Tiedot suoraan sääasemasta serverille?

Aloittaja kerroin, keskiviikko, 20.06.2012, 20:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kerroin

#10
Niin,

kun nämä sääasemien keskusyksiköt on näitä mikrokontrolleri-toteutuksia, niin niihin pitäisi päästä aina kiinni ihan pure 3-wire sarjalla. Ilmeisesti tuo USB-tuki tehdään konvertterimodulilla siinä välissä?! En tiedä onko näin mutta arvelen... eli tuohon tarvitaan vain Serial-To-Ethernet mokkula (n. peukalon kokoinen palikka) missä on päissä tarvittava liittimet. No jos näin ei ole, niin sitten katsotaan vain sellainen sääasema missä päästään tuolla perinteisellä sarjakaapelilla kiinni. Hinnat 5v sitten pyöri 50e nurkilla. Varmaankin tänä päivänä edullisempaa ?!

Niin tarkempia jos ollaan, niin vielä on eroa sitten että onko se tosiaan oltava RS232 vai tullaanko ihan UART:lla tuohon asemaan kiinni. No nippelit sikseen tässä vaiheessa...

Tietojen tuonti serverille onnistuu monella eri tavalla, mutta eipä mennä siihen sen syvemmin VAAN tulipa lisäideana mieleeni, että miksikäs sitä ei modattaisi tuon kaapeli-modulin firmistä vähän uudelleen ja laittaisi sinne silleen, että se kävisi tuomassa sen datan vaikka ihan FTP:llä jonnekin serverin levylle, mistä php-skriptillä sitten eteenpäin tai niin voisihan se olla vaikka jo suoraan upotettava HTML-tiedostokin... Tässähän ei mitään oikeata "realiaikaisuutta" tarvita niin tuo FTP ihan riittävä rotogolla.

Ja jos tämä tälläinen systeemi olisi ihan vaan kevyt-versio, joka toisi ihan vaan perusmittausten arvot. Hienostelut sitten sinne PC-versioon kaikkine ohjelmistoineen ja prosessointeineen.

Yritän tässä nyt vaan innovoida jotain uutta ja vähän erilaista kun "mihin on totuttu" :)

peace and respect

jk.
Toki ymmärrän tuon protokolla ongelman kun ei ole ilmeisestikään mitään standardia olemassa vaan kukin sählää omalla tavallaan -> no oishan se jo hyvä alku jos edes yksi sääasema, sieltä edullisesta päästä, olisi mahdollista liittää näin nettiin.

Mitä sitten tulee noihin protokollien saamisiin/selvittämiseen, niin kyllä onnistuu. Kyllä ne valmistajat pisneksen päälle ymmärtää :) Nimittäin jos kilapailijan asemat menee kaupaksi siksi, kun niissä on tämä mahdollisuus, niin eipä aikaakaan kun muiltakin ne protokolla alkaa löytymään.

Ja jos tässä asian suhteen pioneerejä ollaan, niin sekin on hyvä lopputulos jos saadaan valmistajat heräämään tälläiseen yksinkertaistettuun versioon !

Hintahan se meille persaukisille tietenkin on tärkeä asia, niin valmistajienhan se pitäisi tämä asia ottaa omakseen. Heillä se volyymietu olisi -> hinta alemmas.

jk2.
Onhan nuo hinnat näkyy tullu alas. Esim. tämmönen 35e / 1 kpl erissä http://tibbo.com/products/modules/x20x/em1206.html. Tuon jos haluaa hienosti koteloituna ja yleensäkin valmiimpana käyttöönotettavaksi, niin sitten nousee tietysti hinta 90e:oon http://tibbo.com/products/controllers/ds1206.html... on varmasti viksumpiakin esim. ei tulkki-pohjaisena vaan rääkätään suoraan virmistä. Tosiaan netti-protokollatuet ja virransyöttö tietysti yksi tekijä. Mutta tämä nyt niinkuin esimerkkinä vaan...

jk3.
Jaahas jaahas. Mielenkiintoista: http://tibbo.com/basic/resources/network/ftp_client.html
Eli tuossa toteutusta käytetty "WS2300 Professional Weather Station" kanssa.

TÄMÄPÄ SE OLI SE MITÄ TÄSSÄ HAEN.

