Oikeastaan sillä eristeellä on rakenteen kasassapysymisen kannalta olennainen merkitys, liimaa sisäputken ja ulkoputken toisiinsa :-)
Toisaalta tämä näkyvä valo, jota niin kovasti torjutaan valkoisella värillä on vain pieni murto-osa kokonaislämpösäteilystä.. niin tuo ratkaisu suojaa
kaiken muun kuin maasta tulevan läpösäteilyn, toki sekin on torjuttavissa.. syteen tai saveen.. kokeeksi teen.

lainaan tässä yhtä osuvaa kirjoitusta eräältä keskustelupalstalta tähän liittyen;
"Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin auringon ja esim. sähkölampun säteilemästä tehosta vain pieni murto-osa on valoa ja suurin osa lämpöä. Kiiltävä tai valkoinen pinta heijastaa suurimman osan siitä näkyvästä valosta pois, joka on siis pienin osa koko säteilytehosta. Pinnan väri ei niinkään vaikuta siihen, kuinka suuren osan siitä isoimmasta osasta eli lämpösäteilystä pinta heijastaa pois. Mutta mattamusta pinta imee itseensä todennäköisimmin suurimman osan sekä näkyvästä valosta että lämpösäteilystä, kun taas joku pelipinta heijastaa suurimman osan molemmista pois.
Asiaan ei siis liity mitään henkimaailman ilmiöitä, vaan kaikki on ihan tieteellisesti todettavissa ja mitattavissa. Se, että onko jokin pinta ihmisen mielestä väriltään musta vai valkoinen, johtuu juurikin kyseisen pinnan heijastusominaisuuksista. Paljon valoa heijastava pinta mielletään yleisesti vaaleaksi ja vähän valoa heijastava pinta mustaksi, koska vaalea pinta näyttää vaaleammalta juuri siksi, että se heijastaa enemmän valoa pois. Silti pinta voi käyttäytyä eri tavalla lämpösäteilyn suhteen, eli yleensä pitemmän aallonpituuden suhteen.
Kansantajuisena esimerkkinä: Esimerkiksi kesällä auringonpaisteella mustassa kiiltävässä autossa voi olla viileämpää kuin vaaleassa likaisessa autossa. No, onneksi autoihin on jo keksitty ilmastointilaitteet."