WXSIM ei toimi

Aloittaja weatherc, maanantai, 05.11.2012, 16:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

WXSIM ei ole saanut ennustetta aikaseksi sitten 06 tänä aamuna. ww-foorumin perusteella tämä kokskee kaikkia käyttäjiä koska Chris:in toimittama GFS-data on lakannut toimimasta.
http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,57028.0.html

Itse GFS:ssä NOAA:lta ei näytä olevan vikaa koska omat lataukset ovat toimineet OK.

Snowi

Ai tuo ongelma koskee kaikkia käyttäjiä. Jotenkin luulin vian olevan vain itsellä ja sen takia pistin Tomille viestiä asiasta noin 30min sitten :). Normaalisti tulee käytyä WW-foorumilla piipahtamassa ja tarkistamassa tuollaiset asiat, mutta nyt ei jotenkin tullut. Mutta hyvä juttu, että tietää ainakin mistä ongelma johtuu.

weatherc

Juu, WXSIM nojaa täysin tuon Chrisin tekemän GFS-datan varassa. Sen voi ajaa ilmankin sitä mutta tulos on täysin käyttökelvotonta.
Menossa oleva vika vain näyttää että WXSIM(kin) on juuri niin vika-altis mitä heikoin lenkki on, tuossa GFS-datassa kun on vain tuo yksi lähde.

Snowi

Juu samaa miettinyt itsekin, että GFS datalle täytyisi ehdottomasti saada toinenkin lähde, sillä Chris ei tiettävästi edes itse käytä WXSIM:ia. Kyllä Chrisin GFS:t ovat toimineet aika hyvin, mutta tälläisiä ongelmia ei saisi olla juuri lainkaan, joten useampi lähde varmistaisi asian jos yhdessä lähteessä on ongelmia.

weatherc

Juu, paitsi jos NOAA:n GFS-data on se failaava lenkki. GFS-data:han tulee aina sieltä alunperin. Silloin ei auta mikään lisälähde valmiiksi pureskelulle datalle...
Riittää että NOAA:n päivitys on myöhässä että GrADS (tai mitä softaa Chris sitten käyttääkään) failaa. Normallisti data tulee liki samalla minuutilla joka päivä mutta joskus ovat myöhässä.

Snowi

niin no siinä tapauksessa ei lisälähteet auta. Silloin olisi hyvä jos eri lähteet lataisisivat datan eri lähteistä :). Jos noita vain on useampia lähteitä.

weatherc

Lainaaniin no siinä tapauksessa ei lisälähteet auta. Silloin olisi hyvä jos eri lähteet lataisisivat datan eri lähteistä. Jos noita vain on useampia lähteitä.
Palvelimia miltä ladata GFS:ää on muutamia, mutta data tulee aina NOAA:lta alun perin koska se on heidän tuote.
Dedillä on käytössä heidän "high availability" serveri joka aina "pitäisi" toimia (tai osoite ohjata toimivalle purkille). Sen ajan mitä olen noita GFS:ä lataillut on se toiminut ihan hyvin, joskin jokunen kerta filut ovat olleet myöhässä.

Snowi

Chris taisi vasta äsken huomata ongelman, joten saa nähdä tuleeko korjaus tässä kohta puoliin. Aika kauan meni ennen kuin hän edes huomasi asian, sillä näin hänet WW-foorumilla jo tuossa pari kolme tuntia sitten. Varsinkin kun ottaa huomioon että Tom oli pistänyt hänelle yksityisviestiä ja varmaan useampi muukin. Noh mutta toivottavasti kohta korjaantuu :)

weatherc

Äskeinen viesti ei todellakaan kuullostanut lupaavalta. Ja, Chris sanoi että tekee pitkiä työpäiviä joten aikakaan sähläämiseen ei ole turhan paljoa. Voi mennä hetki jos toinen ennenkun korjaantuu koska viestin perusteella Chrisillä ei ole hajuakaan mistä johtuu.

Itsekkin huomasin että näytti olevan onlinessä aikasemminkin mutten luottaisi siihen, voi olla selain jolla autopäivitys joka ollut käynnissä.

weatherc

WXSIM toimii nyt tilapäisratkaisulla.
Siinä oli Perlin jotkut moduulit vissiin alkanut temppuilemaan...Ei kiva...