Pieni ystävänpalvelus FMI:lle

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 04.02.2012, 18:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

FMI Naruska ei ole moneen päivään lähettänyt tuulilukemaa. Onneksi sentään lämpötilalukema on pelittänyt.

Ukan parempi puolisko käväisi tänään kuvailemassa Naruskajoen jäätymistä Siekakönkään sillalla. Mummu näppäsi kulkiessaan kuvan FMI:n sääaseman tuulimittarista. Kupposet siellä ovat jäässä aivan samalla tavoin kuin viime vuoden tammikuussakin.

Laitoin asiasta viestin, kuten tein viime vuonnakin. Kuvasta asiantilan voi todeta, joskaan Mummulla ei ollut kovin pitkää putkea matkassa, mutta alkuperäisen kokoista kuvaa zoomamalla asia varmistui noin sadan prosentin varmuudella.

www.naruska.com

Snowi

Vähän hankala tuosta kuvasta sanoa onko jäässä vai ei, mutta todennäköisesti ovat, jos eivät ole liikkuneet moneen päivään mihinkään. Lunta siellä keskellä näyttäisi kyllä olevan, mutta vaikea sanoa onko kupeissa lunta ollenkaan.

J.Jäntti

Eli FMI ei suinkaan ole ammattilaislaitteineen sen onnellisemmassa asemassa, kuin harrastajatkaan, tosin heillä instrumentit hyytyvät vähän tiukemmissa pakkasissa vasta.
Lieneekö laitteet heillä lämmitettyjä ja kun lämpötila laskee riittävästi, ei lämmitystehot enää riitä?

Sinällään hassua, ettei Naruskalle ole asennettu ultraääniantureita - niitä kun ei tuollaiset jäät ja lumet pahemmin häiritse.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaEli FMI ei suinkaan ole ammattilaislaitteineen sen onnellisemmassa asemassa, kuin harrastajatkaan, tosin heillä instrumentit hyytyvät vähän tiukemmissa pakkasissa vasta.
Tätä mieltä olen koko ajan ollut, ei niillä yhtään sen "helpompaa" ole, samoihin ongelmiin hekin törmäävät kun mekin, alkaen tietoliikennesellaisiin jota FMI Salo, Kärkällä oli kun kyselin sivulauseessa samalla kun kyselin samaisen aseman 1981-2010-keskiarvoja. Tänään se sitten putkahti takasin Testbediin :)
Päin vastoin, voipi olla niinkin että harrastajapuolen tee-se-itse nikkarien asemat toimivat paremminkin tuollaisissa olosuhteissa kun ilman isäntää olevat automaattiasemat, kun ovat kotona koputtelemassa tolppia lumesta sun muuta ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Kyllä ne kupit on siinä mittarissa ihan reippaassa jäässä. Tuosta viiden Megan kuvasta kun kestelee zoomata kupposet ihan tarkkaan katseluun, niin asia on selvä. Saa sen alkuperäisen kuvan tutkittavaksi täältä, jos joku haluaa. Laitoin sen alkuperäisessä koossaan FMI:llekin menemään.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

FMI Naruskan tuulikupposet on näemmä käyty tänään sulattelemassa, koska puoliltapäivin on käppyröissä elämää. Tuli sieltä kuittauskiitos heidän pääkallonpaikaltaan.

Pieni vaiva, hyvä mieli.  ;)

"Kiitos kuvasta ja hyvästä huomiosta. Pohjoisen oloissa meillä on suurimmaksi osaksi käytössä ultraääniperiaatteella toimivat tuulianturit, niin Sallassakin olisi syytä olla. Näissä ultraääniantureissa on pohjoisen oloihin yleensä riittävä lämmitys."

www.naruska.com