Forum ja win 8:n selain

Aloittaja miihkali, tiistai, 30.10.2012, 10:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

Jaaha. Jo preview-version aikana tuli eteen kirjoituksen sotkeutuminen Internet Exploreria käytettäessä. Alkuun luulin vian kuuluvan vain keskeneräiseen käyttikseen, mutta sama tahti näkyy jatkuvan tässä valmiissakin paketissa. Kaikki päivitykset on otettu, mutta edelleen kyseessä olevalla selaimella tekstinteko on melkoisen sameaa hommaa eli kirjoitettaessa teksti ensin samenee ja lopulta muuttuu ihmeellisiksi kirjaimiksi, jotka muistuttavat egyptiläistä hautakirjoitusta. Tätä kirjoitan Operalla, jossa ongelma ei esiinny. Vahvasti näyttäisi olevan vintoosan oman selaimen vika, ja kumma kyllä vain foorumikirjoituksissa. Myöskin Googlen selain toimii moitteetta. Niin, että tästäkö käyttiksestä pitäisi sitten nauttia?  :)

Ps poistin käytöstä koko selaimen ja odottelen siitä tulevia "pieniä" ongelmia. On kiva, kun on mukavaa.

J.Jäntti

Onpas erikoiselta kuulostava ilmiö. :o
Foorumin toimintoja sivun luonnissa ei ole muokattu sitten foorumin pystytyksen, joten ilmeisimmin joku Windows 8:n IE:ssä (veikkaan, että se on IE 10) tulkitsee asioita huomattavasti eri tavalla siihen, miten kirjoitusikkunassa asiat toimivat.

Itse heristelen syyttävää sormeani vähän IE:n suuntaan tässä, sillä ainakin Foorumin sivusto on W3.org:n XHTML- ja CSS-validatoreissa saanut hyväksynnät, joten IE joko ei tulkitse XHTML:ää ja/tai CSS:ää oikein tai sitten se on tehty renderöimään sivu vähän miten nyt sattuu itse asiat näkemään - validia koodia "paremmin".

Jostain syystä en pidä sitä ihmeenä, että tässä Windowsissa IE:stä on tehty täysin vapaaehtoinen selain.
Ongelmia en varsinaisesti odota enää tapahtuvaksi, sillä Windows 7:sta alkaen tilanne on ollut sellainen, että päivitykset tulevat itsenäiseltä järjestelmäpalikalta, eikä IE ole enää pääosassa, kuten XP:ssä ja sitä vanhemmissa on ollut. Minulla ei asiat muuttuneet selainten osalta juuri mitenkään Windows 7:aan vaihtaessani: Firefox vaihtui Pale Moon-selaimeksi ja IE on ollut mukana vähän tällaisena "Hang-around"-ratkaisuna, jota on käytetty vain siinä äärimmäisessä tilanteessa, että Pale Moonissa ei sivu toimisi odotetusti tai ollenkaan. Toistaiseksi sellaisiin sivuihin en ole törmännyt.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Itselläkin on IE vain ja ainoastaan sen takia, että sitä voi käyttää jos jokin sivu ei jostain syystä muilla sivuilla toimi. Ainoa tälläinen sivu on APC:n yhden UPS:in käyttöliittymäsivu, joka ei jostain syystä toimi kunnolla muilla selaimilla kuin IE:lla. Tosin tuo UPS on jo aika vanha, ilmeisesti vuodelta 2004, mutta olen niitä ostanut sillä se näyttää olevan ainoa, jossa on hyvä etäkäyttöliittymä.

Mutta tässä kyseisessä ongelmassa minäkin veikkaan syypääksi IE:ta, ei olisi ensimmäinen kerta jos se vetää ihan omiaan. Asiat parantuivat selvästi IE9 myötä ja pitää toivoa, että tilanne ei ainakaan huonone IE10 myötä.