Tiedot suoraan sääasemasta serverille?

Aloittaja kerroin, keskiviikko, 20.06.2012, 20:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kerroin

Auttakee miestä mäessä. Yritin lueskella täältä sivustoilta vastausta asiaan, mutta en ollut löytävinäni. Käsitän, että tarvitaan ajaa aina joku PC-softa siinä välissä... mutta onko valmista serveripään softaa, että kun tiedonsiirto-putki sääasemalta Internettiin vain on olemassa, niin hanskaa protokollan (vaikka jonkun tietyn valmistajan vehkeeseen) purkamista varten ja osaa viedä mittaustiedot esim. levylle HTML/XML tiedostoon tai vaikkapa suoraan johonkin SQL-kantaan ?

systeemi

Tota mie en nyt ehkä ymmärtänyt kysymystä, mutta suunnilleen näin.

1. sääasema->yhteys PC:lle-> PC:llä ohjelma joka lukee ja lähettää FTP:llä palvelimelle-> palvelimella julkaistaa tieto.

2. Suoraan serverillä et pysty lukemaan sääasemaa IMO

3. Esim Cumulus-ohjelmalla saat suoraan julkaistua serverille sääasema sivun

Voisit hieman tarkentaa kysymystä, jos näistä ei ollut apua
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Periaatteessa Daviksen WeatherLink IP on sellainen. Pikku muttana siinä on se että se keskustelee Daviksen keskuskoneen kanssa...
Toinen vaihtoehto on Davis VP2 + VirtualVP. VVP pystyy puskemaan ulos datan ip-numerolla jolloin sen teoriassa voisi napata mistä vain. Mutta, vastaanottopäässä tarvitaan joka tapauksessa joku softa joka ymmärtää ja osaa kysellä tätä dataa, eli jonkin sortin wx-softa.

angle

Tämmöinen "sääasemalta suoraan verkkoon" asema varmaan laskisi mukavasti kynnystä aloittaa sääasema harrastus.

Vilkaisin tuota weathelinkin karttaa ja Suomessa näyttäisi olevan 84 ko asemaa. Kotkassakin yksi. Kaikki ei varmaan ole mukana näissä kotimaisissa verkostoissa. Miten on verkostojen ylläpitäjät,  onnistuuko liittyminen weatherlinkillä suoraan tai mitenkään muuten ilman PC rautaa kotona?

kerroin

#4
No mutta sehän vaikuttaa, että tässähän olisi "markkinarako" kommuunitoiminnalle :)

Kannattaisikohan kasata pieni tiimi täällä ja selvitetään johonkin edulliseen (riittävä hinta-laatusuhde) sääasemaan protokolla ja väännetään serveripäähän tarvittava softamokkula.

Noita RS232-to-TCPIP mokkuloita löytyy markkinoilta valmiina joten sarjadata-putki saadaan helposti ja kohtuu edullisesti toteutettua (ts. harddis on jo olemassa). Löytyy lanka (eetteri) ja wireless versioina.

Ideaa?

Eli ideana tosiaan madaltaa kynnystä/monimutkaisuutta jotta voi jättää sen PC:n siitä välistä poies...

jk. tuo VVP on ilmeisen lähelle harddikseltaan tätä asiaa. Liekö kallis?

232-to-IP-mokkula toteutuksena periaatteessa kaikki sarjayhteydellä tyhjennettävät asemat saisi softa-driveriä muuttamalla em. itsetehtyyn  zydeemiin kiinni.

systeemi

Kyllä siinä ideaa olisi paljonkin, pitääpä hetki mietiskellä tätäkin ennenkuin osaa sanoa hajatelmia  ::)

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#6
LainaaKaikki ei varmaan ole mukana näissä kotimaisissa verkostoissa. Miten on verkostojen ylläpitäjät,  onnistuuko liittyminen weatherlinkillä suoraan tai mitenkään muuten ilman PC rautaa kotona?

