Myrskybongareiden kevätkoulutus 2012

Aloittaja Orko, maanantai, 13.02.2012, 20:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Mikko_Kpo - tiistai, 10.04.2012, 22:34
Mun kirjoitus ei ollut mikään jaoston tai kenenkään muun mielipide, vain minun. Itselläni lapsi, vaimo, pari nelijalkaista ja vuorotyö.. Itselläni iso kiinnostus äärevää säätä kohtaan. Koulutuksesta infottiin hyvissä ajoin, joten jäi hyvin aikaa järjestellä asiat siten, että pääsee reissuun. Mä ymmärrän, joillekin se aika ei vain riitä tällaiseen reissuun. Tai suunnittelun jättää liian myöhään. Voi tulla myös äkillisiä esteitä. Syitä on miljoonia.. Joillekin se on raha. En mä sano, että mulla sitä liikaa on, mutta kiinnostus on niin kova, että mielellään vaikka tinkii jostain muusta, että pääsee koulutukseen. Muut tekee ehkä toisin, mä tein nyt tällä tavalla.

Kyse on sinun mielipiteestäsi ja näkemyksestäsi, se puoli on tullut tässä vaiheessa enemmän, kuin selväksi.
Se on hienoa, että olet elämässäsi saavuttanut nuo kaikki mainitsemasi asiat, mutta niiden merkitys on täydellisen yhdentekevä - nuo asiat koskevat vain sinua.

Kyse ei ole missään vaiheessa ollut koulutuksen infoamisen ajankohdasta. Kyse ei myöskään ollut missään vaiheessa siitä, ehtiikö asioita laittamaan järjestykseen niin, että paikalle pääsee. Kyse on ollut koko ajan siitä, miten jaosto voisi olla avuksi myös niille, jotka eivät pääse koulutukseen, oli syy siihen mikä hyvänsä. Jos koulutuksen sisältöä julkaistaan ja luennoitsijan sisältö puuttuu, ei materiaalista saa irti tarvittavaa hyötyä. Yhteinen mielipide on ollut pitkän aikaa se, että läsnäolopakkoa ei pitäisi olla, eikä tätä myöskään tue julkistettava luentotarjontakaan.

Lainaus käyttäjältä: Mikko_Kpo - tiistai, 10.04.2012, 22:34
Jos kusin viime kirjoituksellani jonkun/joidenkin muroihin, pyydän vilpittömästi anteeksi.
Valittaminen koulutuspaikasta, sijainnista, matkan kustannuksista sun muusta sai vain liian isot mittapuut mun korvien välissä. Kai se vain meissä suomalaisissa asuu tyytymättömyys lähes joka asiaan, joten pitää vain valittaa vaikka pelkästään valittamisen riemusta.

On aika kapeakatseista rekisteröityä tänne rettelöintitarkoituksessa ja sitten alkaa pyytämään anteeksi. Kovin tyhjän tuntuinen on vilpittömyytesi tällä hetkellä. Se, että kirjoitukset saavat henkilön menettämään hermonsa, olisiko jossain kohtaa asiassa jonkinlaista totuuttakin, ehkä mahdollisesti jonkinlaista osoitettavaa lojaaliuttakin?

Jos asiasta on jotain mieltä, tiesithän, että se voidaan kirjoittaa huomattavassa määrin eri lähestymistavalla, kuin miten tulit sen nyt kirjoittaneeksi. Asiasta olisi voitu käydä järkeväkin keskustelu, mutta päätit itse sulkea ja teljetä kaikki diplomatian ovet perässäsi. Ei hyvä; ei ollenkaan.

Toimintasi ei ainoastaan ollut suoraan foorumin toimintatapojen vastainen, vaan se oli myös ensimmäinen viestisi, joka teki aika lähtemättömän vaikutuksen ja aiheutti lopulta taustalla mm. yhden pitkäaikaisen foorumikäyttäjän irtisanoutumisen aktiivisesta kävijäjoukosta ja likimain vielä samaisen henkilön sääaseman irtisanoutumisen sääasemaverkosta protestina tälle koko keskustelulle ja tässä kohtaa mentiin rajan yli.

Pystyn helposti sietämään erilaisia kirjoitustyylejä ja erilaisia mielipiteitä ja ihmisiä ja kovaakin tekstiä, mutta siinä vaiheessa, kun hyökkäys alkaa kohdistumaan sääasemaverkkoon edes epäsuorasti, aletaan pelaamaan sellaista peliä, jossa anteeksianto- ja sietokykyni alkavat olemaan pahasti kortilla ja ymmärrykseni todella vähissä.

