Sääasemaohjelmat > WUHU

Miten COM portin palikat pelaamaan?

(1/2) > >>

Naruskan Ukka Matinpoika:
Ukka vaihtoi tämän sääläppärin Lenovo T61 malliseksi. Siinä on telakkaosassa COM-portti. Entisessä koneessa säädata kulki suoraan koneen kylkeen USB-porttiin kuvassa olevalla pienemmällä liitoshärpäkkeellä. Uuteen koneeseen tieto ei tällä palikalla suostu kulkemaan. Tässä palikassa ei ole edes mitään valmistajan merkintää palikan merkistä, eikä Ukalla tietenkään ole muistilokerossa tietoja, oliko palikkaan joku asennuslevyke tai jotain muuta.

Sitten löytyi miljoonalaatikosta vielä tuommoinen isompi läpyskä. Sillekin olisi reikä tässä Lenovossa, mutta ei oikeen riitä älli tämänkään asentamiseen. Pakkauksesta ei ole tietoa, eikä kyseinen palikka koskaan ole Ukalla toiminnassa ollut. Tuli vaan joskus tilattua kait ihan ekaan koneeseen.

Onkos näistä vermeistä jollain tietsikkagurulla antaa Ukalle jotain vinkkiä? Onko näistä kummastakaan mihinkään, vai onko näillä joku paremmuusjärjestys? Vai lennätänkö suoraan jätteenkeruupisteelle?

Datan kulku telakan kautta ei ole ongelma, koska data sieltä kulkee. Ongelma on sähkökatkos, jonka jälkeen kyseinen porttiyhteys ei palaudu sähkön palauduttua. Jos datakaapelin saisi koneen USB-porttiin toimintaan, niin silloin systeemit alkaisivat kait toimimaan sähköyhteyden palauduttua. Näin se vanhan koneen kytkennöissä meni.

Pullakahveet saa Ukan luokse tulla heti juomaan se, joka neuvoo konstin. Ja pitkämatkaset myös majotetaan, ettei heti tartte kahveen jäläkeen kotio lähteen ajeleen.  ;)

J.Jäntti:
Tyypillisesti noissa USB-COM -adaptereissa on oma piirinsä, joka tarvitsee ajurit toimiakseen. Noiden mukana tulee yleensä jonkinlainen asennuslevyke, sillä niitä ei käyttöjärjestelmä (ainakaan Windows XP ja sen edeltäjät) suoraan tunnista.

Tuo isompi lämiskä on koneen PC-Card-paikkaan iskettävä, samantyyppinen laite. Ihan kiva varmasti, mutta ajurilevyn sekin tarvitsee. Lisäksi kyseessä taitaa olla niin vanha laite, että sen mukana ei varmastikaan ole toimitettu Windows XP- tai Windows 7-ajureita, vaan ne pitää hakea valmistajan kotisivuilta - edellyttäen tietenkin, että kyseisen kortin valmistajaa ja sen sivuja on (enää) olemassa ja että laitteelle on olemassa ajureita.

Jos tökkäät tuon USB-palikan koneeseen, esitteleekö se itseään sinulle millään tavalla, esim. valmistajan nimellä tai jollain numerosarjalla?
Jos ei suoraan, niin yksi vaihtoehto on hylkää sen pyynnöt asennuslevystä, mennä laitehallintaan (Oma tietokone --> Hallitse) ja etsiä sieltä joko tuntemattomien laitteiden tai USB-laitteiden listalta se laite (se on todennäköisesti ainoa, jolla on keltapohjainen huutomerkki ikonin vieressä). Avaamalla sen ja menemällä "Lisätiedot"-välilehteen (muistaakseni se oli tuon niminen). sieltä pitäisi löytyä jotain vähän tämän näköistä rimpsua:

PCI\VEN_1217&DEV_7134&SUBSYS_131E10CF&REV_21

Se ei välttämättä ole noin pitkä, mutta tuon näköistä se on hyvin vahvasti ja alku voi olla PCI\:n sijaan USB\. Se kun saadaan selville, voidaan aloitella selvitystä siitä, kukahan halvattu sen palikan on valmistanut.

djmake:

--- Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - Perjantai, 20.01.2012, 11:13 ---Tyypillisesti noissa USB-COM -adaptereissa on oma piirinsä, joka tarvitsee ajurit toimiakseen. Noiden mukana tulee yleensä jonkinlainen asennuslevyke, sillä niitä ei käyttöjärjestelmä (ainakaan Windows XP ja sen edeltäjät) suoraan tunnista.

