Tiedot suoraan sääasemasta serverille?

Aloittaja kerroin, keskiviikko, 20.06.2012, 20:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 21.06.2012, 15:59
Tämmöstä löysin jo:


http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Open2300/WebHome

Open2300 is a package of software tools that reads (and writes) data from a Lacrosse WS2300/WS2305/WS2310/WS2315 Weather Station. It includes a function library for your own programs and a number of small programs for PHP webpage, Weather Underground and Citizen Weather. Most of Open2300 is written in standard C (but not ANSI C as // style comments are used).

Tämä kaveri taisi olla se joka tunkkasi tuon Open2300 softansa johonkin IP kameran sisään pyörimään. :D Joskus tänne jonnekkin linkkasin tuon tarinan. Näin sitä kehitystä tapahtuu, kun ei pidä mitään mahdottomana. :D

kerroin

Lainaa
Tämä kaveri taisi olla se joka tunkkasi tuon Open2300 softansa johonkin IP kameran sisään pyörimään. :D Joskus tänne jonnekkin linkkasin tuon tarinan. Näin sitä kehitystä tapahtuu, kun ei pidä mitään mahdottomana. :D

Eläpä muuta vikise ;) Kaivan parhaillaan ao. kaverilta tietoa näihin protokolla-asioihin.

Kiitos muuten tuosta wfrog-linkistä! Siitä ja sitä kautta avautuvista kontakteista on varmasti hyötyä jatkossa.

weatherc

LainaaKaivan parhaillaan ao. kaverilta tietoa näihin protokolla-asioihin.

Kannattaa muuten kysäistä miten kaveri on ne saanut. Jos valmistajalta niin myös onko hänellä lupa jakaa sitä eteenpäin. Muuten hän voi helposti väittää että olet pöllinyt ne ja olet kusessa. Eli muista myös nuo lupa-asiat. Kaikki mitä on saatavilla ei ehkä ole tarkoitettu siksi, ainakaan ilmaiseksi/yeliseen jakoon. Ihan vaan vinkkinä.

kerroin

Kiitos kommentista. Otetaan huomioon.

On tuota yrittäjätaustaa ihan omasta takaa teknologiafirmoissa ja IPR-asiat sitä kautta erittäinkin tuttua juttua.

Eli toki sellainen valmistaja joka kieltää tälläisen toiminnan, niin miksi kaivaa verta nenästä. Ainahan sitä valmistajat näkee vaikka missä patentoitavaa tai muuten suojattavaa/siksi luettavaa ja eivät halua sitksi tietoa jakaa.

Itse jos valmistaisin noita sääasemia niin ilman muuta jakaisin tietoa -> lisää käyttäjiä. Tuommoisessa kommunikoinnissa kun kaikki on jo keksitty ja patentoitu mitä siellä voi patentoida, että turhaan peittelyllä sitä liikearvoa yrittää nostaa. Parempi vaan satsata laajaan käyttäjäkuntaan ja tunnettavuuteen :)

Varmasti löytyy markkinoilta sääasemia jonka valmistajat ilomielin jakavat tietoa. Kunhan laitteeseen vaan on valmiiksi suunniteltu liitin näitä liittymisiä varten, että ei tarvitse avata koteloa ja juotella omia juttuja sisään. Jos joutuu niin on selvää, että takuut raukeaa ja muutenkin valmistajat nihkeitä sellaiseen. Ymmärtäähän sen.

kerroin

#24
Jussit juhlittu ja arkeen palailua.

Vaan aiheesta,

La Crossen malleihin 23xx löytyi protokollaan pohjat tästä linux projektista http://www.wviewweather.com/. Lataa tuolta viimeisimmän paketin ja koodit löytyy hakemistosta /wview-5.20.2/stations/WS-2300/

Lantronixilta löytyy Linukka-purkki Xport Pro http://www.lantronix.com/device-networking/embedded-device-servers/xport-pro.html josta täällä suomessa ainakin Fintronicilla oli joku aika sitten tarjous 30e / kpl (+virransyöttö, sarjaliitin (tää ei ole kuulemma standardi), kotelointi?). Kehitysvaihe vaatii kylläkin oman ympäristön (helpottaa elämää huomattavasti) mutta jahka image saatu tehtyä niin sitten se kustannus käyttäjälle vain tuon Xport Pro:n verran eli jäänee alle 50e tai jos menee "missä aita matalin" tyylillä niin halvempi.

