Uudet aikasynkronointikuviot?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 15.01.2012, 20:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Se on Naruskalta tösös!

Ukka ei ole alkuvuonna päässyt oleskelemaan kotona ennen yhdettätoista tammikuuta. Sillä välillä on sääasemarintamalla toimistopöydällä tapahtunut konevaihdoksia, joista saatoin jossain kirjoitellakin. Aseman sääkone on nyt IBM lenovo T61. Se on poijjan asentamisoperation jälkeen pörrännyt täällä ihan kiitettävästi, eikä katkoksia ole tainnut olla reippaan ensimmäisen viikon aikana yhtään. Se on harossi homma. Kop kop... ;)

Tässä säädataa seuratessani huomaan kuitenkin, että vanha tuttu aikasynkronointihäiriö näyttäytyy silloin ja tällöin FinWX:n säätiedoissa, kuten on esiintynyt ennenkin. Siihenhän on Päällikkö antanut selvityksiäkin täällä foorumilla joskus.

Nyt en varsinaisia selvityksiä kaipaa, mutta uuden vuoden ja uuden koneen (?) myötä aikasynkronointihäiriöön on tullut "muutos". Ennen kone näistä häiriöistä ilmoittaessaann tempaisi jostain semmoisen vuosiluvun, joka oli kaukana tulevaisuudessa, muistaakseni vuodessa 2036. Nyt uudessa ilmiössä aika pysyttelee kutakuinkin reaaliajassa, mutta sen sijaan jostain säätietoihin ilmestyy aivan tekaistuja lukuja, jotka ovat reaaliaikaisista kaukana. Esimerkiksi nyt lämpötilan ollessa noin -21 astetta muuttuu se synkronointitilassa -15 asteeseen. Ilmanpaine, sademäärä ja muutkin tiedot ovat metsässä enempi ja vähempi, metsässä kuitenkin. Entivanhaan vuoden 2036 ilmestyessä kuvaruudulle näyttivät säätiedot muistini mukaan pääasiassa viirua, jos oikein muistan.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoista, eikä kokonaisuutena mitään haittaa, varsinkaan Ukkaa. Käväisee tyhmässä mielessä kuitenkin, että jokuhan se jossain mättää. Ja nyt uuden koneen kyseessä ollen mättää eri viissiin kuin ennen mätti.

Sen verran voin tuosta uudesta sääkoneesta vielä mainita, että Kasperipoikani ei sitä asentaessaan saanut WUHUn tietoja koneelle menemään USB-portin välityksellä, vaan ne lähtivät pyörimään vain COM-portin kautta. Se saattaa ja tarkoittaakin ehkä sitä, että sähkökatkoksen jälkeen säädata saattaa jättää kulkeutumatta tuon IBM:n telakan kautta, johon se COM-portti liittimineen on liitetty. Ukka jos alkaa liittelemään piuhoja USB-yhteyksiin, niin silloin alakaa esiintymään isompia ja pienempiä synkronointihäikkiä täältä päin. Sähkökatkoksia meillä ei vuonna 2012 vielä ole esiintynyt, joten kone on saanut rallattaa täällä Ukan poissaollessa kuin aikapojat.  :D

www.naruska.com