Tältä foorumilta ei ole koko sen puolen vuosikymmenen aikana tarvinnut bannia ketään, mutta nyt alkaa riski olemaan olemassa ja se on suurempi, kuin koskaan. Toimintasi ei ainakaan pienennä sääasemaharrastajien ja myrskybongareiden välissä olevaa kuilua.

Tämä on minun *rauhanpiippu*: Katso olevasi varoitettu.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Tätä viestiketjua lukiessa Ukalle tulee vääjäämättä mieleen semmoinen "Pidä perkele tunkkis!" -vitsi jostain kaukaa menneisyydestä. Tarkoitan Päällikön reaktiota tämän Mikon kirjoituksiin. Niistä Ukka ei löydä sellaista, mistä kovin syvälle pitäisi hernettä kenenkään nokkaan tunkea, mutta Päällikön käämi näytäisi kuumenevan aika lailla.

Täältä kaukaa Kehä III viivan ulkopuolelta asiaa tarkkaillessa tulee vääjäämättä mieleen, että jostain muulta hiekkalaatikolta on poikien kenkiin joutunut enempikin kiviä, koska Mikon tässä ketjussa kirjoittamien kahden viestin perusteella ei ainakaan ulkopuolinen, kuten Ukka, löydä isompaa aihetta tulla lempatuksi koko foorumilta.

Myrskyjen bongaamista Ukka ei tunne omaksi lajikseen. Jos tuntisin, niin matkustaisin tietenkin vaikka maan ääriin asiaa harrastamaan. Ihan samalla tavalla kuin lintubongarit, jotka Suomessakin matkaavat harvinaisen lintuyksilön vuoksi maata päästä päähän tukka putkella kuluista piittaamatta, kunhan harvinaisen havainnon tekemiseen vain mahkut on.

Diplomatiasta Ukka tyhmänä on vain sen verran ymmärtävinään, että tässä keskustelussa diplomatian alkeetkin ovat jäämässä käyttämättä. Nooh, joskus on hyvä konsti luvata pojille tupakkia, niin saadaan vielä parempi tappelu aikaiseksi... :o ;)

www.naruska.com

Snowi

Itsekään en löytänyt Mikon kahdesta viestistä mitään sellaista, mistä pitäisi pahemmin suuttua, varsinkaan mitään bannien arvoista. Itsekin asun Kehä III:n ulkopuolella, vaikkakin aika lähellä sitä, mutta olen tottunut ottamaan huumorilla kaikki nuo "Kehä III:n jälkeen ei ole elämää" kommentit sun muut, vai onko se raja jo Kehä I:lla  ;D.

En tiedä onko tässä taustalla jotain muuta, mutta itse en ainakaan noiden kahden Mikon viestin perusteella kulmakarvoja vielä pahemmin nostaisi, joten siihen nähden Laihon kommentti oli myös omaankin silmään aika kova. Mutta tosiaan vaikea tietää onko tässä sitten jotain muuta taustalla  :)

weatherc

Koitetaanpas selventää pikkasen tilannetta.

Moderaattorin homma, mitä niin Laiho ylläpitona kun minä ollaan, ei ole aina niin helppo kun pitää koittaa pitää kaiken maailman spammerit sun muut hiihhulit poissa. Tavoitehan on rauhallinen ja "roskaton" foorumi jossa ollaan suht sovussa.

Näinollen jokaikinen uusi jäsen joutuu eräälaisen suurennuslasin alle kuunes modet ovat saaneet jokunlaisen näkemyksen uudesta jäsenestä että milla asialla on liikenteessä. Suurin osa, onneksi, ovat liikenteessä hyvällä asialla mutta aina pitää olla varuillaan että onko jäsen liikkeellä spammerina vaiko riitapukarina.

#myrskybongari-jaostosta tulleiden jäsenten ensimmäiset viestit ovat olleet sellaiset jotka saanut enemmän tai vähemmän varoitusvalot vilkkumaan moderaattorin näkökulmasta, ja, ihan oikeasti, ainakin osa olisi jollain tosella foorumilla saanut bannin ennenkun edes kirjautunut ulos ensimmäisen viestin kirjoittamisesta koska antaneet kuvan itsestään että ovat tulleet lähinnä haastamaan riitaa, hyvään foorumietikettiin kun kuuluu että edes sanoo "Hei".
Sananvapaus kun ei tarkoita että ihan mitä tahansa voi kirjoittaa.