Luulempa että tuo wviewweather porttaantuisi tuohon moduliin jos haluaa niitä ominaisuuksia enempi... voishan se olla www-servuna joka tuottaa materiaalit muualle. dyndns:llä tms. sieltä koti-adsl:ltä jakoon... itse nyt haen tässä vaan "current values kotisivujen levylle"  toteutusta, eli oma versio daemonin ajamasta koodista.

No työtähän tästä varmasti generoituu ja jokuseen probleemaankin saa varautua törmäämään, mutta pikku-haasteet ne rakentelussa se  suola on.

Eli tältä pohjalta lähtisin tässä liikkeelle.

jk. Koodipohjia ja logiikkaa löytyy myös hyvin tuosta open2300 projektista http://sourceforge.net/projects/open2300/files/latest/download

Snowi

Tuo on kyllä hyvä jos löysit nuo protokolajutut juurikin noihin LC:n asemiin ja vielä 23xx sarjaan, jotka lienevät suosituimpia LC:ltä.

Onnea minunkin puolesta projektiin, varmasti haasteita riittää ja ongelmia tulee eteen, mutta tylsää se olisi jos näistä liian helpolla pääsisi :)

angle

Tuolla PyWWS:n keskustelupalstalla on juttua, miten PyWWS on saatu toimimaan tuommoisessa luottokortin kokoisessa hmm sanotaanko vaikka laitteessa.


Raspberry Pi

Tuota varmaan voisi käyttää tämäntyylisessä projektissakin. Ei maksakkaan paljoa.

J.Jäntti

Raspberry Pi on kyllä varsin pätevän näköinen ja oloinen härveli, mutta sellaisen käsiksi pääsemiseen meneekin sen verran aikaa, että kiirettä ei tarvinne asian suhteen pitää. Jos en ihan väärin ymmärrä, taisi laitteen odotusaika vissiin pyöriä tilauksesta jossain 25 viikon hujakoilla tällä hetkellä, eikä mukaan lasketa odotusaikaa siihen, että pääset odotusjonoon. Taitaa vain olla aika rajalla sen kanssa, miksikä tämä pitäisi tulkita, yksinkertaiseksi embedded-tyyliseksi laitteeksi vai ihan Linuxia pyörittäväksi tietokoneeksi. Hyvä piirre tuossa laitteessa on tietenkin se, että se ei virrankulutuksen puolesta paljoa syö edes kovallakaan ajolla.

Tekemistä tuossa projektissa riittää varmasti, siitä ei ole epäilystäkään. Mitä tulee La Crosse WS-2300-sarjan sääasemaan niin toivottavasti hankinta vielä onnistuu ja ettei käy niin, että käsiin tuleekin sääasema, jonka Memory Mapia on muutettu. Jotain ongelmia Open2300-projektissa oli aikoinaan juuri noiden Memory Mapien kanssa, kun osalla Open2300 toimi loistavasti, osalla vain osittain ja osalla ei ollenkaan tai pahimmillaan laite sekosi niin, että sille piti tehdä täysresetti. Siitä on tosin pitkä aika, kun tuota asiaa kävin läpi, joten en muista oliko kyse tilanteesta, jossa ohjelmaa pyydettiin kirjoittamaan konsolin suuntaan jotain kuten korjattuja arvoja tai poistamaan tietoa kuten osia konsolin mittaushistoriasta vai tavallisesta tietojen vastaanotosta. Open2300-projektin porukka oli kuitenkin se kööri joka reverse-engineerasi tuon protokollan ja vähän sen jälkeen sama toistettiin Open3600-projektissa, kun havaittiin, että La Crossen WS-3600-sarjan asemassa oltiin myös näperretty sarjaportin piuhoituskin uusiksi.

La Crossella itsellään ei ole ollut mikään järin ystävällinen suhtautuminen protokollakyselyihin. Monet tarinat olen vuosien varrella lukenut, jossa La Crossen asiakastuki on vastannut joko suoraan "ei" kysymykseen tai sanonut, ettei voi julkistaa protokollatietoja tai vaihtoehtoisesti ollut vastaamatta kysymykseen lainkaan. Vika ei tosin ole La Crossen; he ovat vain sääaseman kustomointifirma, joka vääntää myyntiin oman näköisensä laitteiston tuntemattoman aasialaisen firman elektroniikka-aihioista. La Crosse ja saksalainen TFA ovat samaa tekniikkaa eri kuorissa. WS-2300-sarjan sääaseman protokollasta tietää parhaiten joku saksalainen nyrkkipaja, jolle aasialaisfirma oli antanut protokollan tiedot, jonka avulla väsättiin ohjelma nimeltä HeavyWeather. Siitä ei juurikaan kiitosta ole suurelta kävijäkunnalta herunut.

kerroin on selvästi löytänyt hyvän idean, jolla on varmasti kysyntääkin vielä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

kerroin

#28
Joo tässä surffailin netissä ja näitä kertomiasi juttujahan siellä tuli vastaan runsaasti. Voishan tuota keskustelua vielä herätellä laittamalla kysymystä kokemuksista tuonne wview-projektin tekijöillekin (ei open2300) näiden LC-ajureiden osalta mitä löysin.

Periaatteessahan tämä projekti lähtisi hyvin liikkeelle jo siitä, että otetaan vaan yksi tietty edullinen sääasema, missä protokollat pysyy ainakin saman tyyppinumeron laitteessa samana (oilipa sitten reverse-engineering tai ei). Olis sääaseman hinta luokkaa 100e (tosin viisaammat vois tähän vähän kommentoida, että millainen sen pitäisi olla että jotain tekee, onko 100e asemat pshittiä vai mitä) ja siihen sitten jollain 30e lisäkululla saisi tuon 24/7 internet-yhteyden (30e = haaste:).

Toki rakennetaan softa-systeemi layereittäin ja driveri-periaatteella, niin uusien laitteiden tuki on sitten mahdollisimman "helppoa" ihan sitä mukaa, kun tälläiseen open source -projektiin osallistujat sitten jatkossa uusia ajureita lisäilee...

Saattaisi tälläisellä projektilla olla sellainen lopputulos, että kun vaan laitteen käyttöönotto on plug-and-play (tai hilikkua vaille näin), niin saattaisi olla hyvinkin kysytty zydeemi.

---

Mutta vielä vaan täytyy ihmetellä, että miten idiootteja nämä sääasemien tekijät on. Että miten ei tajuta sitä, että avaamalla systeemit tulis välittömästi Googlet. Niin paljon näiden protokollien perään tuolla maailmalla huudellaan. Niin paljon tulisi uusia sovellutuksia ja tekijöitä näille valmislaitteille. Oisin perkh 20v nuorempi ni heti laittasin tästä startupin pystyyn :D




angle

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - maanantai, 25.06.2012, 14:23
Raspberry Pi on kyllä varsin pätevän näköinen ja oloinen härveli, mutta sellaisen käsiksi pääsemiseen meneekin sen verran aikaa, että kiirettä ei tarvinne asian suhteen pitää. Jos en ihan väärin ymmärrä, taisi laitteen odotusaika vissiin pyöriä tilauksesta jossain 25 viikon hujakoilla tällä hetkellä, eikä mukaan lasketa odotusaikaa siihen, että pääset odotusjonoon. Taitaa vain olla aika rajalla sen kanssa, miksikä tämä pitäisi tulkita, yksinkertaiseksi embedded-tyyliseksi laitteeksi vai ihan Linuxia pyörittäväksi tietokoneeksi. Hyvä piirre tuossa laitteessa on tietenkin se, että se ei virrankulutuksen puolesta paljoa syö edes kovallakaan ajolla.



Tuolla DVDPlazan puolella joku on myymässä näitä, ei ole mulle tuttu.
http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=87198