weatherc

#11
LainaaMitä sitten tulee noihin protokollien saamisiin/selvittämiseen, niin kyllä onnistuu. Kyllä ne valmistajat pisneksen päälle ymmärtää Hymyilee Nimittäin jos kilapailijan asemat menee kaupaksi siksi, kun niissä on tämä mahdollisuus, niin eipä aikaakaan kun muiltakin ne protokolla alkaa löytymään.
Tiputan sut nyt kovaa takasin maanpinnalle. :)
Yleisesti ottaen noita protokollia ei ole saatavilla. Luokitellaan lähinnä liikesalaisuuksiksi. Mitä olen kuullut niin kaikki wx-sofat mkl WD on saanut kokeilemalla kaivaa esiin nuo protokollat.
Ainut josta tiedän että protokolla on saatavilla on Davis, ja siihenhän palikat on jo myös olemassa joskin lähinnä tuo WL IP mutta voihan RS232-WL:än perään kytkeä vaikka millaisen palikan jos haluaa. :)
Esmex LaCrossehan on jonkun indokiinalaisen nyrkkipajan väsäämä josta löytyy eri muunnoksia (konsolin väri eri/muutettu) vaikka millä merkkinimikkeellä. Ja kuten todettu jokaisella LaCrosse-malilla on eri protokolla

Kyllä se serveripuolikin kannattaa miettiä tarkemmin miten se toteuttaisi että onko edes mahdollista se tehdä normi webhotellilla ennenkuin edes ajattelee pidemmälle koska se lienee kuitenkin isoin ongelma koko ideassa.
Normi webhotelleissa kun ainuat portit jotka auki ovat nuo vakiot maili, FTP ja www, kaikki muut ovat todennäköisesti visusti kiinni. Unohtamatta sitä että saatat lentää pihalle jos alat ajelemaan jotain scriptiä ajastuksella liian usein ja tuossa ideassahan sun täytyy nimenomaan kysyä asemalta sitä dataa, ei mitään lähetä muuten. Uloslentäminen webhotellista on nähty jo aikas monelta wx-asemalta ja joukko kasvaa koko ajan, eli webhotellissa kannattaa tehdä niin vähän kuin mahdollista ja kotokonella niin paljon kuin mahdollista. Niitä ei todellakaan kannata ahdistella yhtään sen enempää kun on pakko että saa toimivan sivun.
Myös millä ohjemoittikielellä tuon toetuttaisit.
Monessa webhotellissa saattaa olla saatavilla vain php ja siinäkin todennäköisesti iso kasa funktioita disabloitu eli ei kannata odottaa että siinäkään toimii mitään muuta kuin "normi websivun" tarvitsevat funktiot.

En oikeen myöskään näe koko ideaa tuossa jos, kuten sanoit, kuitenkin tekisit "hienostelut" kotikoneella niin mikset hoida koko homma sitten siinä? Saat vain yhden "liikkuvan osan" lisää systeemiin joka voi kaatua ja siten vakaus tippuu entisestään. Noita "liikkuvia osia" on jo nyt ihan liikaa. Niitä pitäisi koittaa vähentää, ei lisätä.

kerroin

Ei tarvii mitään serveripäähän, kun selvisi jo tuo että FTP:llä onnistuu. Jokainen web-hotelli toki tarjoaa tämän mahdollisuuden. "Ei lennä pihalle"...

Selvisi sekin, että markkinoilta löytyy huokeahintasita rautaa millä asian voi toteuttaa. Protokollasta käyn jo keskustelua henkilön kanssa, joka asian on jo aiemmin toteuttanut. Valmistajaan ajattelin olla seuraavaksi yhteydessä ja kysellä tosiaan, että etteikö tosiaan tukea löydy.

So what is the problem?

En nyt oikein ymmärrä tuota sinun asennettasi. Taidat olla niitä tyyppejä, että aina ollaan ihan vaan periaatteessa kaikkea vastaan... taidampa jättää teidät kinaamaan tänne keskenänne :)

No joka tapauksessa jos jotakuta asia kiinnostaa, niin voi olla yhteydessä mailitse kerroin@yahoo.com

Eikun jatkoja

jpaasov

Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 21.06.2012, 15:04
taidampa jättää teidät kinaamaan tänne keskenänne :)

Heh... aito pellepeloton... ei osaa käsitellä vastaväitteitä.

Ei mutta, mielenkiintoinen idea, toivottavasti onnistut. Muista kertoilla tuloksia välillä.
___________________________
FinWX Tampere-27

weatherc

#14
Miksi kyselit asiaa sitten alunperinkään jollet osaa ottaa vastaan myös mahdollisia ongelmia ja sitä faktaa että asia ei välttämättä ole edes toteutavissa?

LainaaHeh... aito pellepeloton... ei osaa käsitellä vastaväitteitä.

Totta.

LainaaEi tarvii mitään serveripäähän, kun selvisi jo tuo että FTP:llä onnistuu.
Ja hyöty on? Kaikki datahan kulkee jo nyt FTP:llä eli tarvitaan silti se kotikone raksuttamassa 24/7.
Kerro toki se scriptinpätkä jolla pureskelet/haet RS-dataa php:llä.
Kun webhotelli sen huomaa se disabloi kyseisen funktion oitis.
Webhotelli kun ei ole tarkoitettu muuhun kuin websivun näyttämiseen.
Mutta en sitä sano mielenkiintoinen idea toki. Jäädään odottelemaan tuloksia. :)

zeizei

Meikäläiselle riittäisi sääasema, jonka saisi kytkettyä langattomasti verkkoon (3G tai WLAN). Ei mitään konsolivirityksiä edes väliin välttämättä. Tämä sitten lähettäisi esim. Wundergroundiin datat. Siihen vielä bonustoiveena semmoiset paristot jotka pitää laitetta hengissä vuoden päivät.  ;D

kerroin

#16
Joo sori. Se oli se kuuluisa herne :)

Toki raportoin tänne jos/kun asia edistyy.