Mikko_Kpo:n kohdalla voin vaan sanoa että ne jotka aikasemmin tulivat samaisesta jaostosta tekivät "pohjatyön" asenteellaan sille että kyseisen jaoston jäsenet saavat sen kohtelun jota saavat, vaikkei viestissä itsessään olisi sinnällään mitään väärää. Toisella asenteella kun olisivat tulleet (myös Mikko_Kpo) niin olisi kohtelu aivan erilaista.

Ja unohtamatta yhtä tosiseikkaa, tämä foorumi on Laihon, hän voi tehdä mitä haluaa sillä.

Mikko_Kpo

No niin.

Yritin olla kirjoittamatta tänne tähän topiciin liittyen, mutta eihän siitä mitään tullut. Olen lukenut viestiketjun parin päivän aikana liki kymmenen kertaa läpi, jotta mä tajuaisin, miksi mun kommentit ovat saaneet aikaan sen mitä ovat. En vain löytänyt. Joku kirjoittaa kohta, että olen sokea omille kirjoituksilleni, mutta pari viime kommenttia muilta käyttäjiltä kertoo sen, etten mä ihan sokea ole. Ja niihin kommentteihin jostain aiemmasta konfliktista mun ja Päällikön välillä.. En tiedä ko. henkilöä entuudestaan, joten ei mitään aiempaa, mistä tämä tilanne juontaisi juurensa.

Mun asenteesta mainittiin ei-niin-mairittelevin sanankääntein. Pyytäisin lukemaan Orkon avauksen jälkeisen kommentin, joka alkaa sanoin "Sinänsä aika huonosti toteutettu homma...". Heti piti löytää valittamisen aihetta.. Kuten tässä ketjussa on ollut tapana kertoa parempi tapa ilmaista asia, niin siten teen myös minäkin. Asian olisi voinut myös ilmaista diplomaattisemmin, kuten "Hieno homma, että koulutus järjestetään. Minulla olisi kuitenkin parannusehdotuksia ja ideoita, jotta koulutus olisi vieläkin parempi".

Koulutuspaikasta on myöskin löytynyt huomautettavaa. Suurin osa kuitenkin taitaa ymmärtää, miksi koulutus on Ilmatieteen laitoksella. Helsinkiä pidetään huonona paikkana pitkänmatkalaisille, Tamperetta parempana. Otan tähän esimerkkikaupungiksi Oulun. Automatka Oulusta Tampereelle kestää n. 5h30min. Oulusta Helsinkiin matka kestää 6h40min. Eli 1h10min tulee "ylimääräistä" suuntaansa. Jos ihmiset kokee tuon parin tunnin ylimääräisen ajon raskaaksi, niin kannattaa miettiä jaksaako ylipäänsä ajaa edes Tampereelle.

Koulutusohjelmasta niin ikään on löytynyt vikoja. Esim. päällekkäisyyksiä mielenkiintoisissa luennoissa. Se on ihan sama ohjelma meillekin. Itselläni oli ko. ongelma 2010 koulutuksessa ja valitsin kahdesta vaihtoehdosta sen itselleni mielenkiintoisemman, enkä valittanut siitä kenellekään.

Oma henkilökohtainen suosikkini ketjussa on kuitenkin sertifiointikokeeseen liittyvä maininta palkinnoista: bongari -paita, neliväridiplomi kultaisella merkillä.....

Olikohan se asenneongelma sittenkään mulla..




weatherc

#35
Yksi syy koko jupakalle tässä ketjussa lienee ainakin osittain siitä että sattuneesta syystä kaikki mitä edes etäisesti viittaa FMI:hin saa jo lähtökohtaisesti jonkinlaisen negatiivisen leiman ylleensä. Jos koulutus olisi kytkösissä johonkin muuhun instanssiin olisi vastaanotto ollut aivan varmasti toisenlainen. Näinhän se ei pitäisi olla, ei sitten mitenkään, mutta niin vaan on.

Kun kerran otit Orkon ensimmäisen viestin puheeksi niin viitaten edelliseen viestiini, hän ei edes kertonut kuka on tai onko kytköksissä koulutukseen mitenkään. Näinollen, koska kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa millä nimmarilla tahansa, oli luonnollista moderaattorina kysyä asiaa. Hänen vastauksessa siihen oli mitä oli ja tulos oli sen mukainen. Toisenlaisella vastauksella olisi tuloskin ollut täysin erillainen. Mutta tehty on tehty ja asia siltä osin loppuunkäsitelty.

