Ukan kamerakuva kanissa kuin kulukukoira...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 02.01.2013, 14:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Pitikin mennä kopistelemaan kameratolppaa ilmeisesti liian rouvilla otteella. Vivotek käännähti joko kotelossaan tai sitten kotelo kääntyili kiinnityksissään, kun Ukka "hieman" kopisteli samassa tolpassa olevasta nettisivuston webkamerasta tuiskulumia. Vivotekia pystyy yksinkin käyttämään teleskooppitolpan ansiosta alhaalla, mutta kädet eivät riitä kaikkiin operaatioihin, joita takaisin haruskireyteen nostaminen vaatii.

Pitää mennä huomenna paremmalla ajalla tarkistamaan, onko kamera liikahdellut kotelon sisässä. Teleskooppitolpasta huolimatta joutuu operaatiossa lisäksi keikkumaan katonharjasta pari metriä korkealla alumiinitikkailla ja siitä vielä oman vajaan parin metrin mittansa ylöspäin, joten tuulisella ja kovin kylmällä kelillä motivaatio on aika vähänä. Keli kun pysyisi tämänpäiväisenä alle viidessä pakkasasteessa ja täysin tuulettomana, niin huomenna saattaisivat suoruudet palata. Tai sitten ei.  ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka sai Kasperi-poijjasta hiukkasen apuja ja lisäkäsiä kameratolppaa entraamaan. Tosiasia se on, että ei talviolosuhde ainakaan helpota näitä säävermeiden huolto- ja korjaushommia. Ukan teleskooppimallinen neliskanttisesta huonekaluputkesta rakentama kameratolppa suostui tulemaan ala-asentoonsa huoltoa varten, mutta ylös se ei entiseen korkeuteensa sitten suostunutkaan. Ei, vaikka liitoksia lämmitettiin ja voideltiin CRC:llä.

Harukset eivät nyt ole normikireydessään, joten tuuliolosuhteita ei kaivata. Täytyy käydä lähipäivinä vielä kokeilemassa asiaa uudelleen.

Kamera saatiin kuitenkin oikaistua. Onhan siellä katolla jos ei muuta, niin ainakin kohtuulliset maisemat. Tänään oli jo valoisampikin päivä, kun taivas oli pilvettömänä.  :D

www.naruska.com