Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

2300 hajoamassa

Aloittaja meteorologi, keskiviikko, 01.02.2012, 16:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meteorologi

WS2300 on tainnut tulla tiensä päähän: se hukkaa signaalin ulkokeskittimeltä, eikä löydä sitä uudestaan. Ulkoilman arvoina näkyy pelkät ---.
Paristot on vaihdettu moneen kertaan sekä konsolista että ulkokeskittimestä (tällä hetkellä ilman paristoja, virta tulee johdossa), sähkötöpseli on vaihettu maadoitettuun ja ties mitä. Ei apua.

Uudelleensynkronointi korjaa yleensä vian, samoin konsolin virtojen sammutus. Ongelma tulee kuitenkin aina uudelleen ja uudelleen.

Missä vika? Konsolissa vai ulkoanturilla? Haiskahtaa selvästi elektroniikkavialta, koska mitään muutoksia en ole tehnyt, ja datantulo katkeaa epäsäännöllisesti. Joskus säilyy muutaman päivän pystyssä, nyt katkeaa jo parin tunnin välein.
Kohta lentää vehje pihalle....

J.Jäntti

Kuinka usein tätä on tapahtunut? Onko vika alkanut näin pakkasilla tai tämän korkeapaineen läsnäollessa, vai onko vika ollut jo pidempään ja nyt aikaa myöten vain pahentunut?

Ajattelin, että vallitsevalla sääolosuhteellakin saattaa olla jotain asian kanssa tekemistä. Kylmät kelit saattavat hyydyttää keskittimen patterit, vaikka sähköt tulisivat anturikeskittimelle konsolista kaapelia pitkin. Jos laite toimii radioyhteydellä, vallitsevat keliolosuhteet saattavat olla heikentäviä radiosignaalin kannalta.

WS2300-sarjan anturikeskitin on varsin herkkä kapistus, joten en olisi yhtään yllättynyt, jos siitä alkaisi aikaa myöten osat rikkoontumaan.

Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

tito

Jos on langaton yhteys käytössä veikkaisin paristoja. Jouduin laittamaan omaan WS-2355 asemaani kaapeliyhteyden ensimmäisen talven jälkeen jolloin ongelma poistui.
Nyt on kylläkin WH3080 langattomalla yhteydellä ja toiminut ainakin tähän asti .