Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Nalkutus on hyväksi!

Aloittaja teutari, sunnuntai, 29.01.2012, 10:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Mielenkiintoinen tutkimus. ;)

Valittakaamme toisillemme. Nalkuttamisesta voi nimittäin olla parhaimmillaan jopa hyötyä, kertoo msnbc.com. Mutta miksi?

Fakta 1: Jotta ihminen pystyy muuttamaan toimintamallejaan, hänen täytyy tietää, mitä hän tekee väärin.
Psychological Science -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa osallistujille annettiin luettavaksi tarina Ohion yliopistoon päässeestä nuorukaisesta, joka ei ollut tyytyväinen opinto-ohjaukseen ja motivointiin.
Puolessa tarinoista opiskelijan kerrottiin epäonnistuvan yrityksissään saada opinto-ohjaus paremmaksi kyseisessä oppilaitoksessa.
Loput tutkimukseen osallistuneista puolestaan lukivat kertomusta nuoren onnistumisista tavoitteissaan.

Seuraavaksi henkilöt saivat luettavakseen joko positiivisen tai negatiivisen arvion yliopistosta – he saivat itse valita.
Kävi ilmi, että positiivisen tarinan valinneet lukivat mieluummin negatiivisen arvion. Tämä selittyy tutkijoiden mukaan sillä, että jotta ihminen näkisi maailman muutettavana, heidän täytyy tuntea  pystyvänsä vaikuttamaan.
Jos ihminen tietää, mihin hän pyrkii, valitus tai muu negatiivinen palaute tehostaa toimintaa.

Fakta 2: Suorat ja rehelliset haukut toimivat asiantuntijalle.
Toisen amerikkalaistutkimuksen mukaan "Olet huono, tee tämä paremmin!" –tapaiset suorat haukut saavat asiantuntevan henkilön toimimaan määrätietoisemmin ja paremmin, kun taas aloittelijalle lempeämpi kritiikki toimii tehokkaammin.