LainaaKoulutuspaikasta on myöskin löytynyt huomautettavaa. Suurin osa kuitenkin taitaa ymmärtää, miksi koulutus on Ilmatieteen laitoksella. Helsinkiä pidetään huonona paikkana pitkänmatkalaisille, Tamperetta parempana.

Koska Suomi on tunnetusti pitkä maa, on ihan luonnollista että jos tapahtuma on Helsingissä, lähes Suomen eteläisimmässä kohdassa, ja suuri osa tämän foorumin/FinWX:än jäsenasemista on muualla kuin ruuhka-suomessa, että siitä tulee palautetta että miksei ole edes pikkasen keskeisemmellä paikalla. FMI:n tarjoamat tilat on tietty ihan hieno asia sinänsä.
Epäilen että kovinkaan moni lähtee ajamaan Oulusta koulutukseen näillä hinnoilla on koulutus sitten Helsingissä tai jossain muualla (1200km meno/paluu, pelkästään bensoihin liki 200€ [Lähde: GoogleMaps]).

LainaaKoulutusohjelmasta niin ikään on löytynyt vikoja. Esim. päällekkäisyyksiä mielenkiintoisissa luennoissa. Se on ihan sama ohjelma meillekin. Itselläni oli ko. ongelma 2010 koulutuksessa ja valitsin kahdesta vaihtoehdosta sen itselleni mielenkiintoisemman, enkä valittanut siitä kenellekään.

Jos ei kestä palautetta ei myöskään pidä olla järjestäjänä. Koskee ihan kaikkea jossa mukana enemmän kun 2 ihmistä. Myös vetämäni 250 sääaseman verkosto on niitä saanut aika laidasta laitaan matkan varrella. Palautteet pitää vaan osata käsitellä oikein.

Mikko_Kpo

Sulla on hyviä pointteja. Mä tosin en tiedä, mitä on joskus aiemmin tapahtunut, mikä saa karvat nousemaan pystyyn kun puhe liittyy FMI:hin. Bensan hinta on kieltämättä kallis ja kallistuu jatkossa. Kimppakyyti voisi toimia tässä asiassa. Tosin en tiedä, miten matkan varrella kukakin teistä majailee. Toi kommenttini tuosta koulutusohjelman huonoudesta oli toisenlainen esimerkki, miten asian voi hoitaa. Eli ei tarvitse jupista, vaan tyytyä siihen, että kahdessa paikassa ei voi olla samaan aikaan ja täytyy tehdä valinta. Se on totta, että jos ei kestä palautetta, ei pidä järjestää. Tässä tapauksessa uskon sen, että koulutusohjelman laatijat ovat olleet alusta asti tietoisia siitä, että asiasta jupistaan, jos luennot pyörii kahdessa salissa samaan aikaan. Tarkoitukseni ei ollut ottaa järjestäjän asemaa, vaan osallistujan aseman, johon kirjoituksessani viittasinkin. Eli tein valinnan kummalle luennolle menin ja en sen enempää asiasta murissut.

Orkoon palaan sen verran, että hän mainitsi nimensä ketjun alussa, eli hän on Esa Palmi, jaoston apuvetäjä. Hänen kytköksistä tulevaan koulutukseen en tiedä.

Eiköhän tässä ala olla rumbaa yhteen ketjuun jo ihan tarpeeksi. Toivotaan, että saamme videokuvaa koulutuksesta verkkoon kaikkien nähtäväksi. Koulutusmateriaali tullee huomenna myrskyvaroitus.com:iin ladattavaan muotoon.

Lepo vaan kaikille!

weatherc

#37
LainaaOrkoon palaan sen verran, että hän mainitsi nimensä ketjun alussa, eli hän on Esa Palmi, jaoston apuvetäjä. Hänen kytköksistä tulevaan koulutukseen en tiedä.
Korjauksena tuohon ettei muuten maininnut vaan se tuli esille vasta myöhemmin ;)

LainaaToivotaan, että saamme videokuvaa koulutuksesta verkkoon kaikkien nähtäväksi. Koulutusmateriaali tullee huomenna myrskyvaroitus.com:iin ladattavaan muotoon.
Hieno homma :)

Lainaa
Eiköhän tässä ala olla rumbaa yhteen ketjuun jo ihan tarpeeksi.
Juuh, enemmäkin kuin tarpeeksi :)

tito

Lainaa
Keskustelupalstan yleiset säännöt
« : maanantai, 16.04.2007, 10:25 »
   
Sääntömme ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, joten tästä sääntöoppaasta ei ole tulossa millään tavalla ylitsepääsemätöntä luettavaa.

