Kirjoittaja Aihe: Ongelma poikii uusia ongelmia  (Luettu 4028 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1304
  • Naruskan Retkeilymaja
Ongelma poikii uusia ongelmia
« : Lauantai, 24.12.2011, 11:07 »
Sinänsä toimintavarman PeetBrosin konsolin kanssa voi huonolla tuurilla käydä näinkin:

Nettiyhteys teni viikonpäivät sitten sillä seurauksella, että ennen vian syyksi selvinnyttä Sonerakatkosta tehtiin muutama kotikonsti, kun netti oli kokonaan poikki. Mummu irrotti Ukan poissa ollessa reitittimen virtajohdon. Samalla hän kuitenkin tuli liikauttaneeksi konsolin virtajohtoa, joka tässä Amerikan ihmeessä on tietenkin adapterimallinen, jotta verme saadaan eurooppalaiseen pistorasiaan. Liikuttamisen seurauksena virta lakkasi kulkemasta konsolille, jolloin se tietenkin kytkeytyi varavoimalle, eli 9:n voltin paristolleen. Tapaus jäi huomaamatta ja olisi varmasti jäänyt huomaamatta myös Ukalta.

Paristo sanoi itsensä irti viikossa. Silloin konsoli lakkasti tietty lähettämästä tietoja sääkoneelle. Ja ongelma oli valmis. Konsoli ei nimittäin herää, vaikka sen virtapiuha laitetaan uudelleen kiinni. Tiedon lähettämättömyys poistuu vasta, kun ilmanpainearvo manuaalisti asennetaan reaaliaikaiseen arvoonsa. Se on helpohko homma saada lukemiinsa, kun finilveksellä ja Ilmatieteellisellä on oikeat arvot lähellä Ukan asemaa. Näitä tehtyjä operaatioita ei tietenkään Ukka voi muistaa ulkoa, kun juttu on tapahtunut vain kerran aikaisemmin pari vuotta sitten. Etänä puhelinohjeella ja ulukomaankielisiä käyttöohjekirjoja selaamalla arvot saatiin tikkiin ja taas data alkoi liikkumaan, kuten kuulukin.

Kuitenkin tuli vielä lisäongelma jälkiruuaksi. Jostain syystä sadedmäärä oli pompannut vuosilukeman osalta toistasataa milliä ylöspäin. Mikään ei asiasta herjannut, mutta AWEKAS lähetti sähköpostia, että lumitilanne ei täsmää kamerakuvan kanssa. Niinhän se tietenkin onkin. Tätä ongelmaa varten löytyi onneksi Päällikön aikanaan lähettämä sähköpostituloste säämapista. Lumitilanne ja vesitilanne ovat nyt oikein tai ainakin ihan lähellä oikeaa. Riittävän lähellä.

PeetBrosin kunniaksi on Ukan todettava, että toimintavarmuus on hyvää luokkaa tällaiselle Ukan kaltaiselle tumpelolle. Nytkään ei ollut kuin kerrotunlaisia ongelmia, jotka lähtökohtaisesti pannaan Soneran piikkiin, joka ei huolehdi tukiasemansa toimintakunnosta, vaan senkin Ukka joutui hoitamaan Jyväskylästä etänä. Ongelma poikii ongelmia tavallaan turhaan.

Häiriötilanne konsolissa on havaittavissa, kun sen sinisen valaistuksen pitää jatkuvasti päällä. Sähkökatkoksessa paristovarmennukselle siirtyessään konsoli sammuttaa kait virransäästösyistä valon pois, eikä se palaudu kuin erikseen kytkemällä sähkön palattua. Nämä vain ovat sellaisia jippoja, jotka oppii kantapään kautta. Jos oppii. Valon ollessa pimeänä tietää, että joku häiriö on meneillään tai lähiaikoina ollut. Silloin voi vehkeiden pelittämistä tarkistella.

Ukka on kuitenkin tyytyväinen, kun vermeet toimivat taas. Toivottavasti Joulurauha säilyy sääaseman toiminnoissa, toivottavasti kaikkialla muuallakin.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8957
Vs: Ongelma poikii uusia ongelmia
« Vastaus #1 : Lauantai, 24.12.2011, 23:38 »
Se on pakko sanoa myös Daviksesta että on todellä hyvä lisäominaisuus se että siinä on patterivarmistus siinä vaiheessa kun verkko/UPS-virta on loppunut. Daviksessa muistaakseni uusilla pattereilla se kestää parisen viikkoa. Ja kaikkina kerroilla jossa sitä on täällä käytetty niin toiminut moitteettomasti.

Daviksen bonuksena on vielä loggeri ja kun sääohjelma (esim WD) sähköjen saavuttua ja purkin herätettyä seuraavan kerran hakee dataa niin se tulee siitä lähtien kun viimeksi katksesi, jollei sitten loggerissa ole tullut raja vastaan.
1 min tallennuksella siihen mahtuu jotain 1.5 vrk mutta pidemmällä välillä huomattavasti pidemmältä ajalta joka muistaakseni näin tarkistamatta lasketaan viikoissa.
Mainittakoon että loggeri toimii siten että jos tullut täyteen niin se yksinkertaisesti siivoaa ulos vanhasta päästä eli tarjolla on aina loggerin koon mukaiset viimeiset datat.

Poissa Snowi

 • Foorumin Yleismoderaattori
 • *****
 • Viestejä: 2072
  • Sääasema Klaukkala
Vs: Ongelma poikii uusia ongelmia
« Vastaus #2 : Sunnuntai, 25.12.2011, 16:33 »
Se on pakko sanoa myös Daviksesta että on todellä hyvä lisäominaisuus se että siinä on patterivarmistus siinä vaiheessa kun verkko/UPS-virta on loppunut. Daviksessa muistaakseni uusilla pattereilla se kestää parisen viikkoa. Ja kaikkina kerroilla jossa sitä on täällä käytetty niin toiminut moitteettomasti.

Toi on loistava ominaisuus, sillä sähkökatkot eivät ole ikinä haitanneet konsolin toimintaa Klaukkalan asemalla, vaan datan keruu on jatkunut normaalisti. Mutta itse en muistanut konsolissa pattereita olevan ja sen takia kun ongelmia ei ikinä ole ollut, niin en tajunnut pattereita pistää Vuokatin aseman konsoliin. Siellä onkin tullut muutaman kerran sähkökatko ja tuloksena oli se, että konsoli sähköjen palatessa meni asetusvalikkoon, josta se pitää painaa manuaalisesti pois. Ongelma oli se, että konsoli ei kerännyt dataa ollenkaan asetusvalikkossa ollessaan.