Tuulettimen vaikutus Daviksen säteilysuojassa

Aloittaja weatherc, maanantai, 22.04.2013, 21:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuli tuossa kun tein pientä fixausta samalla testattua mikä on vaikutus tuulettimella tuossa Daviksen säteilysuojassa. Useastihan noilla enkku-foorumeilla ollut juttua tyyliin "pojoisessa säteilysuoja ilman tuuletinta riittää".

No, nyt se on todistettu että jopa keväinen ilta-aurinko vaikuttaa mitattuun lämpötilaan jollei tuuletinta, ja tämä reilulla 1 asteella.
Kun sammutin tuulettimen nousi lämpötila reilulla asteella silmänräpäyksessä. Eikä ilma ollut edes tyyni.

Snowi

Itse en ole asiaa sen tarkemmin testannut, mutta tuollainen perstuntuma on täälläkin ollut. Tuuletin on yllättävän tärkeä heti kun alkaa vähänkin olemaan auringonpaistetta enemmän. Kesällä erot ovat varmaan tuuletetun ja ei-tuuletetun välillä vielä selvästi isommat. Mutta olisi ihan mielenkiintoista tehdä vaikka koko kesän kestävä testi tuulettimen kanssa ja ilman.

weatherc

LainaaMutta olisi ihan mielenkiintoista tehdä vaikka koko kesän kestävä testi tuulettimen kanssa ja ilman.

Olis juu, ja siten vielä että molemmat anturit olisi mahdollisimman aurinkoisessa paikassa. 8)

Mainittakoon vielä että oma härpäke on alunperin tuo Davis ilman tuuletinta, siihen on lisätty 1 valkoinen lautanen + peruskokoinen tietokonetuuletin. Se hurisee samalla virralla mitä tuo IP-kamera, en nyt muista volttimäärää. :)

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 22.04.2013, 21:21
...Useastihan noilla enkku-foorumeilla ollut juttua tyyliin "pojoisessa säteilysuoja ilman tuuletinta riittää".
Tuo toteamus jonka olen itsekin lukenut monesta lähteestä on kyllä täyttä tuubaa. Jos otan omasta lämpömittarin sätelysuojan edestä näin keväällä yhden lisäsäteilysuojan pois niin lämpötila pomppaa heti reilun asteen. Kohtahan on sitten luonnon oma säteilysuojan säteilysuoja käytössä kun puihin kasvaa lehdet, halpa ratkaisu ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

teutari

Kuvan ylemmät asemat ovat talon pohjoispuolella, LaCrossen anturi sijaitsee räystään alla ja tuossa VP:ssä on DIY aurinkokennotuuletin.
Alempi VP sijaitsee talon eteläpuolella pellonlaidassa aivan normi langaton VP2 plus ilman tuuletinta.

Puolenpäivän aikaan oli lämpötilaeroa noissa VP-asemissa 1.6 astetta ja tuossa klo 16.30 aikaan otetussa kuvassa 0.6 astetta.
Hauskintahan noissa kuvissa on tuo pohjoispuolella räystään alla majaileva LaCrosse joka ens juhannuksena täyttää 9v ... se kulkee vieläkin lämpötiloissa aika lähellä tuon tuulettimella olevan VP:n kanssa. ;D

Asennuspaikalla on kyllä suuri merkitys sääaseman lämpötiloihin kun aletaan olemaan reilusti plussan puolella ja kyllähän Davis tuon tuuletin sydeemin tarvitsee ei siitä pääse mihinkään.

teutari

Näin sitä sitten mennään kun auringon teho on laskenut tuonne 30-35 W/m².

systeemi

Pers.. nyt on kyllä pakko uskoa tuon tuulettimen vaikutus. Heti huomenna asentaan paikoilleen.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi