Sääasemaohjelmat > WUHU

Wuhu ei asennu

(1/1)

Naruskan Ukka Matinpoika:
Ukan jälkikasvu Kasperi kyselee seuraavaa:

Wuhua ollaan tässä jälleen päivittämässä ja vanha ongelma nostelee päätään. Wuhu ei kertakaikkiaan lähde asentumaan sääkoneelle. Aikanaan ongelma saatiin ratkaistua ajamalla asennustiedosto muistitikulta mutta nyt ohjelma ei asennu koneelta eikä tikulta. Kokeilin myös poistamalla wuhun käynnistysmerkinnän automaattisesti ajettavista ohjelmista, muttei sekään auttanut. Install -sovellusta klikattaessa ei mitään ala tapahtua. Kun install-sovellusta on yrittänyt avata, ei windows anna poistaa tiedostoja tikulta tai työpöydältä mistä asennusta on yrittänyt suorittaa. Jotain siis epäilemättä on asennuksen osalta kuitenkin käynnissä.

Toiselle koneelle asentaminen onnistui normaalisti. Sääkoneessa käyttöjärjestelmänä on XP ja toisessa, mihin asennus onnistui, 7. 7 koneelle Wuhua ei aikaisemmin ollut asennettu.

Onko muilla samoja ongelmia päivitysten kanssa?  ??? :o

systeemi:
Ainut mitä nyt mieleen tulee niin käynnistä kone uudestaan ennen asennusta. Eli poista kaikki wuhuun liittyvä ensin ja käynnistä uudelleen ja kokeile sitten asentaa. Tämä sen vuoksi jos tuosta wuhusta on jotain päällä. Toinen sitten voisi olla että tuolle rekisterissä on jotain.... Eli poistat wuhun käynnistä uudelleen ja aja vaikka CCleaner siivoaa ylimääräiset pois ja kokeile sitten asentaa.

J.Jäntti:
Tyypillisimmät ongelmat WUHU:n asennuksessa johtuvat taustalla pyörivistä ohjelmista, kuten virustorjuntaohjelma tai jotkin taustaohjelmat.
Kannattaa siis sammuttaa aivan kaikki ohjelmat, jotka vain on sammutettavissa tai pysäytettävissä - myös ne ohjelmat, jotka ovat pienennetty pikkuikoneiksi kellonajan viereen.  Jos sekään ei auta, kannattaa yrittää asennusta vikasietotilassa (Safe Mode), jolloin kaikki ylimääräiset ohjelmat ovat lähtökohtaisesti pysäytettynä. Sen pitäisi viimeistään korjata tilanne. Jos tämäkään ei toimi, voidaan kokeilla jotain radikaalia:

Yksi vaihtoehto on tietenkin se, että jos viimeisimmän WUHU:n saa asennettua jollekin toiselle koneelle onnistuneesti, voi siitä koneesta ottaa kansion sisällön vaikka USB-tikulle ja sitten:
- sammutetaan WUHU:n kohdekoneessa
- kopioidaan vanhan WUHU:n asennuskansion sisältö turvaan toiseen hakemistoon
- kopioidaan USB-tikulta uusimman WUHU:n sisältö vanhan päälle.
- Käynnistetään WUHU.

Tempun pitäisi toimia ongelmitta, sillä WUHU:n kaikki taustatieto on jo koneessa valmiina. Jos kuitenkin käy niin, ettei se toimikaan, niin vanhan datan saa aina palautettua - sen kun vain kopioi vanhan WUHU:n takaisin.

Syy, miksi näin käy on edelleen hämärän peitossa. Yksi teoria on se, että WUHU:n asennusohjelma on melko vanhaa tekoa ja käyttöjärjestelmän komponentit, joihin asennusohjelma tukeutuu, voivat olla liian uusia sille tai jollain ohjelmalla on käytössä tai itselleen varattuna joku asennusohjelman käyttämistä komponenteista.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Ukka kiittää. Kasperi matkusti muutamaksi päiväksi kalareissulle tuonne Käsivarren puolelle, joten taitaa olla viisainta Ukan antaa WUHUn rallatella vanhalla päivityksellä sinne asti. Ukan toimilla nimittäin vaikenee koko sääasema, jos vanhat merkit paikkansa pitelevät.... :o

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta