Tiedot suoraan sääasemasta serverille?

Aloittaja kerroin, keskiviikko, 20.06.2012, 20:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

systeemi

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc


khyron

http://raspberrypi.homelabs.org.uk/ Laitetaan sit tää kans, jos mieluummin tykkää open sourcesta:) (OWFS ja 1-wire juttua siis)

HandeX

Moi!

Olen vasta aloittelemassa tätä uutta harrastusta.  ;D

Juuri teen alla olevan ohjeen mukaan uutta pakettia Raspberry Pi:hin.
Ainakin toistaiseksi käännös on sujunu ihan ongelmitta, mutta odotelaan nyt vielä hetki ennen kuin nuolaistaa.  ::)

Tällä hetkellä sääaseman tiedot menevät oma ison lattiakoneen kautta Cumuluksen avustamana www.kotikone.fi/nallela sivustolle, mutta kohta vaihdan sen tohon Pi-purkkiin.
Ainakin pitkällä juoksulla sähkölasku ei karkaa käsistä, tota "tietokonetta" ja sääasemaa syöttää 5V /1A laturi vs iso lattiakone 400W + 800W powerit. Tällä hetkellä ei työhuoneessa tarvi ollenkaan mitään lämmitystä kun noita on 2 kpl päällä (oma ja puoliso) sekä pari serveriä + NAS.

Katotaan kuin tässä käy ja miten saa ton toimimaan ilman vahtimista. ???

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 12:39
$35 Ethernet-RaspberryPi-Linuxlauta ja £59 sääasema (tarjoushinta)

Eli tässä ei ole erillistä PC:tä, EIKÄ edes vättämättä tarvita web-hotellia, vaan tiedot saadaan ulos suoraan asemalta:

http://www.dragontail.co.uk/weather_text1.php


-Hande

Snowi

Tervetuloa foorumille ja harrastuksen pariin :)

LainaaAinakin pitkällä juoksulla sähkölasku ei karkaa käsistä, tota "tietokonetta" ja sääasemaa syöttää 5V /1A laturi vs iso lattiakone 400W + 800W powerit. Tällä hetkellä ei työhuoneessa tarvi ollenkaan mitään lämmitystä kun noita on 2 kpl päällä (oma ja puoliso) sekä pari serveriä + NAS.

Itse olen huomannut saman, että jos on jossakin huoneessa vaikka pari vähän tehokkaampaa konetta ja vielä muuta elektroniikkaa, niin pärjää pitkälle syksyyn tai jopa talveen ilman lämmitystä :). Itsellä kämppää lämmittää tehokas pöytäkone, joka tosin on hyvin energiatehokas, tehokas erillinen sääkone, tietokoneen näyttö, digiboksi (pitää olla jatkuvasti päällä, jotta ohjelmat tallentuvat satavarmasti), Plasma-TV (tosin ainoastaan silloin kun sitä katsotaan, mutta silloin se vasta lämmittääkin) ja vähän muuta pientä elektroniikkaa. Kämpässä on ilmalämpöpumppu, mutta joutuu melkein pitämään jäähdytyksen hienoisesti päällä, jotta ei tule liian kuuma  ;D. Mitään perinteisiä lämmityksiä ei ole vielä päällä.