Uutiset:

20.05.2023
*** HÄIRIÖTIEDOTE ***
GMail-postilaatikoihin menevät sähköpostit FinWX:ltä estyneet.

Tilannetta tutkitaan ja pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.
Lue lisää täältä.

Main Menu

Lämpötilan mittaus / lähetin yksikön siirto

Aloittaja angle, perjantai, 01.02.2013, 23:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Tänään tuossa ihan kesken lumitöiden huomasin talon päätyyn on tulleen jo työnnettyä sen verran lunta, että tikkailla yltäisi katon harjaan asti. Ja siitä heti mieleen, että sen lämpötilan mittaushan on ollut suunnitelmissa siirtää. Samantien tuumasta toimeen, kun kaapeliakin oli jäänyt jemmaan toisesta mönkään menneestä projektista. Sitten rautalanka henkarista tehdyllä koukulla pujottelin CAT6 kaapelin tuonne räystäslautojen sisäpuolelle.

Tuossahan minulla on lämpötilan mittaus räystään alapuolella ja pohjattomalla ämpärisäteilysuojalla varustettuna. Siihen vaan pääsee kesäisin ilta-aurinko iskemään aikamoisia lämpöpiikkejä.

Nyt vielä oikeastaan pitäisi päättää, miten teen jatkot noihin kaapeleihin. Rasiaanko liittimillä jatkettuna vai juottamalla kutistesukan sisään.

Edit.
Kytkennät tehty rasioihin Scotchloc liittimillä ja projekti saatu pienien vaikeuksien jälkeen valmiiksi. Uudesta sijainnista sen verran että anturi on nyt sijoittu talon itäpuolelle, etuoven katoksen alle reilun kahden metrin korkeuteen. Aurinko saattaa päästä osumaan kesällä juuri ennen laskuaan.