Toisenlainen "Clasu-asema"

Aloittaja miihkali, torstai, 25.10.2012, 15:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

http://www.clasohlson.com/fi/Sääasema/Pr364440000

Enpä vielä kerro mittään, vasta on tilattu. Koitan myöhemmin tarinoida, mikäli edes suostuu toimimaan.  ;D

J.Jäntti

Jokos asema on saapunut?

Ainakin Clasun sivuilta on luettavissa, että kyseinen sääasema on ns. stand-alone-asema, ilman PC-kytkentämahdollisuutta. Se sopii siis hyvin referenssiasemaksi PC-kytkentäisen rinnalle.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

miihkali

Tässä paita märkänä odotellaan. On Örebron ohittanut ja nähtävästi Tukholmasta jo lähtenytkin eli ei se aivan heti tänne sisämaahan ehdi, ehkä torstaiksi. Tuon aseman tarjoushinta ei ollut kovin kummoinen, enkä asemalta ihmeitä odota. Mielenkiinto syntyi päättäessäni tutustua aivan halpaan asemaan. Nyt sitten varmaan tutustun, kunhan se joskus tulee. Huono tuuri Vikingin (Clasu-clone) kanssa on jatkunut, ulkoanturi sanoi itsensä kokonaan irti. Entisen asuinpaikkani katolla on TFA:n anturit vielä, koska tuttavani ei ole vieläkään saanut niitä alas noudettua. Minusta itsestäni ei näet ole kiipeilijäksi kuin konepistoolin edessä. Uuden asuinpaikan tiedustelut ja neuvottelut sijoituspaikasta tuottavat tulosta pikkuhiljaa, joten jo ensi vuoden puolella saatan saada vakituisen sijoituspaikan härveleille. Suurin ongelma taitaa olla puusto, jota tuntuu olevan vähän joka paikassa. Tuulimittaukset eivät anna luotettavaa kuvaa ellen sitten tosiaan investoi kunnolla pitkäkantoiseen systeemiin. Sitäkin on tullut jo mietittyä, sillä näihin halpisvehkeisiin alkaa kypsyä. Ei ne näet tule yhtään halvemmaksi ajan mittaan, koska esimerkiksi Vikingin kaksi anturia on jo finito reilun vuoden aikana. Oregonin konsoli vaikeni tippuessaan muuton yhteydessä asfalttiin ja niin edespäin. Tuuria on ollut, joten mitenhän jatkossa?  ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei Ohlsonin vehje, vaan Bilteman pikkumittari ulko- ja sisätilämpötilan mittaamiseen sattui Ukan silmiin Jyväskylän Biltemassa. Niitä tulee aina vilkuiltua siksi, että lähes kaikista loppuu kyty lähestyttäessä -50 asteen lukemia. Nyt löytyi halpa mittari, koska alle kympin hinnat ovat sama kuin jakaisi ihmisille hyllystä ilmaiseksi. Valehtelijan luvulla 7 €uroa sai ostaa. Tarkka leikkisä hinta 6,98 €...

Laitan tähän kettinkiin, vaikkei se siihen ehkä kuulukaan, tiedot näkösille. Bilteman Art. 84-098. Mittausalueeksi luvataan pahvissa -50 - +70 C.

Ukka kun ei saa tuosta PeetBrosista näyttöä muualle kuin toimistoon, niin pitää isossa talossa saada suuntaa antavia lukemia sieltä ja täältä taloa kierrellessä.  ;)

Jos tästä jotain hyvää parin päivän kokemuksen jälkeen sanoo, niin selkeästä näytöstä lämpötilat näkyvät ilman apulaseja monen metrin päähän. Astetta enempää ei toistaiseksi ole heittänyt lämpötilassa Brosiin, joten kyllä tällä vaatetuksen ulkohommiin valita osaa...

www.naruska.com

uskela

Joo itsekin tulee aina katseltua näitä halpoja sääasemia kaupoissa, kun niitä siellä näkee ;D.
Itse ostin paikallisesta marketista onnisen opal merkkisen "sääaseman" tarkailemaan sadeastian lämpötiloja ja yllätyin positiivisesti sen tarkkuudesta. Ulkoanturissa tuli mukana lisäanturi johdolla, jonka sitten pistin mittaamaan sadeastin lämpötiloja.
aseman hinta oli jotain 18,99e
http://www.onninen.com/finland/Tuotteet/Opal/Pages/Opalesitteet.aspx
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

