Kirjoittaja Aihe: Sääaseman osto  (Luettu 17880 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Skyliner68

 • Vieras
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #10 : Perjantai, 30.12.2011, 21:25 »
Moi vain kaikille,Rekisteröin itseni tänään tänne foorumille ja kovasti olen selannut laitetietoja helpottamaan sääaseman ostoa.onko tuo usein mainittu Weather Shop "luotettava"kauppa ja millaisia maksutapoja kyseinen kauppa tukee.
ajattelin hommata sääaseman nykyisen meteori kuvaus systeemin rinnalle eli tietokone olisi 24/7 päällä valmiina ottamaan dataa vastaan.
mitä jos naapurilla on vastaava langaton sääasema niin häiriintyykö laitteen toiminta toisen aseman läheisyydessä.
voi tätä valinnan vaikeutta  >:(

Mika

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1303
  • Teutari.net Sääasema
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #11 : Perjantai, 30.12.2011, 21:34 »
sadeämpäri ja lämpötila-anturi samassa nipussa, ne saa irti toisistaan, tosin vaatii pientä näpertelyä johtojen jatkamisen kanssa koska ovat autamattoman lyhyet nuo vakiot mutta täälläkin ovat kaikkien anturien johdot paitsi tuulianturin jatkettu ja hyvin toimineet.

Varsinkin pohjoisempana suosittelisin sadeämpärin/lämpötilan erottamista toisistaan tai ainakin väliä kasvattamaan jos on lämmitys ettei pääse kerääntymään jäätä joka hajoitaa ne.

Minä menin noissa kaapelihommissa oikotietä onneen. ;)
Irroitin säteilysuojan sadeämpäristä ja tein sille vain uuden kannatuksen, orginellikaapelissa on sen verran mittaa että pystyy kääntämään sadeämpärin ja säteilysuojan erilleen toisistaan n.45 astetta jolloin vesi ei tipu suoraan säteilysuojan päälle.

Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #12 : Perjantai, 30.12.2011, 21:38 »
Itsellä ei ole kokemusta Weather Shopista, mutta tuli sitä selailtua aikoinaan aika tarkasti. Silloin huomasin Skyviewin olevan selvästi edullisempi, varsinkin ukkostutkien osalta. Itseasiassa kysyin Weather Shopilta mailin kautta Boltekin ukkostutkia, mutta sanoivat niiden olevan loppu varastosta, eikä lisää välttämättä enää tule. Ja kuulemma jos tulee, niin hinta nousee selvästi.

Jos naapurilla on samanlaisen langaton sääasema ja käyttää siten samaa taajuutta, niin silloinhan ne saattavat mennä ja varmasti menevätkin sekaisin jos ovat molemmat toistensa kuuluvuusalueidensa sisällä. Esimerkiksi Davisin osalta naapuri voisi hyvinkin "kaapata" dataa konsolin avulla sinun asemasta  :)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8957
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #13 : Perjantai, 30.12.2011, 22:17 »
Lainaus
Esimerkiksi Davisin osalta naapuri voisi hyvinkin "kaapata" dataa konsolin avulla sinun asemasta
Eikö Daviksessa voi valita minkä aseman dataa kuuntelee konsolilla kun siihen konsoliinhan saa monta asemaa ymmärtääkseni (normi/lämpötila/maa-asemia)?
Mutta noin yleisesti ottaen se on totta että jos naapurillakin (sanotaanko 200 m säteellä) on samanlainen tai edes saman merkkinen asema pihalla niin voi tulla ongelmia että signaalit menee ristiin.

WeatherShop UK on ihan asiallinen putiikki, tosin kuten Snowi mainitsi pikkasen kallis.
SkyView UK on ihan OK UK-putiikeista sekä jos "osaa" Saksaa niin Echtshop. Tai noh, ei siihen saksaa tarvi osata, riittää kun tietää miten normi verkkokauppa toimii. :)
Echtshop haluaa maksun tilisiirtona ja paketti tulee muistaakseni DHL:llä/postissa.
Taitaa Echtshop olla kaikista halvin näistä EU-putiikeista)

Molemmista on tullut tilattua matkan varrella eikä kummastakaan mitään valittamista :)

Ja vielä kerran varoituksen sana, langatonta Davista ei kannata tilata jenkeistä, koska se on laiton EU:ssa vaikka kuinka polttais sen edullisempi hinta. Syy: Jenkki-versio käyttää eri taajuutta mitä EU-versio tekee. Tai no aina voi tilata mutta omalla vastuulla jos jää kiinni/ei toimi.
Mitä olen ymmärtänyt niin langallisen voi taas huoletta tilata, kunhan hommaa adapterin.

