Nexstormiin uusi GPS-pohjainen TOA-verkko?

Aloittaja weatherc, tiistai, 26.03.2013, 20:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Sain vihiä että Relko kyselee Astrogenicin foorumilla mielenkiinnosta GPS-palikkaan Boltekkiin joka mahdollistaisi uuden lompakkoystävällisen GPS-pohjaisen TOA-verkkon josta olisi tulossa koeverkko vielä tulevalle kaudelle. Hintaluokka olisi $100.

TOA (Time-of-arrival) on sama systeemi jota BO sekä viralliset tutkat käyttävät ja tarkkuus on valovuosia parempi mitä nykyisellä Strikestarilla.

http://forum.astrogenic.com/viewtopic.php?t=1323

;D

J.Jäntti

Vaikuttaa aika kiintoisalta projektilta, etenkin kun tämän vuoden puolella olisi tarkoitus aloitella käynnistämään sääasemaa ja salamatutkaa jälleen kerran ja nyt tähtään onnistuneisiin suunnitelmiin. ;D
Tila, jossa laitteisto on, on tosin sellainen, että ikkunaa ei ole, mutta jos laitteeseen saa jonkin sortin ulkoisen antennin kuuntelemaan GPS-satelliitteja, niin sitten asia onkin jo paljon paremmin.

Kolvi kyllä pysyy kädessä, joten siinä suhteessa minulle ei tuottaisi tuskaa oman piirilevyn kolvaaminen kasaan. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaTila, jossa laitteisto on, on tosin sellainen, että ikkunaa ei ole, mutta jos laitteeseen saa jonkin sortin ulkoisen antennin kuuntelemaan GPS-satelliitteja, niin sitten asia onkin jo paljon paremmin.

Sama täällä tuli mieleen koska oma purkki on komerossa jossa ei ikkunoita ja kyselinkin Relkolta asiaa, siihen saa reilun $10:n antennin jossa 5m johdonpätkä. :)
Relko ei vielä ole päättänyt mutta ajatus on että tarjolla olisi myös valmis-kolvattuja levyjä ainakin jossain määrin sekä saatavilla sekä antennilla että ilman.