Uutiset:

25.09.2022
*** PALAUTUMISILMOITUS ***
FinWX:n infrastruktuurin huoltotyö on ohi.

Huoltotyö suoritettiin sunnuntaina, 25.09.2022 kello 00:00 - 01:30 välisenä aikana.

Kaikki FinWX:n palvelut olivat huoltoikkunan aikana tavoittamattomissa.
Lue huoltotyön raportti täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksesta aiheutunutta mahdollista haittaa.

Main Menu

Mistä voi ostaa Oregon WMR100 sääaseman

Aloittaja KARINTN, perjantai, 10.08.2012, 15:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

KARINTN

Haluan ostaa Oregon WMR100 sääaseman. Tietääkö kukaan suomalaista verkkokauppaa/kauppaa mistä tämän tuotteen voisi ostaa. Suomen sähkötuote ei pysty laitetta toimittamaan. Tretti.fi verkkokauppaan en oikein  luota, sitä on niin paljon netissä haukuttu ja takuuasioiden hoito voi tulla kalliiksi jos tuotteen joutuu lähettämään Ruotsiin.

Leka

Jos Saksalainen verkkokauppa ja hieman kalliimpi OS kelpaa, niin echtshop.de myy WMR200:sta lähes samaan hintaan kuin WMR100:sta saa suomesta, eroa hinnassa n.60€  ;) Suomessa WMR200:n hinta pyörii n.460€ kieppeillä pikaisesti katseltuna.

Luotettava putiikki kyseessä, moni foorumilainen on tilannut tuolta tavaraa ongelmitta, allekirjoittanut mukaanlukien.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

KARINTN

Kiitos vastauksesta. Mutta valitettavasti kielitaitoni ei riitä ulkomaisten verkkokauppojen käyttämiseen.

Terv. Kari

systeemi

Lainaus käyttäjältä: KARINTN - perjantai, 10.08.2012, 18:18
Kiitos vastauksesta. Mutta valitettavasti kielitaitoni ei riitä ulkomaisten verkkokauppojen käyttämiseen.

Terv. Kari

Jos sulta löytyy luottokortti niin tilaus on kohtuu helppoa, ja eiköhän me auteta sinua siinä tilauksessa. Itselle tuli viime viikolla viimeksi paketti tuolta echtshopista.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka

Lainaus käyttäjältä: systeemi - perjantai, 10.08.2012, 19:05Jos sulta löytyy luottokortti niin tilaus on kohtuu helppoa, ja eiköhän me auteta sinua siinä tilauksessa. Itselle tuli viime viikolla viimeksi paketti tuolta echtshopista.
Näin on, eihän tuo kielen taipuminen germaaniaan ole mikään este tilaukselle  ;)

Lyhyesti:

Ensin täytyy rekistöröityä/luoda käyttäjätili (Login->Neuer Kunde->Weiter-> täyttele vaaditavat tiedot lomakkeeseen-> scrollaa sivu alas->Die Datenschutzerklärung habe ich zur Kenntnis genommen und akzeptiert: rasti ruutuun->Weiter). Rekisteröitymisestä/tilin luonnista tulee vahvistus sähköpostiin. Sitten vaan lisäilet haluamasi tavarat ostoskoriiin (Warenkorb), seuraavaksi siirryt kassalle (zur Kasse). Tässä vaiheessa kysellään mm. maksutapaa (Zahlungsweise) ja lähetystapaa (Versandart), ota ennakkomaksu tilille (Vorkasse) jolloin sähköpostiin tulee maksu jossa on mukana tilausnumero ja IBAN, BIC/SWIFT numerot joita tarvitset kun maksat laskun pois ulkomaanmaksuna, itse laitoin vielä maksun viestikenttään tilauksen #, eli Bestellnummer: xxxxx, mitään viitenumeroa ei tule mailiin laskun mukana. Toimituskulut suomeen näkyy muistaakseni siinä vaiheessa kun teet tilausta, löytyvät kohdasta Versandkosten jollei muuten näy. Toimituskulut riippuvat siitä millä kyydillä otat tavarat suomeen ja paketin painosta, itse otin DHL:llä.

Edellä oleva tilaus siis normaalina pankkisiirtona.

Tilauksen tehtyäsi mailiin tulee vahvistus tehdystä tiluksesta jossa on suora linkki tilaukseen, kun tilaus on toimitettu/lähtenyt kaupasta tulee jälleen maili jossa on linkki lähetyksen seurantaan. Oma tilaus kesti tilauksesta jonka maksoin su, siirtyi tililtä ma. reilun viikon.

