NWN Päivitys

Aloittaja weatherc, maanantai, 18.06.2012, 21:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Dodiin,

Täysin lapasesta karannut "karttojen vaihto" on sitten zipissä jonka voi hakea member-arean kautta ;D

Lopputuloksena tuli melkein kokonaan läpikäytyä NWN-systeemi, uusia funktioita niin admin kuin usermap-puolelle sekä iso nivaska bugifixauksia.
Yhteenlaskettu parhaimmillaan onlinessä olevien asemien määrä kasvoi samalla yli 850:en. :)

Uudet jutskat
- "Omat kartat", eli jo NSDisplay2:sta tutut kartat ovat myös NWN:ssä höystettynä parilla uudella tyylillä
- Kartoissa useampi uusi "layeri" sekä niitä voi ottaa näytille aika lailla ristiin (saman datan osalta).
- SMHI merivaroitukset Tanskan länsipuolelta aina Pohjanlanden pohjoiskolkkaan mukaanlukien Suomenlahden. Datan peruskieli on ruotsi ja ne käännetään suomeksi Etelä-Itämerestä ylöspäin. Käännökset toimivat "WXSIM-periaatteella" ja päivitetään sitä mukaan kun havaitsen jotain jota ei vielä käännetty. Tästä johtuen voi jotain suomennoksia uupua sekä kieliasujen erillisyydestä johtuen sanojen järjestys olla pikkasen hassua.
Ja, koska eri firma kun FMI kyseessä ovat varoitukset hitusen erillaiset varsinkin tuuliluvuiltaan mitä FMI:n vastaavat. Esim ruotsissa on myrskyraja se kansainvälinen 25 m/s eikä "FMI:n oma keksintö" 21 m/s (tämän ovat myöntäneet kun asiaa kyselin että näin on "koska muuten olisi myrskyjä niin harvoin" ::)).
- MeteoAlarm varoituksissa mukaan tuli myös Viro ja Latvia
- Webkamera-layeri kartalla
- Webkameroiden lukumäärä kasvoi yli 600 kun mukaan tuli Norjan tiekamerat. Lukumäärä kasvanee lisää kunhan Ruotsin/Suomen tielaitokset heräävät kesäunilta (useat tiesääasemat pois käytöstä kesäsin)
- Ukkossolulayeri, niiden tutkien osalta jotka käyttävät NSLogia näkyy solut kartalla (NSStorms.txt) sekä niiden synop-asemien osalta jotka raportoineet ukkosta
- Ilmanpainelayeri
- Synop/Metarien määrä kasvoi ollen nyt parhaimmillaan yli 400 sekä nimien ääkköset korjattu ja sijannit tarkennettu 5 desimaaliin, eli esim Hki/Vantaa ei ole enää Espoossa :P
- Täysin uusi "asema-pallukka" kun klikkaa kartasta. Tämän data tulee suoraan nordicweatheristä ja siten muutokset/korjaukset hoituu suoraan täältä käsin ja siten näyttää myös aina tuoreimmat datat. Näyttää myös linkit 3 lähimmälle naapuriasemalle josta voi klikata suoraan sinne.

Admin puolella
- Jo tuttu säteilysuojapakko. "Aurinkolämmitetty" asemaa ei näytetä auringon noususta laskuun. Aseman voi korjata jäsenalueelta.
- Ilmanpaineet siivottu. Kuten säteilysuojassa mutta voimassa 24H. Voi korjata jäsenalueelta.
- Jäsenalueelta voi lukaista "newsletterin" (lontooksi).

systeemi

Ei voi muuta sanoa kuin että loistavaa jälkeä.  :P
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Havaintoja koskien IE:tä.

Datan suuresta määrästä johtuen (sivu generoi hulppeat 10000 riviä html-koodia) ja IE:n suht surkean js-moottorin takia toimii sivu parhaiten muissa selaimissa kuin IE:ssä.
Ongelma on ollut tiedossa jo kauan mutta en ole oikeen keksinyt hyvää keinoa vähentää sivunlatauksen yhteydessä generoitavaa koodia niin ettei kadoteta "keywordseja" (paikakuntanimiä, säänimet) tai linkkejä.
Yks keino on ajax-lataus mutta silloin ei Google saa mitään ruokaa.

IE8:ssa kartan ikonit eivät myöskään ole transparenttejä, asiaa tutkitaan jos sille vois jotain tehdä...

SääSami

Asiallisen näkoinen, parempi kuin entinen :) Mistä löytyy asemien pitkänajan käyrät? Ei osunut silmään.. vai onko ominaisuus menetetty?

weatherc

LainaaMistä löytyy asemien pitkänajan käyrät? Ei osunut silmään.. vai onko ominaisuus menetetty?
Ei ole. Löytyy taulukoista ja klikkaamalla sitä käyräikonia oikeassa reunassa :)

SääSami

LainaaEi ole. Löytyy taulukoista ja klikkaamalla sitä käyräikonia oikeassa reunassa Hymyilee

Niinpä taulukoista tietenkin.. olin niin tottunut painamaan sitä vanhaa "lisää käyriä" linkkiä. Tämä on ihan hyvä näin. Kiitos  :D

P.S. Tuolla taulukoissa osa asemista näyttää keski-euroopan aikaa  ;)

HapaK

Hienot kartat ja kaikin puolin upea toteutus. Kiitoksia. Kuinkas tätä nyt pystyy enää parantamaan?




http://jyv-weather.info

weatherc

LainaaTuolla taulukoissa osa asemista näyttää keski-euroopan aikaa
Juu, huomasin. Nuo aikavyöhykkeet on haettu mysli-haulla yrno-kannasta siten että lähin osuma ja joskus ei osumaa ole ollenkaan jostain syystä ja joskus mennyt väärään maahan ;D

LainaaKuinkas tätä nyt pystyy enää parantamaan?
Ideoita on kyllä ollut vaikka kuinka. Haasteelliseksi tekee se että se pitää toimia myös "user-sivuilla" eli muilla nwn-sivuilla kuin nordicweather sekä olla mahdollisimman helppo asentaa. Käytännössä tarkoittaa sitä että pitää olla yhdellä sivulla.
Jos NWN olisi vain nordicweatherissä pystyisi esim sen jakaamaan usealle sivulle helpolla ja siten myös sitä kautta saada uusia jekkuja kehiin. Uusi pallukka on tavallaan kompromissi vanhasta pallukasta jossa puoliväkisin oli väännetty paljon dataa pieneen tilaan ja asemakohtaisesta sivusta :)

Tämän lisäksi alkaa datan määrä tuottamaan hienoisia haasteita. Ensimmäisenä tullee vastaan raja jossa javascripti alkaa tökkimään kun se ei tahdo jaksaa käsitellä kaikkea dataa. Tosin siihen pystyy vaikuttamaan ajaxilla kuten jo nyt osittain on tehtykkin siten ettei user-sivu lataa kaikkea dataa kerralla vaan osittain sitä mukaan kun se sitä tarvitsee,esim pallukan sisältö tulee ajaxilla nordicweatheristä. Ajaxilla haettuun dataan pitää vain saada toimiva esto ettei sitä pysty pöllimään :)

Tavallaan sivutuotteena, muttei ollenkaan huono sellainen, oli että user-sivujen koodi väheni nytten rutkasti niin php-puolella kuin myös js-puolella :)