Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Webhotelli

Aloittaja ARu, maanantai, 01.11.2010, 18:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

khyron

Oliko noi vastaukset siis siihen miten vastaajien omissa maissa laki menee vai siihen miten se menee suomessa?

Vastasko ne siihen mikä on sen firman vastuu mikä hoitaa serveriään luolassaan vai sen mikä hoitaa sivua?

Olishan se täysin kestämätön tilanne jos suomalainen instanssi pystyis rikkomaan suomen lakeja vain sillä et serveri sijaitsee ulkomailla. http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2010/11/01/verkkokauppacomille-rapsut-viro-kikkailusta/201015205/66 tossakin tapauksessa oli sentään tytäryhtiö toisessa maassa.

weatherc

#41
Tuo oli skenaario serveri Saksassa ja sivut hoidetaan suomesta/ovat Suomeksi ja serverin tilaaja Suomesta.

Tosin tuli uusi vastaus joka sanoo että se riippuu tilanteesta. Elikkä "normitilanteissa" kuten se yleisin kopiosuoja-rike niin Saksan laki mutta, tilanteessa jossa tilanne on laiton Suomessa muttei Saksassa niin se _ON_ edelleen laitonta myös Saksassa _jos_ palveluntarjoaja on Suomalainen firma jolla serverit fyysisesti Saksassa.
Yksityishenkilöna tilattaessa serverin suoraan esim H:lta ratkaisee serverin fyysinen sijanti.
(Jos vuokraat yksiön Berliinistä niin päteehän silloinkin Saksan lait kysyeisessä kämpässä)

Jos firman sivut niin firmat rekisteröinti-paikka on se ratkaiseva, siksihän nuo postimyyntifirmat jotka postaavat esim Virosta osan tavaroista tekee sen Viroon rekisteröidyn firman kautta. Näinollen Suomen laeilla ei ole nokan koputtamista koko asian kanssa koska koko toimitus/kauppa tapahtuu Virosta käsin.
Se, mitä siinä mielestäni voi kyseenalaistaa on se että jos firma lähettää tuotteen A Suomesta käsin ja tuotteen B Virosta käsin on se, että pitäisikö ne myös olla webkaupassa selvästi eroteltuna myös että kuiteista ym muista selvästi käy ilmi mm. maiden erovaisuudet ALV:ssa ja sen sellaisissa vaikka pystyisikin tilaamaan ne samaan aikaan. Eli olisi selvästi Suomi-osasto ja Viro-osasto.

Ja, loppupeleissä, molemmat maat ovat EU-maita, joten online-lait ovat suurilta osin joka tapauksessa samat.

Lainaa
German law applies in common (i.e. copyright) but things illegal in Finland (no idea, lets just say finnish discrimination) that are NOT illegal in Germany are _still_ illegal then even when the server is in Germany.
Since the company you do business with is Finnish.

Besides this, both are EU - so most of the laws concerning online acivities are the same anyway.

weatherc

#42
Toinen seikkahan on sitten ihan käytännön puoli. Miten tuollaista valvotaan?
Jos serveritalot/webhotellit pitäisi valvoa että "nyt tuo asiakas on Suomesta eli hänellä pätee Suomen lait" niin siihenhän uppoisi aivan järkyttävästi resursseja jo henkilökunnan koulutukseen jokaisen maan lakeihin eikä kellään olisi varaa pitää serveriä/websivuja. Tuloksena, että, jos on riittävästi riihikuivaa, saisit tilata websivuja/serveriä jossa serveri on fyysisestikkin omaan maan rajojen sisällä eikä dataa päästäisi vahingossakaan rajojen ulkopuolelle. Ja, tuskin kovin moni ihastuisi aatoksesta että ehdoissa lukisi tyyliin "webhotelli skannaa kerran viikossa serverin läpi mahdollisia laittomuuksia etsiessä". Ja luojan kiitos näin ei ole. :)

Sen sijaan noiden webhotellien ehdoissa on aina että asiakas vastaa _aina_ omista filuistaan ja tekemisistään.
Eli websivun pitäjä vastaa omista sivuistaan webhotellille joka taas vastaa serveristä palveluntarjojalle jolta serveri vuokrataan jos se on vuokrapurkki.

Jos tarkkoja ollaan niin teoriassa myös sen maan lait mitä kautta itse data kulkee voi päteä. Saksasata Suomeen tuleva datahan taitaa suurlta osin tulla Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi-reittiä ainakin toistaiseksi. Esimerksiski dedin data tekee kymmenkunta "hyppyä" matkan varrella josta ensimmäinen ulkoimalla oleva "pysäkki" täältä päin mentäessä on lähes aina Tukholma. Eli teoriassa jos teet jotain tuon Ruotsin seuranta-lain vastaista niin myös Ruotsin poliisi voisi napata sut.

weatherc

#43
Tuli mieleen käytännön esimerkki siitä "suunnattu suomalaisille"-pykälän mahdottomuudesta.
Eihän Suomen viranomaiset paljoa ole voineet nettipokerisivustoille jotka selvästi suunnattu myös suomalaisille vaikka kuinka ovat halunneet estää niitä yrityksessään saada suomalaiset pelamaan vain Veikkauksen pelejä. Yksinkertaisesti koska palvelimet sekä firmat niiden takana ovat ulkomailla ja, netti pullollaan eri rahansiirtosysteemejä. ;D
Esimerkiksi eilen vai toissapäivänä mailiin tipahtaneen puulakin serveri näyttä sijaitsevan Kanadassa ja sivu puhuu täysin suomea.

