Kirjoittaja Aihe: Ethernet puhelinkaapeliverkkoon  (Luettu 4313 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa angle

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 536
  • Hovilaweather
Ethernet puhelinkaapeliverkkoon
« : Keskiviikko, 30.05.2012, 15:54 »
No tästä piti alunperin tulla mihinkään kirjoittamaton tarina, missä tuulikaappiin asennetaan uudet pistorasiat, yksi puhelinrasia ja CAT6 ethernetrasiat, vedetään vanhoilla puhelinkaapeleilla tilalle uudet CAT6 ethernetkaapelit ja vaihdetaan puhelinrasiat CAT6 ethernetrasioihin. Tarkoitus oli siis siirtää olohuoneen TV-tasosta tietoliikenne härpäkkeet, NAS ja sääkonsoli tuulikaappin sitä varten katonrajaan tehtyyn hyllyyn. Siksi tuulikaappiin kun siellä sijaitsi puhelinkaapeleiden tähtipiste.

No niinhän siinä kävi että kun oli hylly, johtokouru ja rasiakouru asennettu ja piti alkaa kaapeleita vaihtamaan niin kävikin ilmi että puhelinkaapelit oli asennettu putkettomasti eli ei pysty vaihtamaan.

Verenpaineen laskettua sallitulle alueelle tutkin puhelinkaapeleita ja ne oli jotain 7+1 MHS kaapelia eli johtimia oli sama määrä kuin CAT6 kaapelissa.. Netistäkin löytyi joku vanha tarina että voisi ethernet kulkea puhelinkaapelissakin. Joten piti sitä sitten alkaa kokeilemaan. Juottamalla jatkoin parilla metrillä puhelinkaapelit ja tein niinkuin olin alunperin aikonut. Ja miten tässä sitten kävikään.

Reitittimenä minulla on ASUS RT-N56U, jossa siis gigaset LAN portit ja toisessa päässä myös gigaset LAN kortit. Yhteyden muodostuminen kesti hetken kun nopeutta arvottiin ja lopulta kaikkiin paikkoihin tuli 100M nopeus käyttöön. Parin gigan tiedoston siirto kestää noin 5 min ja taskmanagerissa verkko kuormitus on melkotasainen yhdellä koneella n.80 ja muilla n. 70 prosenttia. Vertailun vuoksi kokeilin katsoa BluRay leffaa verkon yli ja silloin tuo kuormitus vaihteli 30-45 prosentin välillä suurinpiirtein. Ihan nykimättä leffa tuli.

Projektille ei siis tullut huikeaa menestystä, muttei täydellistä epäonnistumistakaan. No ajattelin laittaa tämän kokemuksen eetteriin, jos vaikka auttaisi jotakuta jotenkin.

Niin ja nythän mulle jäi tuota CAT6 kaapelia 40 metriä käyttämättä, joten kävisiköhän sillä siirtää lämpötila-anturin parempaan paikkaan?

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5337
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Ethernet puhelinkaapeliverkkoon
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 30.05.2012, 18:23 »
Vilpittömät onnittelut rohkeasta siirrosta.
Olet sikäli loistavassa asemassa, että sinulla sentään kulkee MHS-kaapeli talossa. Minulla se tekee sitä vain osittain.
Ilmakaapelia pitkin tulee joku aataminaikainen parikaapeli, joka yhdistyy talon nurkassa olevassa mustassa lootassa vielä vanhemman näköiseen parikaapeliin. MHS:ksi se muuttuu vasta ensimmäisen puhelinpistorasian jälkeen, josta se menee toiseen pistokkeeseen, jonka perässä salamasuojan takana piileskelevä ADSL-modeemi sijaitsee. Pidän sitä pienenä ihmeenä, että ADSL saa keskusteltua tuon parikaapelin läpi 14Mbit/s-nopeuksisen yhteyden.

MHS:ksi koko kaapeli ulkoboksiin saakka muuttuu kun saan hommattua kaapelia riittävästi. Tarkoituksena on tuolloin rakentaa yhteys kokonaan uuteen tekniikkahuoneeseen. Jos MHS:ää ei tahdo löytyä niin ei väkisin, vedetään puhelinyhteys sitten Cat6 Ethernet-kaapelilla. Saa kaapelin maadoitettuakin silloin hienosti. ;) ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: 03.03.2021
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2021; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------