"Ylläpidolla" tarkoitamme niin Foorumin ylläpitäjiä, kuin palstakohtaisia- tai Yleis- (Global-)Moderaattoreita.

§ 1: Yleinen päähänpotkimis-mentaliteetti ja näkemyssyrjintä on täällä tarpeetonta.
Jos joku esittää kysymyksen ja hänelle aletaan tarjoamaan RTFM:ää järkeenkäyvän vastauksen sijasta, ei Foorumilla ole silloin kaikki kunnossa. Tällaisia kommentteja varten on omat sivustonsa ja ne sivut eivät ole täällä. Jos ystävällisenä pysyminen tuottaa järjetöntä tuskaa, potki/hauku vaikka teräsbetonista seinää, älä toista käyttäjää; Seinällä ei ole tunteita eikä tuntoa - käyttäjillä on. Mielipiteet saavat olla kärkeviä, mutta henkilökohtaisuuksiin menemistä ei katsota hyvällä.

§ 1.1: Näkemyserot ja niistä keskustelu ovat sallittuja, näyttövajaa yleistäminen ja mustamaalaaminen ei.
Foorumilla saattaa yksittäinen käyttäjä esittää näkemyksen tai mielipiteen, jotka voivat sotia toisen yksittäisen käyttäjän mahdollisesti vastakohtaisia  tottumuksia, kokemuksia tai näkemyksiä vastaan. Vaikka kyseisestä mielipiteesta ei pitäisikään, näkemystä tulee silti kunnioittaa ja ainakin yrittää ymmärtää asioita myös vastakkaisesta näkökulmasta, sillä mielipiteen taustalla voi vaikuttaa yksinkertaisiakin asioita. Jos asian taustatutkimus ja/tai on hankalaa tai mahdotonta, kannattaa miettiä pystyykö vastaamaan viestiketjuun asianmukaisesti, älykkäästi ja hyvässä hengessä. Jos ei pysty, kannattaa mieluummin pitäytyä kommentoimasta, kunnes on tehnyt taustatyötä riittävästi tai kunnes kykenee keskustelemaan. Vain siten vältymme konfliktin mahdollisuudelta pienenee. Keskustelu saa ja pitääkin käydä vilkkaana, kärkevänä ja älykkäänä. Keskustelun älykkyys saattaa romahtaa, jos aletaan esittämään näyttö- ja/tai taustatutkimusvajaita yleistyksiä ja pyritään sillä saamaan keskustelun johto omiin käsiin. Ylläpidolla on velvollisuus pysäyttää ketju lukituksella, jos siellä oleva keskustelu uhkaa mennä keskinäiseksi nokitteluksi tai sotaisaksi kuppikuntatoiminnaksi.

Yritin lukea noita ylläpitäjän kirjoittamia keskustelupalstan yleisiä sääntöjä. Miten niitä pitää tulkita ja koskeeko nämä ylläpitäjää sekä moderaattoreita?

Yleensä sanotaan jos tilanteessa hermostuu on menettänyt pelin ja toiseksi hyökkäys ei ole aina paras puolustus, vai pitäneekö enää paikkaansa, kysyn vaan???

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Mikko_Kpo - torstai, 12.04.2012, 19:16
Mä tosin en tiedä, mitä on joskus aiemmin tapahtunut, mikä saa karvat nousemaan pystyyn kun puhe liittyy FMI:hin.

Tällä foorumilla on monta melko hyvää esimerkkiä siitä, kuinka kyseisestä instituutiosta on tullut täällä automaattinen negatiivisuuden symboli. Niitä voi lähteä täältä etsimään, mutta kahlattavana olisi puolen vuosikymmenen sisältö, joten tehtävä ei ole siitä helpoimmasta päästä.

Tiivistettäköön, että päällimmäinen syy on FMI:n tahtotila mitä tulee harrastajien kanssa toimimiseen; Sitä ei ole, ellei tietyt FMI:n asettamat hyvin korkealentoiset ehdot täyty ja harrastajat eivät yksilöinä niitä täytä. Sekundäärinen syy on Breshneviläiseen pysähtyneisyyteen jumiutunut toimintamalli, jossa kaikki tieto suljetaan 500 euron seteleillä kirjoillun lyijyesiripun taakse.