EI. Katos kun WL IP:n periaate on, ymmärtääkseni, kaapeli kiinni reitittimeen ja menoksi. Tämän jälkeen se keskustelee vain ja ainoastaan Daviksen keskuskoneen kanssa etkä saa siitä dataa ulos. Paitsi, WD osaa keskustella myös WL IP:n kanssa ja samalla sallien lähetysten Davikselle. Eli vaatii edelleen sen oman wx-softan.

Lainaa
No mutta sehän vaikuttaa, että tässähän olisi "markkinarako" kommuunitoiminnalle
Kannattaisikohan kasata pieni tiimi täällä ja selvitetään johonkin edulliseen (riittävä hinta-laatusuhde) sääasemaan protokolla ja väännetään serveripäähän tarvittava softamokkula.

Millä ajattelit saada esim jokun USB-LaCrossen datat maailmalle jos puhutaan edillisimmasta pään asemista?
Koneeseen kiinni? Mikset silloin asentaisi sitä wx-softaa siihen?
USB->Network-palikka? Ja hinta oli?
RS232->GSM-palikan kerran bongasin jostain ja hinta oli aikas suolainen muistaakseni...
Ja, löytyy jo MeteoHub joka osaa X asemien luennat. Ja sen kanssa voit myös liittyä verkostoihin koska se osaa ainakin tehdä WD-tyyliset filut, muista "softa-tyylistä" en tiedä. Mutta sekään ei ole ilmainen ja tavallaan rautaan verrattavissa.

Unohdatte edelleen sen tärkeimmän, nimittäin et tee yhtään mitään datalla serverillä jollei sulla ole softaa siellä joka osaa sitä lukea/hakea. Kyllähän VP2:en kohdalla voi VVP:n (pari kymmentä USD on sen hinta muistaakseni) kanssa lähettää datan vaikka kuuhun mutta pitää olla joku sitä myös vastaanottamassa.
Ja normi webhotellisa et pysty/saa asentaa yhtään mitään softia. Eli se vaatii vänhintään VPS:än joka taas vaatii sen osan tuntemusta tai koti-palvelimen mutta mikset silloin asentaisi suoraan sitä wx-softaa siihen ja asema kiinni siihen?
Sekä, jos jollain ilveellä saisitkin datan purettua serverillä, mikään webhotelli ei salli että ajat jotain scriptiä jatkuvasti. Monella hotellilla taitaa raja olla niinkin korkea kun max kerran 5 minuutissa mitä ajastettuihin skripteihin tulee. Lennät ulos sieltä kun leppäkeihäs kun alkaa prosessi X hillumaan listalla jatkuvasti.

Helpoin tapa aloittelialle on asema kiinni koto-wintoosaan ja Cumulus keskustelemaan sen kanssa joka samalla hoitaa sivun julkaisupuolen napinpainalluksella jollei sitten ole WL IP ja tyytyy Daviksen valmiiseen sivuun jota et pysty muokkaamaan.

Jollei halua isoa konetta/läppäriä raksuttaa 24/7 niin pieni headless Atom-purkki pryörittää sitä ihan iloisesti jossain komeron nurkassa muutamalla watilla tunnissa. Sellainen ei maksa kovin paljoa varsinkin jos kasaa sen itse ja hankkii osat vaikka Saksasta. (Oma wx-purkki maksoi n 150€ osina Saksan maalta).

Eli idea on mitä todennäköisemmin valitettavasti tuhoon tuomittu vaikka mielenkiintoinen onkin. Jos se olisi toimiva idea sen olisi joku jo tehnyt aikoja sitten.

Mitä noihin protokolliin tulee niin niitä ei ole saatavilla oikeen mistään ja jotkujen asemamerkkien kohdalla se vaihtelee mallikohtaisesti -> uusi malli = uusi protokolla.

angle

#7
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 20.06.2012, 22:39
LainaaKaikki ei varmaan ole mukana näissä kotimaisissa verkostoissa. Miten on verkostojen ylläpitäjät,  onnistuuko liittyminen weatherlinkillä suoraan tai mitenkään muuten ilman PC rautaa kotona?