Oikaiskaa muut jos joku meni väärin, omasta viimeisimmästä tilauksesta on hetken aikaa.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

KARINTN

Tällä foorumilla tuntuu olevan avuliasta porukkaa :D

Luottokortti minulla on, mutta saksaa en osaa sanaakaan (englantia hiukan). Wmr200 näyttää maksavan heillä 290 ja rahtikulut n. 28e.
Miten on jos joutuu lähettämään takuuhuoltoon joutuuko tuon rahdin maksamaan kahteen kertaa, siis meno ja tulomatka?

Terv. Kari

systeemi

Takuuasioista ei ole toistaiseksi kokemuksia, kaikki mitä tähän asti tilannut on toimineet ja takuuseen ei ole tarvinnut lähetellä.

Tuolla IBANilla olen myös maksanut joskus ihan kokeilu mielessä, mutta se on hieman hitaampi ja yksi vaihe enemmän (ulkomaanmaksu), koska lähettävät tuotteen vasta kun maksu on saapunut.

Luottokortilla tilaus menee suoraan ja ei tarvitse käydä maksamassa pankkitunnuksilla tilin siirtoa. Eli siinä jää yksi vaihe pois. Ainut tarkka kohta on se että kun valitset (Versandart) eli lähetystavan niin siinä pitää otta jokin lähetysmuoto esim DHL. Ettei valitse vahingossa hakua paikanpäältä.Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

HapaK

Google-kääntäjä avuksi, sitä olen käyttänyt saksankielisistä kaupoista tilatessa. Hyvin pelaa.

weatherc

#8
Täälläkin ostettu useastakin Saksalaisesta verkkokaupasta hyvällä tuloksella. Ja monesti palvelu (toimitusnopeus sun muut) voittaa suomalaiset hitailijat jossa saa odottaa viikkotolkulla tavaraa 10-0. Viimeksi tuli tilattua Mindfactory.de:sta.
Niissä kun tuo hintataso on huomattavasti edullisempi, eikä tuo 4% (kohta 5%) ALVin ero selitä kaikkea siinä jos hinnan ero on luokkaa 20%.
Esimerkki viime viikolta kun kattelin halpaa kameraa, sama kamera Mindfactoryssä 94€ ja Gigantissa 129€. Jep, jep. Suosi suomalaista, osta Saksasta.

Verkkokaupat ovat siitä hyviä että niiden toimintaperiaate on kaikissa suurin piirtein sama. Sekä esim. kohdassa jossa naputellaan osoite softa monesti tarkistaa että naputettu teksti täyttää määrätyt kriteerit.

Taitaa muuten olla että moni kauppa ei "EU-tilauksiin" salli muuta kun tilisiirtoa maksuna. Tosin se ei ole mikään ongelma. Vaihtelee varmaan pikkasen mitä pankkia käyttää mutta OP:ssa laittaa sen IBAN-koodin siihen normi laatikkoon johon normaalistikkin ja verkkopankki osaa itse päätellä sen "ulkomaanmaksuksi". Ei ei tarvi erikseen valita ulkomaanmaksua nykyään, jo senkin takia ettei se sitä edes käytännössä ole EU:n sisällä.
Ainut pikasen hidastava tekijä tilisiirrossa on että täytyy odottaa että rahat ovat perillä. Tosin ainakin kerran onnistuin että oli jo seuraavana aamuna perillä Saksassa.

Luottokorteista sen verran että tätänykyään myös se VISA Electron toimii hyvin verkkomaksuissa (PayPal sun muut) eli ei tarvi edes sitä "oikeata" VISA:aa (kunhan on rahaa tilillä). :)

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 11.08.2012, 15:14
Vaihtelee varmaan pikkasen mitä pankkia käyttää mutta OP:ssa laittaa sen IBAN-koodin siihen normi laatikkoon johon normaalistikkin ja verkkopankki osaa itse päätellä sen "ulkomaanmaksuksi". Ei ei tarvi erikseen valita ulkomaanmaksua nykyään, jo senkin takia ettei se sitä edes käytännössä ole EU:n sisällä.

Joo näin paitsi Englannissa, jossa punta käytössä. Silloin joutu maksamaan "oikeana" ulkomaan maksuna. Tämä siis OP:lla.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi