Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Lunta vain kuvassa...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, perjantai, 01.06.2012, 23:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kovin on kamerakuva Ukan sääasemalla ollut samannäköinen muutaman päivän ajan. Sen näköinen on maisemakin ainakin suurinpiirtein ollut, miltä kuva näyttää. Koivunlehti on jumiutunut asemiinsa, koska kelit ovat kylmät.

Siksipä ei asiaan ole tullut puututtua. Tänään kuitenkin Ukan epäilys alkoi heräämään. Kamerakuvassa on kartanolla vielä isohko kasa talven lunta. Ikkunasta lunta kuitenkin näkyy vain pari lapiollista, eli viimeisiä viedään. Kuvan tarkempi tarkastelu paljastaa, että viimeisin kuvatus on päivämäärältä 28.5.2012.

Kuvan päivittymättömyydelle piti pitkään etsiä syytä. Eikä sitä vieläkään korjaamiseen asti ole selvitetty, mutta virhe on Ukan nettisivujen palvelimella. Siellä on meneillään kuulemma joku IP-osoitteiden häikkä, josta sivuston ylläpitäjälle oli tullut kylläkin viesti, mutta vävypoika ei ollut arvannut infoon reagoida.

Laitetaan kuva päiväntasalle heti, kun konsti keksitään. Ukka pahoittelee, ettei toistaiseksi ole mahdollista saada tuoreempaa kuvaa. Kuitenkin on edellä kerrotustikin niin, että maisema ei kolmen viime päivän aikana ole kesäisemmäksi muuttunut muilta osin, mutta lumi pikkuhiljaa sulelee pois, vaikka koleaa kalenteriin verrattuna onkin... :o

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei meinannut vikaa kuvan päivittymiseen löytyä, mutta löytyi sitten kuitenkin. Webbihotellin turvallisuusjärjestelmien muutoksien vuoksi oli tsydeemien IP-osoitteiden kanssa uusia ohjeita, joita noudattelemalla kuva taas kulkee päivän tasalla, kuten kuuluukin.

Maisema ei juurikaan ole kummemmaksi muuttunut 28.5.2012 jälkeen paitsi siltä osin, että ilta-aurinko alkaa enenevässä määrin paistamaan vastavalona sääkameraan. Se on kesän merkki täällä Lapissa, kun aurinko killottaa taivaalla yötä päivää. Se on kohta Lapin kesä, väittävät. Vastaa ei täällä koivusta kuitenkaan vielä tehdä tarvitse. Vanhan viispennisen kokoinen koivunlehti vain koivuja koristaa. Kuvasta sitä voi yrittää tiirailla, ketä kiinnostaa.  ;)

www.naruska.com