Tämmöstä löysin jo:


http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Open2300/WebHome

Open2300 is a package of software tools that reads (and writes) data from a Lacrosse WS2300/WS2305/WS2310/WS2315 Weather Station. It includes a function library for your own programs and a number of small programs for PHP webpage, Weather Underground and Citizen Weather. Most of Open2300 is written in standard C (but not ANSI C as // style comments are used).

Eli tuolta varmaan "aukeaa" paljon periaatteesta, miten kommunikointi toimii.

Palaillaan

WeatherC: Ei tarvita mitään kotikonetta. Se "kaapeli" ottaa yhteyden suoraan sinne nettiin sinne web-hotelliin. Juu sii. FTP:llä siirtää tiedon, että "-10C on pakkasta" ja laittaa tiedoston siitä levylle (samalla tapaa muutkin mitatut määreet). WWW-sivu sitten näyttää tuota tietoa. Ei mitään monimutkaisempaa siis jos näin tekee.

weatherc

Ideanahan se on aivan loisto ettei tarvisi olla 24/7 purkkia raksuttelemassa vaan tiedot voisi suoraan verkon kautta puskea nettiin/sivulle vaikka 3G:llä, kuten se mainitsemani RS232->GSM-palikka jolloin vaikka Daviksen voisi viedä vaikka autiosaarelle kunhan olisi GSM-kuuluvuutta. Muuta siinäkin pitää olla softa vastaanottavassa päässä.

Eikä normi webhotelli ole tähän soveltuva paikka koska ovat tarkoitettu vain websivun näyttämiseen ja kaikki muu on disabloitu jo turvallisuudenkin takia niin ettei asiakas pääse siihen käsiksi.
Oma serveri, kuten oma on, on ihan eri asia. Sillähän pystyy ajamaan vaikka mitä softaa, kuten ConsoleWD:tä, jos niin haluaa.

kerroin

Juu. Ymmärrän täysin tuon oma-serveri-ajatuksen. Siihenhän voi rakennella ihan mitä vaan. Mahdollisuudet rajattomat. Tässä tapauksessa nyt riittäsi vaan se, että jonnekin www-serverille, missä kotisivut on, niin sääaseman "ihmekaapeli" käy heittämässä viimeisimmät mittaukset ihan vaan merkkitietona tiedostoon, mistä sitten kotisivut näyttää ao. tiedot. Voisi vaikka olla jo suoraan ihan HTML tiedosto minkä vaikka iframella tökkää helposti sivuille. Tai jotain ihan tälläistä triviaalia.

Eli samalla tapaa kun FTP:llä siirrellään niitä kotisivun tiedostoja niin käydään päivittämässä sinne joukkoon tämä weather.html tiedosto aina tietyin väliajoin... sopivasti luuppaa tiedstonnimillä niin saa vähän historiaakin :)

Ne monipuolisemmat jutut sitten sillä PC-toteutuksella softineen kaikkineen.

Alunperin tässä juuri tuollasta client-server systeemiä ajattelinkin, MUTTA kun hiffasin tuon, että laitetaan se "äly" sinne kaapeliin mikä on kiinni ADSL-reitittimessä tai sitten vaikka joku 3G-modulikin käy. Toki tulee sitten vähän kalliimpi kun on 3G-kk-maksu ja tietty se 3G-moduli kustantaa jotain. Mutta ajatus kuitenkin enempi se, että sääaseman "keskusyksikkö" on sisällä ADSL-reitittimessä ja siitä sitten 30-100m säteellä anturit miten se langaton signaali nyt sattuu kantamaan (tai lankoja on saanu vedeltyä).


angle

Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 21.06.2012, 16:23
... Mutta ajatus kuitenkin enempi se, että sääaseman "keskusyksikkö" on sisällä ADSL-reitittimessä ja siitä sitten 30-100m säteellä anturit miten se langaton signaali nyt sattuu kantamaan (tai lankoja on saanu vedeltyä).



Hmm tämän tyylinen ratkaisu on jo olemassa. Eli PyWWS, jonka voi asentaa joihinkin reittimiin ym. muihin pikku linux laitteisiin. Ei kylläkään mikään plug and play homma. Mulla on tämä käytössä. Muitakin vastaavia varmaan löytyy, esim Wfrog.

Tuon kehittäjän sivuilta löytyy yhden edullisen ja suositun  sääaseman, WH1080, muistikartta jos siitä mitään apua olisi.