--- Lainaus päättyy ---

Tuleehan niissä, mutta kenellä moinen levy oikeasti pysyy jossain tallessa ja löytyy silloin, kun sitä tarvitsee? Ovat vielä niitä minikokoisia tai sitten pelkkä lippulappu, jossa kerrotaan latausosoite. Joka sekään ei tietenkään pidä enää paikkaansa vuosien jälkeen.

Ja mitä siihen piiriin tulee, niin Prolificin PL-2303 löytyy melkoisen monesta. Ilman sen suurempaa ihmettelyä lähtisin kokeilemaan tuolla: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
Tottakai voi olla jokin muukin, mutta tuo on poikkeuksetta halvoista sovittimista löytynyt. Samalla ajurilla toimii sovitinta, gps-loggeria jne.


--- Lainaus ---Tuo isompi lämiskä on koneen PC-Card-paikkaan iskettävä, samantyyppinen laite. Ihan kiva varmasti, mutta ajurilevyn sekin tarvitsee. Lisäksi kyseessä taitaa olla niin vanha laite, että sen mukana ei varmastikaan ole toimitettu Windows XP- tai Windows 7-ajureita, vaan ne pitää hakea valmistajan kotisivuilta - edellyttäen tietenkin, että kyseisen kortin valmistajaa ja sen sivuja on (enää) olemassa ja että laitteelle on olemassa ajureita.

--- Lainaus päättyy ---

Laitteena ihan pätevä ja usbimallia toimivampikin monesti. Joku malli toimii ilman sen suurempaa ihmettelyä, mutta tosiaan ajureiden etsimiseen saa varautua. W2K:n ajureilla melkeinpä pärjää, jollei XP:lle tehtyjä ole tarjolla. Mutta voi hieman kikkailuksi toki mennä.
Se onkin oma lukunsa, kuka tuon kortin on valmistanut ja millaisilla ajureilla sen pitäisi toimia. En nyt heti saanut päähäni, mitä voisi oletuksena kokeilla. Pitää koittaa miettiä tai sitten tosiaan tuo mainitsemasi tapa katsoa, millaisen "koodisarjan" kone sille tarjoaa.

Naruskan Ukka Matinpoika:
Nytpä tämä ongelma ratkesi. Rahalla. Targetin USB -porttiin asennettava com-portti levykkeineen, olikohan se rapiat 50 €uroa. Heti asentui tietenkin, kun oli asennuslveyke. Tämä härpäke on siitä mukava, että siinä vilkkuu iloisesti kaksi pientä valoa, vihreä ja punainen. Ne kertovat välkytyksellään Ukalle, että konsolin ja Lenovoläppärin välillä on elämää. Kovasti villkkuvat, useampia kertoja sekunnissa.

Näin kesää vasten tällä asialla on toimivuusmerkitys, koska sähkökatkokset tuppaavat täälläkin lisimään ukkosten ja muiden kesäriesojen vuoksi.

Lenovon markkinamies en ole, mutta tämä viimeisin Lenovo T61 on kyllä pelannut alusta alkaen kohta puoli vuotta paremmin kuin edeltäjänsä, samaa merkkiä nekin. Täytyy koputtaa puupäätä.  ;)

finilves:
Joko Ukka on pannut nimen 1990€ portti tilaukseen. Minun mokkula mitta alkaa tulemaan täyteen, tähän asti jokin FTP puskuri täyttynyt
10 päivän välein, nyt kehittynyt ei kestä enään viikkoakaan. Olen kyllä nyt ajanut 2 Cumulusta samaan aikaan, johtuu varmaan siitä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta