Näyttää siltä, että anturin tuuletustutkimukset alkavat olla osaltani ohi. Joululahjaksi menevä La Crossen "tyttöasema" ws 9720 on ollut koekäytössä, jotta en aivan silkkaa roskaa lahjaksi antaisi. Anturin pieni koko ja kotelointi hyvin pienine ilma-aukkoineen laittoi ensin miettimään toimivuutta, ja alkuun olinkin aivan oikeassa. Lukemat vaihtuivat hyvin hitaasti ja ilmoitettu virhemarginaali oli paljon suurempi. Eräs tuulinen päivä mittarissa oli eloa enemmän, joten päätinpä kokeilla pienen käsituulettimen vaikutusta. Kas kummaa, parin tunnin kokeilun tuloksena anturi antoi peräti 5% enemmän lukemaa ja alkoi olla hyväksyttävissä virhelukemissa. Ilman kierto anturin sisällä näet vaikutti ja paljon.
Tästä opin sen, että muutenkin toimintavammainen halpisanturi saattaa näköjään muuttua aivan toiseksi saadessaan ilmakylpyjä. Näinpä sijoituspaikalla on ratkaiseva merkitys lukemiin, ihan umpioon ja suojaan sitä ei kannata lykätä. Lämpötilaan kokeiluni ei näyttänyt vaikuttavan sitä eikä tätä, käsituuletin tosin taisi tykätä kyttyrää lievässä pakkasessa pyöriessään ja imiessään akut nopeasti tyhjiksi. "Swiss sensor" saattaa olla pelkkä mainoskikka, koska mitä ihmettä yksi hyvä sensori voisi vaikuttaa muuten halvassa ja röpelössä piirilevyssä, jossa on vain huonompia komponentteja? Lopputuloksena "tyttöasema" sai luvan päästä lahjapakettiin maininnalla "avattu tieteen hyväksi".

Ps. Yksi aika tärkeä pointti on tullut myös huomatuksi. Halpisantureiden kanssa ei kannata pitää kiirettä eikä odotella hyviä lukemia heti ja siinä paikassa. Tuollainen viikko on mielestäni riittävä aika, jotta anturi ennättää esittää kaikki temppunsa. Sen jälkeen sen voikin hyvillä mielin mättää roskiin, tai pitää toiminnassa. Jotkut anturit näyttävät vaativan pitkän sisäänajon, ja ehkä yllättävät sitten positiivisesti. Aika epätodennäköistä se kylläkin on.