Class Ohlsonin sääasema

Aloittaja OH6MQM, perjantai, 30.12.2011, 22:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OH6MQM

Joulupukki toi sääaseman.

Ilmanpaine näytää + 12 mBar enemmän kuin alueen muut asemat.
Mikähän voi olla syynä ?.
Halpaa ja hyvää ei ole ?.

T. Esko P

Rambe

 Mulla on klasun malli, jossa näytön takana lukee Viking. tässä mallissa ainakin voi "kalibroida" lukemaa

weatherc

Meinasin just sanoa samaa kun Rambe, ei välttämättä asemassa vikaa ole, jos pystyy niin kalibroi sen suoraan konsolista "oikeaan lukemaan" tai sitten sen voi tehdä sillä ohjelmalla mitä meinaa käyttää ja siivuttaa koko konsolin lukeman :)

Snowi

Ilmanpaine pitää lähes aina kalibroida uudelleen. Sehän pitäisi mennä oikein jos laitetaan täysin oikeat korkeustiedot, mutta sekin saattaa olla välillä vähän hankalaa, sillä korkeus olisi mielellään hyvä saada metrin tarkkuudella. Ainoastaan Helsingin sääaseman kanssa riitti pelkästään viiden metrin korkeuslisäys merenpinnasta, sillä siellä se oli helppo katsoa  ;D. Mutta muiden asemien osalta olen joutunut aina vähän hienosäätämää ilmanpainelukemaa, vaikka korkeuden olenkin yrittänyt laittaa niin tarkasti kuin mahdollista.

finilves

Mukana olevassa CD on ohjelmisto jolla voi kalibroida aseman. En suosittele mikäli siirrät tiedot internettiin, tee sää ohjelmalla esim. Cumuluksella. Siinä on sellainen ongelma mikäli joudut consolin käyttämään virrattomana USB kaapeli irti ja paristot pois se ajoittain sekoilee
käynnistettäessä. Mikäli haluat näytössä olevan oikeat ilmanpaineet silloin on tehtävä CD olevalla ohjelmalla, mutta tarkistettava käynnistettäessä onko kaikki kohdallaan. Ainoa missä joutuu consolin käynnistämään on ulkoyksikön paristot vaihdettaessa.
Ulkoyksikon paristo kestää vuoden, minulla oli 2 viikkoa vaille vuoden ei vielä loppuneet.

miihkali


Vikingin absoluuttinen ilmanpainelukema on tismalleen sama kuin FMI:n lähistöaseman. Eli tarkka taitaa sittenkin olla. Kosteusarvojen pitävyyttä en mainosta ollenkaan.

miihkali

Näin keväällä kaikki tuntuvat sekoavan. Niin on tehnyt myös Viking ws1080, joka seurailee hyvin pienillä eroilla FMI:n lukemia. Poissa tuntuu olevan kosteusmittausongelmat, joita pakkasella oli. On nytkin ollut reiluja yöpakkasia, mutta ei tunnu vaikuttavan laitteen toimintaan. Ihmeitähän tapahtuu joskus. Voihan olla, että muutama hyvin valittu lause, kohdistettuna konsolille, on tehnyt tehtävänsä. Mitään vippaskonsteja ei ole tarvinnut kokeilla.