Kirjoittaja Aihe: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?  (Luettu 6735 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa miihkali

 • Kiinteä osa Foorumia
 • *****
 • Viestejä: 370
"Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« : Sunnuntai, 06.01.2013, 10:33 »
Mittee outta mieltä, onnistuuko ws1080:n yhden lähettimen tietojen jakaminen kahteen konsoliin? On tässä ikäänkuin oma lehmä ojassa..antaisin toisen konsolin käyttöön sille, joka suostuu ottamaan anturit tontilleen. Saisi ehkä neuvoteltua vuokran tässä muodossa. Tämä on vielä suunnitelma, mutta kaikki keinot on käytettävä.  :-\

ps. Taannoinen anturinetsintä poiki lisää tavaraa, sillä sain ostettua aivan käyttökelpoisen ja hyvän konsolin tykötarpeineen vitosella! Oli niin hyvä kauppa, jotta ei voinut ohi laskea. Nyt alkaa olla näitä vimpaimia, kun vain olisi alkuun paikka.. ;D
« Viimeksi muokattu: Sunnuntai, 06.01.2013, 10:47 kirjoittanut miihkali »

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #1 : Sunnuntai, 06.01.2013, 12:42 »
Ainahan sitä voi kokeilla mutta pikkusen haiskahtais ettei onnistu. :-\
Tuossa mun toisessa VP2:ssa (langattomassa) on 2 näyttoä kiinni, siinä ensimmäinen konsoli vastaanottaa tiedot ja konsolin asetuksista sen pystyy laittamaan toistimeksi jolloin tiedot saa näkyviin myös siinä toisessakin näytössä.
Elikkäs Davisin laitteissa se on noin tehty.

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5318
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #2 : Sunnuntai, 06.01.2013, 15:36 »
Kuulostaa erittäin kiintoisalta kokeelta, mutta sen onnistumisesta on minulla omat epäilyni.
Epäilykseni ei kohdistu miihkalin osaamiseen tässä, vaan enemmänkin siihen, miten tuo Clasu-asema toimii.

Loogisesti ajateltuna tuo saattaisi onnistuakin, kun kerta kyse on langattomasta anturijärjestelmästä, mutta siinä tulee ensimmäiseksi mieleen se, miten langaton anturi ymmärtää keskustella kahden konsolin kanssa. Lyhyesti mietittynä koko homman ydin tuntuu piilevän konsolin ja anturien välisessä kättelyssä. Kun anturit liitetään konsoliin kiinni, ne kättelevät, mutta mitä tietoja ne keskenään vaihtavat, sellaista, jota ei meille käyttäjille näytetä: Lähettääkö konsoli anturille kättelyvaiheessa oman, yksilöllisen tunnistekoodinsa (1-Wire-järjestelmässä anturit tunnistetaan omasta yksilöllisestä koodista) ja saadaan anturilta samanlainen takaisin, jotta esim. lähialueella oleva vastaavan sääasemamallin (tai sen toisella merkillä myydyn vastineen) anturit ja konsolit eivät sotkeennu keskenään. Jos tämä on toimintamalli, ymmärtääkö anturi kättelyn jälkeen enää toista sääasemakonsolia?

Jos kättely onnistuu tällä tavalla, että useampi konsoli pääsee antureiden kanssa kiinni, niin periaatteessa anturit joutuvat silloin tuplatöihin, vastaamaan jokaisen konsolin kyselyyn eri aikaan. Tällä on varmasti vaikutusta siihen, kuinka pitkään anturin paristot kestävät. Entä tilanne, jossa molemmat konsolit möläyttävät kysymyksen ilmoille tasan samaan aikaan (tämä on myös mahdollinen skenaario). Meneekö anturi ymmälleen eikä vastaa lainkaan, jolloin se putoaa jommasta kummasta tai molemmasta konsolista.

Sitten se työtaakka miihkalille itselleen. Kaksi konsolia, tuplasti huollettavaa. Jos yhteys syystä tai toisesta menee katki antureihin naapurilla, joutuuko naapurissa juoksemaan hakemaan konsoli sisätiloihin ja suorittamaan molemmille konsoleille (ja antureille) virtaresetin, ennen kuin yhteydet saadaan taas pelaamaan.

Kuten teutari asian mainitsikin, saa Davis VP2:lle kaksi näyttöä. Peet Bros Ultimeter 2100:ssa toiminta on identtinen, poislukien se, että toistimeksi antureiden kanssa keskustelevaa laitetta ei tarvitse laittaa. Riittää, että hommaa (Peet Brosin oman, yllätys yllätys) Signal Splitterin, joka toistaa konsolin PC:lle kulkevaa sarjaporttiliikennettä. Ainoa mitä pitää tehdä, on asettaa toisen näytön (vaikka Ultimeter 800:n) kuuntelemaan samaa sarjaporttiliikennetyyppiä (konsolissa on monta erilaista) ja homma toimii.

Jos oletetaan, vaikka vähän kaukaa haettunakin, että tällainen sarjaporttiliikennekuuntelumahdollisuus toimisi Clasu-asemassakin, ei naapurin konsoliin saisi kovin pitkää matkaa tulla, kun sarjaliikenne ei kovin kauaskantoista ole.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.----
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Poissa kokki

 • Vakiokävijä
 • **
 • Viestejä: 42
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #3 : Sunnuntai, 06.01.2013, 15:46 »
En tiedä just tästä tapauksesta mutta muutama aivan halpa "oregonin" langaton lämpötilakonsoli ja yks upm:n konsoli on niin niiden langattomat anturit lähettää ainoastaan tietoa joten ihan sama monellako konsolilla/päätelaitteella noita lukee. Lukemat tulee niiden omaan konsoliin ja sit rfxtrx433:een. Ja hyvin pelittää.


Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #4 : Sunnuntai, 06.01.2013, 16:10 »
Jos kättely onnistuu tällä tavalla, että useampi konsoli pääsee antureiden kanssa kiinni, niin periaatteessa anturit joutuvat silloin tuplatöihin, vastaamaan jokaisen konsolin kyselyyn eri aikaan. Tällä on varmasti vaikutusta siihen, kuinka pitkään anturin paristot kestävät.

Tämän olen huomannut itse Davisin lisälähettimessä, joka vastaanottaa tiedot asemalta (ISS) ja maa-anturilta ja lähettää ne sen jälkeen konsolille. Koska lisälähetin joutuu jatkolähettämään kahdan aseman dataa, myös paristot siinä loppuvat huomattavasti nopeammin kuin noissa muissa, sanoisin että jopa kolme kertaa nopeammin. Nyt joulun alla siitä oli paristot jälleen loppuneet, vaikka vaihdoin ne syksyllä. Mutta onneksi tuo lisälähetin ei ole välttämätön tuossa välissä, vaan ainakin nyt on toiminut hyvin ilman sitä, mutta pitkien etäisyyksien takia se on kyllä hyvä olla.

Tästä miihkalin ws1080 tapauksesta en osaa tarkemmin sanoa, mutta epäilen kyllä itsekin vähän tuota asiaa, että onnistuisi datan lähettäminen kahteen konsoliin, mutta ei sitä ikinä tiedä.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8957
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #5 : Sunnuntai, 06.01.2013, 16:34 »
Tuossa casessa ws1080 olen kokin linjoilla että saattaisi hyvin onnistuakkin, eli että nuo anturit vain lähettävät dataa kaavalla X ja konsoli nappaa kiinni kaikki kuuluvat. Tätä tukee oma Oregonin RMR202:nen jossa kaksi konsolia ja 2 anturia ja molemmat nappaa molemmat anturit ihan kiltisti.

Ei muuta kun virta konsoleihin ja kokeilemaan  ;D

Poissa miihkali

 • Kiinteä osa Foorumia
 • *****
 • Viestejä: 370
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #6 : Sunnuntai, 06.01.2013, 18:24 »
Idea kokeilemisen tuli oikeastaan siitä, että halpisclasu sekä clasun kosteusmittari käyttävät minulla samaa anturityyppiä, ja jaan tiedon yhdeltä anturilta molemmille. Hyvin toimii jako eikä ongelmia ole ollut pitkässäkään käytössä. Halpisclasun päivitys on puolen minuutin välein ja kosteusmittarin minuutin, joten eivät nähtävästi ole vielä sattuneet samaan hakuun yht´aikaa. Yhteyskin on purettu ja koottu monta kertaa, joten ei vain ole sattunut päällekkäisyyttä. Anturin lähettämä tieto on varmasti simppeliä koodia. Esimerkiksi TFA 1600 vaatii ensin anturin käynnistyksen, sitten tietyn ajan kuluessa on käynnistettävä konsoli. Tieto on koodattuna vain ja ainoastaan yhdelle kerrallaan. Näin olen käsittänyt, joten kahdella konsolilla tiedon kai nappaa nopeampi toisen jäädessä ilman.

Clasuaseman toiminnassa taitaa olla niin, että anturikuson kadotessa menee jonkun aikaa, kunnes konsoli alkaa etsiä anturia. Yrityksiä on varmasti aika paljon, sillä kirjoitin joskus konsolin ilmoittaneen vasta viikon päästä anturin kadonneen lopullisesti rikottuani sen vahingossa ja konsolin jäätyä päälle. Niinpä luulisin kahden ws1080-konsolin saavan kuson kulkemaan yhdestäkin anturista. Päällekkäispäivitykset saattavat olla ongelma, kuten myös paristokesto. Anturit tuskin koodaavat lähetettä millään tavalla, vaan jakavat sitä eteenpäin kysyvälle.

Mikään ei selviä kokeilematta, ja siihen ryhdyn lähitulevaisuudessa saatuani tsempattua itseni valmiiksi johonkin laitteen rikkoutumiseen. Voi olla, että toimii ja voi olla, että paukkuu paikat.  ???

Poissa SääSami

 • Käytännössä asuu täällä
 • ****
 • Viestejä: 199
  • Turengin sää
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #7 : Sunnuntai, 06.01.2013, 19:02 »
Minulta ääni onnistumisen puolesta  ;D

Clasun konsoli on pelkkä vastaanotin. Vain anturi lähettää dataa!
Vastaanottimia voi olla vaikka useita.

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #8 : Sunnuntai, 06.01.2013, 20:18 »
Sama härvelihän tuo Clasun taitaa olla.  ::)

Add as many consoles as you like to the WS-1080 wireless home weather station. This allows you to free up your existing console for connection to a computer and add display consoles in multiple rooms.
The weather station’s touch screen console displays a wide range of parameters in an easy-to-read format on a large LCD. The attractively thin console can be placed on a desktop or mounted to a wall.
Note: This is a display console only and does not include the complete weather station.
Important Note: The operational frequency of this device is 433 MHz. Check the back of your display console to verify you own the 433 MHz console.

http://www.ambientweather.com/amws1180c.html

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: "Clasuaseman" tiedot kahteen konsoliin?
« Vastaus #9 : Sunnuntai, 06.01.2013, 20:40 »
Eipä ollutkaan....
Clasun  Taajuusalue 868 MHz
Ambientweather Taajuus 433 MHz

Jos näytöissä sama taajuus niin taitaa toimia.