Poissa Rambe

 • Mielipideministeri
 • ***
 • Viestejä: 94
  • Sääasema Maksjoki, Vallaa - LOHJA
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #14 : Perjantai, 30.12.2011, 22:50 »
Lainaus
sekä jos "osaa" Saksaa niin Echtshop. Tai noh, ei siihen saksaa tarvi osata, riittää kun tietää miten normi verkkokauppa toimi

Osaan saksaa juuri niinpaljon kuin aikoinaan korkeajännitys-lehdistä tuli omaksuttua. Tilasin ECHT:lta eikä ongelmia. tilaus sisään toimitustavaksi DHL, sähköpostiin tuli lasku maksoin pois. Muutaman päivän jälkeen tuli s-postiin ilmoitus lähteneestä paketista sekä DHL:n seuranta koodi. muutama päivä lisää posti tytteli toi ovelle paketin , kuittasin ja kiitin.
Tämän yhden tilauksen perusteella teen kauppaa vielä kyseisen liikkeen kanssa.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8957
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #15 : Perjantai, 30.12.2011, 23:29 »
Lainaus
Tilasin ECHT:lta eikä ongelmia. tilaus sisään toimitustavaksi DHL, sähköpostiin tuli lasku maksoin pois. Muutaman päivän jälkeen tuli s-postiin ilmoitus lähteneestä paketista sekä DHL:n seuranta koodi. muutama päivä lisää posti tytteli toi ovelle paketin , kuittasin ja kiitin.
Noinhan se täälläkin meni, sillä erotuksella ettei ollut tytteli joka sen paketin toi ovelle vaan karvainen äijä >:(  ;D

(Kuva "lainattiin" wx-foorumilta ;D)
« Viimeksi muokattu: Perjantai, 30.12.2011, 23:36 kirjoittanut weatherc »

Poissa finilves

 • Kiinteä osa Foorumia
 • *****
 • Viestejä: 346
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #16 : Perjantai, 30.12.2011, 23:42 »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8957
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #17 : Lauantai, 31.12.2011, 00:21 »
Mikä tämä laitos on
http://www.dhgate.com/wireless-weather-station/r-ff8080812d25b93b012d25dd6d10486b.html#

Näyttää epäilyttävästi oregonin (vanhalta) 96X WMR-sarjalaiselta, jonka saa Echt:stä 250 €urodollarilla eli huomattavsti halvemmalla kun tuosta puljusta...

Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #18 : Lauantai, 31.12.2011, 00:50 »
Eikö Daviksessa voi valita minkä aseman dataa kuuntelee konsolilla kun siihen konsoliinhan saa monta asemaa ymmärtääkseni (normi/lämpötila/maa-asemia)?

Juu niin saa, yhteensä 8. Toi onkin ainoa tapa estää se, että ei mene signaalit sekaisin, mutta se ei estä sitä, että naapuri pöllii sun datan, sillä konsoliin tulee näkyviin kaikki id:t mitä se vain kuulee  :)

Poissa Leka

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 847
  • Sääasema Vilppula
Vs: Sääaseman osto
« Vastaus #19 : Sunnuntai, 08.01.2012, 19:55 »
Moi!

Olen uusi täällä foorumilla ja näitäkin topikkeja on aika monta kun sivustoja selasin,mutta tuo sääaseman uusinta on tullut ajankohtaiseksi,kun vanhasta tuli myrskyssä tuulimittarin osia pihamaalle. Nyt vaan on valinnan vaikeus.
Tietokone liitäntä siinä sais olla,kun vanhassa asemasa sitä ei ole.
Vaihtoehtoja ei kauheasti ole,jos niitä vaan suomesta etsii ja ulkomailta tuskin sitä alan hommaamaan(kun tuo lontoo ei oikein taivu,toki tietenkin jos joku jelppaa niin mikäs siinä).

Onkos kenelläkään kokemusta tästä mallista http://www.paratronic.fi/ ja malli WS2801 sääasema vai oliskohan järkevämpi tuo malli
WS2350 / WS2355 / WS2357 
Ainakin tuossa ekassa mallissa langatonta tiedonsiirtoa jonkin verran enemmän ja ehkä myöskin harmia.... ;D

Tai sitten yksi vaihtoehto olis tuo 1080 malli mitä classolsonilta ainakin löytyis.
Vai löytyykö vielä joitain muita? hinta alle 300euroa


Uusi käyttäjä itsekin, mutta nimimerkkisi vaikuttaa jotenkin tutulta erään automerkin foorumilta  ;D

Itsellä on ollut ensin Meteoscan W160 ja sen jälkeen OS WMR86 (viikon), mutta jo ennen WMR86:sta oli selvää että laadukkaamman sääaseman osto on edessä ennemmin tai myöhemmin ja nyt se oli sitten ennemmin. Laitteeksi tuli Davisin VP2 6152 näin aluksi, mutta tuohonkin lisäosien hankinta on edessä jossain vaiheessa.

Edellä pidemmän linjan harrastajat jo ovat mainineet sen ettei tuosta 300€:sta ole enää suuri kustannus investoida esim. VP2:een jota saa Suomea järkevimmillä hinnoilla eurooppalaisista verkkokaupoista. Itsellä on tulossa Echtshopista VP2:n dataloggeri ja jos homma hoituu niin kuin monet ovat täällä kehuneet, niin tuskin jää viimeiseksi tilaukseksi ko. paikasta.

Ainoa huono puoli tässä sää/sääasemaharrastuksessa on että siihen jää koukkuun, pahasti...


Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless