Tärkeät asialinkit ynnä muut säätietoa täynnä olevat

Aloittaja miihkali, torstai, 01.12.2011, 08:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

Wikin säätietoa

http://www.fi.hukol.net/themenreihe.p?c=Meteorologia

Olisiko ideaa perustaa sivustolle osasto yllä olevan linkin kaltaisia varten? Asiat löytyisivät ehkä nopeammin, vaikka ei olisi aivan varma hakusanasta. Itse en useinkaan tiedä mitä etsisin ja niinpä asia saattaa pölähtää esiin jossain muussa yhteydessä. Ei ole vielä sääsanasto niin hanskassa.  ::)

Osastolla voisi olla myös viittaukset päivänselviin asioihin, jotka löytyvät muualta sivustosta. Tulinpahan kysyneeksi.

djmake

Lainaus käyttäjältä: miihkali - torstai, 01.12.2011, 08:19
Olisiko ideaa perustaa sivustolle osasto yllä olevan linkin kaltaisia varten? Asiat löytyisivät ehkä nopeammin, vaikka ei olisi aivan varma hakusanasta.

Mielestäni tuo linkki on joskus aikaisemmin tänne postattu. Mutta mitä ajatukseesi tulee, niin ei välttämättä osastoa, mutta ketju tyyliin "sääaiheiset linkit". On aika toivotonta etsiä muuten jotain tiettyä linkkiä, minkä muistaa ehkä vuosi sitten nähneensä täällä.
Toisaalta keskustelu pyrkii monesti rönsyilemään, joten hommaa parantaisi, jos ylläpito päivittäisi ketjun ensimmäiseen postaukseen esilletulleita linkkejä. Tai sitten ketju mallilla, jossa sinne oikeasti postataan vain linkki, aloitetaan asiaan liittyvälle keskustelulle oma ketju  ja linkin lisäksi foorumilinkki "keskustelu linkin sisällöstä täällä"
Ja ainahan on olemassa wikin tyylinen ratkaisu, jossa jokainen voisi itse päivittää linkkisivua. Toisaalta voisi olla muutenkin ihan asiallinen, mutta toisaalta ehkä vähän raskas ratkaisu, joka saattaisi jäädä kovin pienelle käytölle.

khyron

Yks vaihtoehto olis päivittää wikipediaa ja laittaa yhteen postaukseen sinne linkkejä.

miihkali


Oikeastaan kaikkein paras vaihtoehto, tarkemmin ajatellen, on perustaa itselleen linkkipankki niistä asioista, jotka katsoo tärkeimmäksi . Omani toimii alkuun jaoteltuna asioiden mukaan eli "sään kosteus-nimikkeen" alla on koottuna juuri sitä kosteutta käsittelevät linkit esimerkiksi. Tällainen "pankki" on helppo perustaa, koska ohjelmia sellaiseen löytyy pilven pimein. Ajantasalla pysyy  sivuston tarkkailuohjelman kanssa. Kyseiset ohjelmat ovat toimiessaan syvältä, jokaiseen sivuston muutosilmoitukseen ei tarvitse suhtautua kovin vakavasti. Se mitä haluaa tarkkailla, on sitten eri asia. Olen seurannut omien vekottimien toimintaa vertaamalla tietoja tietokoneen antamiin ilmoituksiin, jotka kone tarvittaessa lukee ääneen. Niinpä rakastamani ilmanpaineen suuret muutokset eivät mene ohi korvien.

Alussa oleva linkki on vain esimerkki ja todellakin aiemmin sivustolle toimittamani. Toivottavasti siitä on ollut hyötyä jollekin.


Snowi

Melkein voisi tehdä ihan jonkun yksityisen sivun, tai no voi se olla julkinenkin, johon sitten listaa kaikki itselle tärkeimmät linkit ja otsikoi ja jaottelee ne osuvasti. Olisi paljon helpompi käyttää kuin selaimen kirjanmerkit. Meni tuo miihkalinkin linkki jälleen selaimen säälinkkeihin, niitä onkin jo kertynyt aikamoinen määrä  :)

weatherc

Been there...

Linkkisivussa on yksi pikku vika varsinkin jos se on julkinen,kuten myös jollain wikimediapedia sivulla. Se on uptodate tasan sen verran kun se on alta minuutin vanha.
Toisin sanoen ei mene kun kotvanen ja siinä alkaa olemaan linkkejä jota ei toimi ja siten se vaatis jatkuvaa kyyläämistä ja korjailemista...

Snowi

Aika harvoin itseasiassa saa olla päivittämässä noita linkkejä. Miksi sivustot muutenkaan vaihtaisivat osoitteitaan? Sitten jos joskus sattuu löytämään vanhan linkin, niin poistaa sen vaan. Eikä tuo eroa mitenkään kirjanmerkeistä, aivan sama homma niilläkin on, että saattaa olla vanhoja linkkejä.

Itsellä tuo omilla sivuilla oleva linkkisivu taitaa olla vieläkin täysin ajankohtainen. Ainoastaan tiehallinto piti muuttaa liikennevirastoksi, mutta sitäkään ei ollut pakko tehdä, sillä tiehallinto ohjautuu automaagisesti liikennevirastoon  :). Yleensä kannattaakin aina tehdä uudelleenohjaus noille vanhoille sivuille.

systeemi

Tuota linkki asiaa olen monesti pohtinut. Pitäisi saada joku "moottori" tsekkaamaan nuo voimassa olevat linkit ja poistaisi ne jos menee vanhaksi. Niin ja tietenkin siitä pitäisi modelle tulla joku informaatio poistoista.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

miihkali


Linuxiin kyseisen "moottorin" taitaa saada hyllyltä. SourceForge.net on yksi etsijän paikoista. Rakentamalla ainakin onnistuu. Vanhat linkit ovat joskus ongelma, google yrittää ystävällisesti tarjota ohjausta jonnekin ja sen jälkeen ollaankin jo huitsin nevadassa.