Jos tuo "suunnattu suomalaisille"-pykälää käyttäen oikeasti pystyisi jotain tekemään ulkomailla fyysisesti oleville sivustoille niin silloihan tuo ei olisi mahdollista.
Jos tuo pykälä oikeasti toimis niin eihän mikään sivu missään puhuisi suomea vaan vaikkapa englantia jolloin se ei enää ole suunnattu suomalaisille. Kylkeen olisi sitten liitetty joku Google translate-tapainen palikka joka kääntäisi sen suomeksi joko valintaisena tai selaimen kielen mukaan.

Sillähän ei voi olla tasa-arvoisuuden nimissä olla mitään eroa että onko sivun ylläpito Suomessa vai ulkomailla koska muutenhan Suomessa oleva ylläpito olisi eri asemassa kun ulkomailla oleva vaikka sivu olisi täysin samanlainen ja olisi fyysisesti sijoitettuna samalle palvelimelle. Jos niin olisi niin ei muuta kun virallinen ylläpito jollekiin ulkomailla asuvalle ja sekin olisi kierretty.

Jos taas sivun sisältö sen määrittäis niin otetaanpa sääasemasivu esimerkkinä joka nyt lähinnä on suunnattu sen lähiseudulle.
Vaikkapa 4 eri maassa olevan sääaseman tiedot samalle sivulle jossa eri asemien tiedot ovat sisältöltään identtiset kielineen päivineen ja ylläpitäjinä kaikki 4 aseman operaattorit. Miten sen suuntausken määrität? Et mitenkään.

Eli jäljelle jää taas kerran se serverin fyysinen sijanti ainoaksi kiistatomaksi sijanniksi.

Snowi

Itse pelasin vajaan vuoden verran nettipokeria tuossa kolme-neljä vuotta sitten ja silloin oli nimenomaan tärkeä katsoa se asia, missä maassa sivusto/palvelin sijaitsee ja mihin maahan yritys on rekisteröity. Tämä siis sen takia jos halusi kaikki voittonsa verovapaasti ja kuka ei olisi halunnut kun tälläinen mahdollisuus oli olemassa  :). Yleensä Malta oli aika hyvä vaihtoehto.

Suomi ei pystynyt mitenkään vaikuttamaan tuohon asiaan eikä varmaan pysty edelleenkään. Nykyään Suomesta löytyy myös RAY:n oma nettipokerisivusto, mutta taidettiin tulla jälleen kerran viitisen vuotta liian myöhään, sillä isoin buumi tuntuu jo menneen ohitse.

angle

Tulipa sitten lukaistua läpi koko ketjukin ;D.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 03.11.2010, 00:23
Elikkä, WxHost - pieni ja pippurinen webhotelli sitä tarvitseville löytyy täältä  ;D

Ei avautunut nuo sivut?

weatherc

LainaaEi avautunut nuo sivut?
Eo ole ei.
Lähinnä on syy se että se vaatii x määrän (suht varmaa) asiakasta ennenkun se edes kattais kulut eli lähinnä tarvittavat softat, niitä (hallintapaneeli + laskutusohjelma) kun ei ole järkeviä ilmaisia olemassa, niissä kun monesti myös turvallisuus käy käsi kädessä hinnan kanssa ja kyseiset softat tietävät sen ja hinnat sen mukaiset.

Itse asiassa hallintapaneeleja on 3 käypää tarjolla ja kaikki maksaa about saman verran eli 15-30€/kuussa + oikeastaan ainut järkevä laskutus/kauppasofta saman verran.

Kun ne olisi katettu tiedossa olevilla asiakkailla niin ei olisi homma eikä mikään laittaa se pystyyn.

finilves

Onko kellää ratkaisusta, tietoa tälläiseen.
Kotisivut minulla on saunalahden palvelimella ja sattui käymään meni 1500 kuvaa palvelimelle jonka levytila täyttyi.
Poistin kuvat ja vapaata levytilaa on jälleen, Cumulus ja Ukkostutka ei päivitä tietoja.
Käynnistin Cumuluksen uudelleen ja kaikki näyttäis olevan kunnossa, mutta palvelimelle ei tule päivityksiä.
Samalla sääasemakoneella pyörii myös LogTemp sen päivitykset palvelimelle toimii.
Laittoko Saunalahti hiekkaa rattaisiin

weatherc

Siellä voi olla FTP-banni päällä (tosin LogTemp toimii).
Tai raja kuinka monta FTP-sessiota voi olla auki.

Toimiiko Cumulus jos sammutat LogTempin?