miihkali

Kerrotte saman asian, kuten moni muukin. Hyvin monet ovat kehuneet halpismittareitaan tarkoiksi, en ihmettele yhtään. Hyvällä tuurilla (ei minun) saattaa tosiaan saada kunnollisen mittarin, mutta ei kai se mikään sääntö ole. Valikoimaa näyttäisi riittävän, kunhan vain valita osaa. Clasun mittareissa ja sääasemissa minua ihmetyttää toimintasäde eli antureiden kantomatka. Esitteen mukaan samalla anturilla toimivan kantomatka voi olla joko 40m tai sitten 100m. Johtuneeko sitten vastaanottimesta? Tilaamassani kantomatkaa ei suoraan edes ilmoiteta, mutta lisäanturilla se on 100m, ja lisäanturi näyttäisi tismalleen samanlaiselta kuin alkuperäisessä paketissa tuleva. Ottaapa näistä selvää. Salaperäistä on myös aseman kuvassa oleva kello, jossa DST-merkintä sekä radioyhteyden merkkitolppa. Tuskinpa kello ainakaan automaattisesti aikaansa ottaa Frankfurtista. Merkinnät voivat olla "rantarolexin" tyylisiä. Jää nähtäväksi. 19,95€ ei tässä tapauksessa kirpaise kovinkaan paljon, mikäli osottautuu täydeksi sudeksi. Kaapissa on vielä tilaa yhdelle.  ::)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: miihkali - tiistai, 30.10.2012, 08:05
Clasun mittareissa ja sääasemissa minua ihmetyttää toimintasäde eli antureiden kantomatka. Esitteen mukaan samalla anturilla toimivan kantomatka voi olla joko 40m tai sitten 100m. Johtuneeko sitten vastaanottimesta? Tilaamassani kantomatkaa ei suoraan edes ilmoiteta, mutta lisäanturilla se on 100m, ja lisäanturi näyttäisi tismalleen samanlaiselta kuin alkuperäisessä paketissa tuleva. Ottaapa näistä selvää.

Taitaa varmaan kantomatkassa kyse olla siitä, millä taajuudella ja millä lähetysteholla anturi toimii ja ehkä (painottaen sanaa "ehkä") myös siitä, miten herkkä vastaanotin on. Clasun sivuilla ei juurikaan laitteesta muutenkaan selitetä oikein mitään, joten ihan kunnollista kuvaa siitä, mitä olisi hankkimassa, ei ole. Asiaan ei auttanut myöskään Clasun ruotsalaiset sivutkaan; Niissä tietoa oli yhtä vähän.

Lainaus käyttäjältä: miihkali - tiistai, 30.10.2012, 08:05
Salaperäistä on myös aseman kuvassa oleva kello, jossa DST-merkintä sekä radioyhteyden merkkitolppa. Tuskinpa kello ainakaan automaattisesti aikaansa ottaa Frankfurtista. Merkinnät voivat olla "rantarolexin" tyylisiä. Jää nähtäväksi. 19,95€ ei tässä tapauksessa kirpaise kovinkaan paljon, mikäli osottautuu täydeksi sudeksi. Kaapissa on vielä tilaa yhdelle.  ::)

Siinä voi hyvinkin olla DCF77-synkronoitu kello, vaikka sitä ei juurikaan asian suhteen mainosteta sivuilla. Kuvasta on pääteltävissä myös, että kellossa on kaksi herätysaikaakin tarjolla, mutta näin talvisen pohjoiseen olosuhteeseen ennusteen sadepisarat tosin saattavat tuntua vähän hölmöltä etenkin, kun ulkolämpötila roikkuu astekaupalla pakkasella.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

miihkali

Asema tuli tänään, ja olen positiivisesti yllättynyt kyseisen hintaluokan vehkeeseen. Ilmoitettu kantomatka ohjekirjassa on 30m, joka ylittyy meikäläisellä noin parillakymmenellä metrillä. Sitkeästi laite on päivittänyt ulkolämpötilaa sekä ilmankosteutta, josta se tosin näyttää sen maximinsa eli 95% FIM:n kosteuden ollessa 98%. Laite on selvälukuinen riittävän isolla näytöllä, jos vaikkapa vertaa Clasu-clone Viking ws1080:een. Hienouksina "hallavaroitin", joka mielestäni ajaa myös kelivaroittimen asian. Kellossa ei ilmoiteta ohjekirjan mukaan olevan mitään radiosäätöä, mutta kuitenkin muissa säädöissä löytyy aikaerotuntien korjaus, plus tai miinus. Radiolinkin tolppa ei ainakaan vielä ole vilahtanut näytössä, ehkä ensi yö näyttää sen olemassaolon, tai sitten se näkyy vain myyntikuvassa. Anturissa lämpötilan mittauspiuha eli varsinainen anturiosa on kosteusmittarialustana. Lisäanturit saattavat olla piuhattomia, kuvissa piuhaa ei näy. Ilmanpaine esitetään absoluuttisena, ja on ollut ainakin vielä tarkka. Vertausvehkeenä Weems&Plath-digimittari.

