Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Yleiskaukosäätimet

Aloittaja Impivaaran isäntä, perjantai, 13.06.2008, 18:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Impivaaran isäntä

Kun ei nyt säärintamalla mitään ihmeitä tapahdu niin tehdään sitten vaikka tikusta asiaa - tai kaukosäätimestä. :)

Allekirjoittaneen multimedia patteristo on seuraava:

Panasonicin telkkari
Topfield digiboksi
Philips kotiteatteri (DVD/CD ja radio. Muut osat eivät ole käytössä)
Samsung DVDR/VHS nauhuri

LG telkkari
Sanalahden Saunavisio digipoksi
Panasonicin DVDR

Eli jokseenkin monta kaukosäädintä pyörii ties missä.

Joskus takavuosina minulla oli käytössä Kameleon säädin, johon pystyi opettamaan muistaakseni 4 laitetta. Käyttö oli äärimmäisen hankalaa. Lisäksi laite söi pattereita vallan tuhottomasti. Alkuinnostuksen jälkeen laite lensi komeron perille.

Ei siis kovinkaan hyvä kuva moisista yleis-säätimistä.
Vihdoin Saunalahden keskustelupalstan innoittamana päätin hankkia Logitechin Harmony 525 säätimen. (55e)

Voi tätä auvoista elämää. :D Kaikki laitteet toimivat tuolla yhdellä ja samalla värkillä. Ainoa ongelma on nyt, että pitäisi hommata toinen, ettei tarvitse huoneesta toiseen sitä kannella. Ei mitään monimutkaisia makrojen opettelua (sekin tosin on mahdollista) Logitechin databasessa on tällä hetkellä yli 5000 laitevalmistajaa ja 175000 laitetta. Näistä sitten valitaan mitä tarvitaan.

Toki aivan kivuttomasti tuo ei mennyt kun en oikein älynnyt miten nuo laitekohtaiset säädöt kannattaa tehdä. Periaate on, että valitaan kulloinkin käytettävä toiminto, joka pitää sitten sisällä kaikki tarvittavat laitteet. Esim: Katso TV:tä. Tämä ottaa kyttöön telkkarin ja digiboksin. Perusnäppäimet - joita pystyy mielen mukaan muutella - ovat siiten ko. laitteiden ohjaamiseen. Muuta harvemmin tarvittavat näppäimet löytyvät LCD-näytöstä selaamalla.

Kuuluvat jotkin ohjaavan tuolla ilmastointilaitteesta alkaen lähes kaiken kodissaan. 15 laitetta voi tuohon pistää.

Jotta ei elo ruusuista olisi niin en meinannut tuota vanhaa Philipsin teatteria saada toimimaan kuten halusin. Niinpä soitto Logitechin ilmaiseen (!) suomenkieliseen puhelintukeen. Puhelimessa ei asiaan tullut ratkaisua, mutta parin tunnin päästä tuli Logitechilktä ilmoitus sähköpostiin, että ovat muuttaneet ko. laitteen asetuksia niin, että voin tehdä itse tarvittavat muutokset säätimeen. Laitteen käyttösofta pyörii nettiyhteyden kautta, joten laitekokoonpanoni yms. ovat Logitechin serverillä.

Elektroniikkakaupoissa tuon hinta on jossain 100e:n paikkeilla mutta ainakin cdon.comista tuon sain mainitsemaani 55e:n hintaan.

Laitteen tiedot tästä linkistä: http://www.logitech.com/index.cfm/remotes/universal_remotes/devices/371&cl=roeu,en

Eki - kerrankin tyytyväinen asiakas. :)


Impivaaran isäntä

Ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin tässä sellainen. Ylempi rivi on tilanne ennen ja alempi tilanne nyt. :)

meteorologi

Teillä noita "kaukareita" riittää.
Meillä on vain muutama: 2 tv:tä +niiden kaukosäätimet ja 2 digipoksin säädintä. Ja yksi harvoin käytetty DVD-säädin. (No onhan noita sittenkin monta...)

Yleiskaukosäädin näppärä laite sellaiselle, jolla on todella monta kaukosäädintä. Meillä ei ole toistaiseksi tarvetta yleiskaukosäätimelle.