Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2012

Aloittaja systeemi, torstai, 01.03.2012, 13:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

systeemi

Kun tästä lumenmäärästä on ollut puhetta. Tuohon kohtaan on lingottu. Eniten tuota lunta on mitä kuuden vuoden aikana.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Olisi näppärä tuommoinen linkouskone  ;D. Meinasin ostaa kyseisen laitteen silloin kun verkkokauppa.comissa oli avajaistarjous 199 euroa jostakin lumilingosta. Sen jälkeen hinta pomppasi 499 euroon, joten olisi varmaan pitänyt ostaa, mutta ei jaksanut lähteä sinne ryysikseen jonottelemaan.

Jussa

Eilen meni tämän talven pakkasputki poikki. Sitä riitti reilut 2 kuukautta, alkaen joululta. Nyt näyttäisi tulevan jo sangen keväinen päivä, aurinkoa ja yksi lämpöaste lupeissa :)

J.Jäntti

SPLIT: Viestiketju erotettu 01.03.2012 kirjoituksista alkaen omaksi Kevät-ketjukseen. :)

Kevään merkkejä ainakin näyttää olevan havaittavissa siinä, että taloni katon pohjoispuolella on varsin uhkaavan näköinen jää- ja lumikerros odottamassa, koska olisi hyvä hetki rojahtaa alas. Sen alle ei oikein ilkeä mennä, ettei käy kylmästi ihan sananmukaisesti, jos se päättääkin tuosta lähteä liikkeelle.

Lämpötila on sahannut pari päivää nollan molemmin puolin ja tänään (02.03.2012) puski aamulla vedensekaista räntää alas töihin mennessä. Keli oli odotetusti yhtä loskan sävyttämää näytöstä Lohjalta Helsinkiin.

GFS-ennuste näyttelee Lohjan koordinaatteihin viikonlopuksi oikein kaunista, joskin vähän kylmempää keliä, etenkin yöllä, mutta muutoin ollaan hetki ilman sadetta. GFS-ennusteessa näkyy myös 9.-10.03.2012 vuorokaudenvaihteen kohdalla ensimmäistä kertaa tänä vuonna CAPE-lukemien nousua 100J/kg ja LI-lukeman lasku nollan tietämille, kun astetta äkäisempi matalapaine ennustetaan saapuvaksi paikalle tuolloin. Noista ainesosista ei kuitenkaan ukkosta saada aikaan edes etäisesti ja on lähes 100% varmaa, että tuo pieni nousu CAPE-lukemissa tasaantuu nollaan tai hyvin lähelle sitä kun ajankohta lähestyy, eli ihan heti ei kameroita tarvinne kaivaa kaapista ja laittaa kuvausvalmiiksi. ;D

Lämpötila käy kylmissä lukemissa sunnuntaina, mutta sitten päästään taas nollan tuntumaan takaisin täällä. Hyvä niin - saa minun puolestani tuo lumimäärä vähän vähentyäkin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan pakkasjakso katkesi eilisen illan räyhäkkäisiin plussalukemiin, +0,1 astetta. Tämän päivän aamulämpötilan perusteella voisi päätellä, että iltapäivällä viimeistään mennään plussalle, koska koko Lappi heiluu nollarajalla. Ukka ei ole räystäiden tippumista, eikä mahdollista lumien katolta putoamista lähimmän vuorokauden aikana täällä todistamassa, kun pitää lähteä yönseuduksi Länsi-Lapin puolelle hakemaan muutama mukelo tänne hiihtolomalle.

Kattolumista varoiteltiin. Jos täällä Lapissa on muuallakin kuin Naruskalla sama poikkeuksellinen ilmiö, että peltikatoilla ei ole peltien pinnassa yhtään jäätynyttä lunta, niin jyrkemmät lappeet tyhjenevät varsin herkästi, kun reippaammin plussalle menee. Tämä jäättömyys havaittiin viime viikonloppuna, kun esivalmisteltiin tuon kameratolpan pelastamista vääntyilemästä lumikuormien matkassa.