Parasta on kai vimpaimen korskea nimi, Nexus. Muistelenpa, että Nexus taitaa löytyä myös hiukan korkeamman hintaluokan laitteena. Vimpain on nähtävästi Clasun omaa mallistoa, tuontimaa varmaankin Kiina, vaikka sitä ei mainita missään. En ole ainakaan vielä löytänyt mitään merkintöjä. Asema on ollut toiminnassa vasta muutamat tunnit, joten en ratkea liikaan riemuun. Saattaapi aamulla löytyä mykkä asema meikäläisen tuurin huomioon ottaen. Mikäli vehje toimii näinkin hyvin, niin 19,95€ ei ole aivan hukkaan heitetty. Onhan laitteella sitäpaitsi kahden vuoden takuu ja 90 päivän palautusoikeus maksimissaan. Saattoi olla hyväkin ostos, mutta koputanpa minäkin ensin puuta..

miihkali

Positiivinen yllättyneisyys on saanut pienen kolauksen sään lämmettyä ja muututtua loskakeliksi. Samalla näet katosi "nexus"-aseman radioyhteydet tyystin eli kantomatka ei näköjään riitä joka kelille. Laite saattoi olla uutuuttaan hieman vieraskorea ja antoi itsestään liian hyvän kuvan. Eipä sen puoleen, asian voi korjata siirtämällä anturia lähemmäksi.

Esitteen laitekuvassa oleva radioyhteystolppa sekä DST-merkintä ovat olemassa hyvin himmeänä näytössä, mutta ei niitä kyllä näkyviin tule, tekipä mitä temppuja tahansa. Tästä päättelen, ettei ainakaan DCF-77 ole olemassa koko vimpaimessa. Ilmanpaineet ilman desimaaleja tuntuvat pitävän kutinsa hyvin ja halpis tuntuu olevan aika herkkä laite päätellen ikonin vaihtumisesta sään muutoksia odotellessa. 75% varmuus ennustuksessa on kai se normaali. Eilen satoi hiukan vettä, oli pari astetta lämmintä sekä muutenkin loskainen keli, mutta härveli näytti vain aurinkoa. Aika tyypillistä se on ollut kaikille tutustumilleni laitteille. Ilmanpainehan se syynä oli sen kivuttua hetkellisesti ylös.

Yleisesti ottaen voin kuitenkin mainita antavani pluspisteitä rakkineelle. Edullinen hinta, selvälukuisuus isolla näytöllä, tarkkuus riittävä sekä suhteellisen tyylikäs valkoisena. Paristojen kesto on nähtävissä, mutta puolen minuutin päivitysvälillä luulisi paristojen kestävän enemmän kuin kolme kuukautta.

Pientä miinusta Clasun kauppa saa hieman puutteellisista esitetiedoista, joissa voi olla suorastaan virheitä. Ohjekirja sentään on ok ja neljällä kielellä esitetty.

Käyttö jatkuu, ja kertoilen mikäli jotain ihmeellistä ilmaantuu.

Snowi

Itsellä taitaa olla Uskelan kanssa samaa sukua oleva halpisasema, sillä tuo ulkomittari näyttää täysin samalta, mutta sisämittari on vähän erilainen. Tuo mittari ei ole enää käytössä sillä meni hermot siihen kun patterit loppuivat ulkoyksiköstä aivan liian haipakkaa, varsinkin talvisin pakkaskeleillä. Myös langaton yhteys oli usein poikki, vaikka matka ulko- ja sisäyksikön välillä oli ehkä 10 metriä, mutta hyvin paljon seiniä edessä ja myös lattia, sillä korkeuseroa oli joitakin metrejä.

Näissä halpismittareissa olen pannut merkille sen, että patterit eivät tunnu kestävän kovinkaan kauaa ja jos on langaton versio, niin tuo langaton yhteys saattaa olla aika epävarma, varsinkin jos paristot ovat jo "kuluneet". Mutta hyviäkin esimerkkejä löytyy, sillä yksi pelkkää lämpötilaa näyttävä langaton mittari on toiminut jo reilun vuoden ajan erittäin hyvin. Siinä on myös maa-anturi, joka toimii myöskin hyvin. Välillä on menettänyt yhteyden, mutta ei kovin usein.