Lainaus käyttäjältä: Mikko_Kpo - torstai, 12.04.2012, 19:16
Bensan hinta on kieltämättä kallis ja kallistuu jatkossa. Kimppakyyti voisi toimia tässä asiassa. Tosin en tiedä, miten matkan varrella kukakin teistä majailee.

Kyse ei missään tilanteessa ole vain ja ainoastaan polttonesteiden hintatasosta joka määräisi sen, ottaako joku osaa tuohon asiaan vai ei. Kyse oli myös muistakin asioista, jotka voivat estää henkilön paikallepääsyn. Kaikilla ei vain ole samanlaisia mahdollisuuksia edes ennakolta suunnitella tällaista toimintaa edeltäkäsin, kuin sinulla on ollut. Tämän vuoksi täällä ollaan vaadittu mahdollisuutta joko webcastiin tai videoituun luentoon, jotta julkaistusta koulutusmateriaalista olisi likimain sama hyöty myös niille, jotka eivät mukaan päässeet, mutta joilla olisi kiinnostusta kuitenkin asian suhteen ja oppimishalua. Tämä vaatimus korostuu entisestään jo pelkästään senkin vuoksi, että Orko on vinkannut kouluksen seuraavan kerran tapahtuvan vasta usean vuoden kuluttua.

Lainaus käyttäjältä: Mikko_Kpo - torstai, 12.04.2012, 19:16
Orkoon palaan sen verran, että hän mainitsi nimensä ketjun alussa, eli hän on Esa Palmi, jaoston apuvetäjä. Hänen kytköksistä tulevaan koulutukseen en tiedä.

Siinä olet täysin oikeassa, että hän kyllä viestin alkupäässä kertoi kuka on, mutta se tapahtui vasta sen jälkeen, kun asiasta alettiin häneltä kysymään ja ristiriitoja alkoi syntymään siinä vaiheessa, kun Orko kyseenalaisti nimimerkkinsä alla olevan identiteetin paljastamisen perustellen sen tilaisuuden avoimmuudella:
Lainaus käyttäjältä: OrkoKuka tahansa voi viedä viestiä eteenpäin, koska kyseessä avoin tilaisuus. Ei silloin välttämättä tarvita koko ajan omia nimiä.

Itse pidän tilaisuuden avoimmuuden perustetta outona, ehkä vähän sepitteenäkin, sillä tilaisuuteen piti kuitenkin ilmoittautua yliopiston vierailijakortin, tarjoilun ja nimensä julkiselle listalle saamiseksi. Ainakin viimeiseksi mainittu herättää kolme kysymystä: Miksi, kenen luvalla ja kenen hyödyksi?

Mitä Orkon kytköksiin tulee, ne ovat näkökulmaistani katsottuna melko vahvat. Hän on Ursan Myrskybongausjaoston apuvetäjä, jota jaoston hierarkian suhteen pidän sen verran korkeana, ettei nimimerkin taakse ole mitään mieltä piiloutua, etenkin jos rekisteröityy foorumille ensisijaisesti ilmoittaakseen edustamansa jaoston järjestämästä koulutuksesta. Tämän lisäksi tulkitsen hänen olevan jaoston vetäjän ja PR-vastaavan lisäksi todennäköisesti ainoat henkilöt, joilla on suora kontakti FMI:n suuntaan, joten hänellä oli periaatteessa syy kertoa kuka on. Kuka tahansa olisi kyllä voinut ilmoittaa koulutuksesta, se on täysin totta, mutta vain jaoston vetäjillä on todelliset syyt ilmoittaa asiasta. Orko on ollut ainoa henkilö, joka on foorumeilla pyörähtänyt ilmoittamassa koulutuksesta, niin myös täällä. Jaoston vastuuhenkilöstatuksen ulkopuolisia henkilöitä, kuten sinua, tuskin olisi kiinnostanut pätkääkään rekisteröityä millekään foorumille kertoaksesi koulutuksesta, koska vastuu siitä ei kuulu sinulle. Sellaista antaumusta ja uhrautuvuutta ei ole kenelläkään.

Mutta voin sanoa, että tällä asialla ei ole enempää käsiteltävää: tilaisuus pidettiin kaksi viikkoa sitten ja tilaisuuden anti on halukkailla noudettavissa täältä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------