Hiihtolomakelit ovat olleet mitä parhaat, vaikka aurikoa ei liikaa ole näkynyt. Nyt näkyy, joten ketju saa olla kuvaavalla nimellä Kevät. Se on sitä.  ;)

www.naruska.com

Snowi

Täällä lähti eilen iso lumilaatta roskakatoksen katolta maahan. Sen verran aurinko lämmitti pintaa, että lopulta tulivat sitten kerralla alas. Onneksi alapuolella ei ollut mitään, joten näin saatiin sitten kertaheitolla putsattua katoksen katto lumesta  ;D

Plussan puolella ollaan menty viime päivät, mutta illalla pitäisi pakastua ja sen jälkeen tuleekin hieno pakkasjakso, jossa aurinkoa pitäisi riittää. Seuraavan kerran mentäisiin nähtävästi plussan puolelle ensi keskiviikkona ja sen jälkeen ollaankin täällä Klaukkalassa todennäköisesti lopullisesti plussan puolella niin, että joka päivä mitattaisiin pluslukemia. Tuo on ainakin oma veikkaukseni :)

systeemi

Kemissäkin ollaan toista päivää plussalla. Aika mehevät lukemat onkin +3.4astetta. Meillä ei yleensä katolta lumet putoa vaikka peltikatto onkin (matta). Sitten kun putoaa niin en tiedä mihin ne sopii. Toivottavasti ei tule ikkunasta sisälle kun ikkunan yläreunaan asti korkein kohta lumien pudotuksen jäljiltä. Pahinpaikka katolla = metrin pudotin lunta pois ja samanverran vielä jäi.

Kevättä odotellessa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka

Piti tuossa alkuviikosta käydä katolta puhdistamassa jiirin kohdalta lunta, koska sitä oli jälleen kertynyt siihen noin metrin verran. Homma kuitenkin karkasi lapasesta niin kuin joka vuosi ja tulihan sitä sitten kolattua lumet koko katolta alas  ;D Harjakulma on sen verran loiva ettei lumi tule alas kuin sulamalla.

Pikaisen laskutoimituksen jälkeen lumen paino katolla oli n. 21,5 tn, joten aivan normaalit lukemat täälläpäin.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

J.Jäntti

Loppui sitten lämmitysöljy talosta. Teko oli tahallinen, jotta näkee, mitä näyttää mittari sitten, kun se on ihan tosissaan loppu, vetoisuutta kun ei tiedä vielä. :P

Lauantai meni mukavasti kaataessa KPÖ-kanisterien sisältö talon säiliöön ja sitten vielä hakemaan lisää, kun ei noussut pinta kuin 1cm. Lähin tunnettu täyttöpiste Helsingissä. ::)
Siitä kun pääsi niin sitten nettiin ja vauhdilla 1000 litraa tilaukseen.

Tänään sitten piti avata tieltä täyttöpaikalle kulkuväylä, jotta öljytoimitus pääsee ongelmitta perille. Se olikin sellainen 1,5 tunnin urakka kun piti teloa paksun jääkuoren koventamaa lunta auki ja kuskata se syrjemmälle. Tonttia kun reunustaa vielä oja (onneksi toistaiseksi vedetön sellainen), oli hetken aikaa äijästä näkyvissä vain pää ja vähän rintakehää. Talon pohjoispuolen katolla oleva jäälautta on nyt suorastaan murhaavan näköinen, täynnä jääpuikkoja ja sen näköinen, ettei paljoa agitointia tarvita, kun tuo kasa tulee alas. Reuna irvistelee räystään ulkopuolella noin 10-15cm pituudelta ja on lähes koko katon levyinen.

Pitää odotella plussakelin paluuta, jotta pihatöihin pystyy menemään uudelleen. Lumen pinnan kovuus estää kunnon työskentelyn lähes kokonaan.

Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jussa

Almanakassa on kevät, mittarissa ei ;) No oikeastaan tämä on maaliskuulle hyvin tyypillistä keliä, öisin kireää pakkasta joka iltapäivällä lauhtuu pikkupakkaselle. Todella mahtavat kelit kyllä. Kelpasi sahailla polttopuita metässä, tosin paksu lumipeite hidastaa touhua, kun jokainen tyvi on kaivettava lapiolla esiin ;D

Niin, asemani lähettää nyt dataa uudesta paikasta, kuten varmaan moni on jo huomannut :)