muutama seikka hyppää äkkiä mieleen.
Päiväsaikaan saattaa radiotaajuushäiriöitä olla enemmän, mikä voi näkyä myös täysin kaapeloidussa laitteessakin. Häiriöitä voi tulla esim. jos lähistöllä kytketään jokin suurteholaite päälle tai pois, kuten esim. kolmivaihesähkömoottori.

Toinen, mitä katselin tuossa on se, että ilmankosteus on hyvin alhainen piikkien esiintymisten aikaan. Voiko olla mahdollista, että kuivempi ilmanala aiheuttaisi esim. staattisia purkauksia linjaan, jotka sitten näkyisivät tuollaisina? Ovatko kaapelit kunnolla kiinni, etteivät ne pääse mm. tuulessa heilumaan?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

angle

#2
Vähän näyttäisi olevan tuulen voimakkuuden kanssa yhteydessä. Täytyy suorittaa kokeita kunhan kerkiää.

Edit. 6.5 noin puoli seitsemän aikaan kävin ensin tönimässä noita lähetinosan johtoja ja samalla vedin ne nippareilla paremmin pakettiin. Seurataan.

edit2. 8.5 klo 16 tehty kytkennät uudelleen niin että CAT:ssä yhdessä parissa yksi mittaus. Aiemmin oli tuulimittaukset sekaisin kahdessa parissa.

Case closed. Nyt näyttää hyvältä vaikkaa tuulee. Syynä piikkeihin siis oli se että tuuli mittauksiin käytetyt parit oli sekaisin eli tuulen nopeus vi/or ja suunta viva/orva. Näin oli mennyt kun oletin tuulianturien töpselissä mittauksien olevan vierekkäiset parit mutta olikin kaksi keskimmäistä ja laitimmaiset johdot.