EI. Katos kun WL IP:n periaate on, ymmärtääkseni, kaapeli kiinni reitittimeen ja menoksi. Tämän jälkeen se keskustelee vain ja ainoastaan Daviksen keskuskoneen kanssa etkä saa siitä dataa ulos. Paitsi, WD osaa keskustella myös WL IP:n kanssa ja samalla sallien lähetysten Davikselle. Eli vaatii edelleen sen oman wx-softan.

Weatherlink kai lähettää tiedot myös mm. wunderground palveluun. Aukeaisiko tästä mitään mahdollisuuksia?

weatherc

Jos se toimii samalla tavalla kuin WD, mitä aika todennäköistä, niin se kutsuu wundergroundia tyyliin wu_update.php?bafa=21514&gafwr=4131. Eli siitä nyt tuskin saisi suoraan mitään irti.
Tietenkin voi hakea data wu:lta mutta ne eivät ole reaaliaikaisia ja arvojakin todennäköisesti paaaaljon vähemmän kuin että lukisit suoraan VP2:lta. Eihän WD:kään lähetä sinne kun vain nuo "perusjutut" tyyliin lämpötila/tuuli/sade/aurinko/ilmanpaine-arvot kun taas WL:stä saa irti vaikka mitä tagia jä käppyrääkin/NOAA-raporttia ja WD/Cumuluksesta vaikka kuinka paljon enemmän tageja sun muuta.  

Koko idea lähettää data suoraan serverille kusee kintuille viimeistään siinä vaiheessa että joutuisi keksimään pyörän tavallaan uudelleen että saisi eri dataa laskettua/generoitua kun taas WL/WD/Cumulus:han generoi vaikka mitä tageja/dataa senkun piirtää sivulle, osa arvoistahan ovat laskettuja eikä suinkaan suoraan asemalta saatuja. En muista kuin pitkä esmex WD:n customtagilista on mutta todella pitkä kuitenkin. Ja kuten todettu, Cumuluksella on ihan asiallinen sivupohja vakiona jost aloittaa.

Tietenkin se wx-purkki syö sähköä, jos sitä pitäisi syynä suoralähetykseen, mutta, rehellisesti puhuen, kuinka suuri osa talouden vuotuisesta kulutuksesta on n 350 kWh (oman wx-systeemini kulutus)? Varsinkin omakotitalossa häviävän pieni eikä se rivarissakaan kovin iso ole.

Snowi

Olen kyllä täysin samaa mieltä weatherc:n kanssa tässä asiassa. Lopulta koko homma saattaisi mennä jopa hankalammaksi kuin tavallisen systeemin kanssa, jossa sääaseman rinnalla on PC, joka hoitaa datan ja sen lähetyksen serverille. Jos tarkoitus olisi saada systeemistä nimenomaan helppo, niin se ei välttämättä onnistu oikein millään.

Ensinnäkin iso ongelma on jo nuo eri asemien protokolat ja aika paljon työtä ja suhteita se vaatisi, jotta saisit hyvän tuen suurimmalle osalle edullisille ja suosituille sääasemille. Toinen on tuo josta weatherc jo kattavasti kirjoitti, eli jollain tavalla se data pitäisi analysoida ellei sitten käytä pelkästään esimerkiksi lämpötilaa, ilmanpainetta ja muita vastaavanlaisia arvoja, jotka saa suoraan konsolilta. Mutta laskettuja arvoja voi olla hankala saada serverille, ellei sitten tuossa palikassa olisi jokin tuollainen ominaisuus.

Kyllä jonkunlainen systeemi saattaisi onnistua, mutta kyllä se aika palkon työtä vaatisi, eikä sekään välttämättä takaisi vielä mitään. Joten suosittelen perinteistä mallia, jossa sääaseman konsolin rinnalla on PC, joka hoitaa homman kotiin. Noin se menee helpoiten  :)