Kirjoittaja Aihe: Rivari-asemille...  (Luettu 2766 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8947
Rivari-asemille...
« : Keskiviikko, 24.08.2011, 14:44 »
Ja varsinkin niille jotka asuvat "keskellä taloa" ;)
Miten olette ratkonneet tuuliviiri-asennuksen? Kepakko siihen kämppien väliseen aitaan?

Täällä kaivataan ideoita koska nykyinen asennus joutaa romukoppaan ennen talven tuloa jollen halua poimia anturat atomeina maasta keväällä...

Poissa djmake

 • Kiinteä osa Foorumia
 • *****
 • Viestejä: 358
Vs: Rivari-asemille...
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 24.08.2011, 19:47 »
Ja varsinkin niille jotka asuvat "keskellä taloa" ;)
Miten olette ratkonneet tuuliviiri-asennuksen? Kepakko siihen kämppien väliseen aitaan?

Täällä kaivataan ideoita koska nykyinen asennus joutaa romukoppaan ennen talven tuloa jollen halua poimia anturat atomeina maasta keväällä...

Keskelle varaston kattoa tuollainen pari ja puoli metriä harjasta ylöspäin on nykyinen sijoituspaikka. Katolla on kyllä ennen kaapelitelkkuun liittämistä ollut antenni ja sitä peruja pätkä putkea. Vähän laitoin lisää mittaa ja siinähän se. Aitaankin tietysti voisi, mutta jollet saa taloon järkevästi kiinni, niin vaatii harukset ja niitä naapuri ainakaan omalla puolellaan tuskin hyvällä katselee.
Eli suosittelen katsomaan, onko jotain hyödyntämiskelpoista rakennetta valmiiksi. Luvan joutuu kuitenkin kysymään, laittaa minne tahansa. Mutta jos pääsee sanomaan "ei tarvitse tehdä yhtään reikää lisää" tms, niin onnistunee huomattavasti helpommin.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8947
Vs: Rivari-asemille...
« Vastaus #2 : Lauantai, 10.09.2011, 17:00 »
Ongelmana jos niin voi sanoa tässä talossa on se ettei ole mitään varastokoppia mihin kiinnitellä vempaimia. Toinen probleema on maasto, takapiha on vajaan kerroksen alempana kun etupiha.

Tällä hetekellä on sadeämpäri + lämpötila noin 4.5 m talosta mutta silti huomasin kesällä että kun tuulee oikeasta suunnasta niin se jää talon varjoon.

Olen kallistumassa asennukseen joka myötäilee viime talven pikakyhelmää jossa on helppo pääsy katonrajaan vaikka a-tikkailla siirtelemään lumia lapiolla, tosin paremmalla kiinnityksellä sekä joltain osin muutenkin muutettuna koska nyt mulla on kaikki anturit irrallaan VP2:ssa sekä itse ISS:kin on irrallaan sadeämpäristä joten sen voi sijoittaa/piilottaa mihin parhaiten sopii. Siinä on se etu että siinä tuo normi 2.4m pyörrökeppi riittää vallan mainioisti kepiksi eikä tarvi mitään sen kummempaa mastoa rakennella.
Idea on L-muotoinen sateliittiantenni-kiinnike johon laittaa kepposen + sadeämpärin kiinni, pitäisi sopia aika hyvin tuohon kuistin sisäkulmaan jolloin se tulee aika "näkymättömäksi".

Reikien suhteen kaapeleita varten tässä on se hyvä puoli ettei niitä tarvi tehdä koska molemmilla puolin taloa on tuuletus-aukot josta voi kaapelit vetää sisälle näppärästi. Tuo varastokoppi jossa toisen puolen reijät ovat on kai aateltu jonkin laiseksi viileävarastoksi silloin vuonna kuuskytäjoskus kun tämä tönö on rakennettu.

Poissa Jussa

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1181
Vs: Rivari-asemille...
« Vastaus #3 : Sunnuntai, 23.10.2011, 15:20 »
Rivarissa asutaan, ja keskellä vieläpä :) Tuulianturin asensin tuohon takapihan väliaitaan tuettuun "mastoon". Mastona on kyllästetty 4,5m kakkosnelonen(ehkä olisi sopivampi ollut valkoiseksi maalattu normi lankku, vaan häätyy ensikesänä viimeistellä noita) ja sen päällä jatkona 2 metrin pätkä kirkasta vaatetankoa minkä nokassa tuulimittari on. Korkeus ei riitä kylläkään kovimpien tuuleten taltioimiseen, sillä etelä- ja länsipuolella on korkeita puita liian lähellä, jotka estää tuulta aika paljon. Koillisesta ja pohjoisesta puhaltavaan tuuleen taas vaikuttaa jo rivarin kattokin joka taitaa harjalta nousta lähes tuulimittarin tasalle, tosin tämä ei ole niin selvä este kuin puut. Täysin luotettavaan asennukseen vaatisi yli 20m maston joka jää kyllä tekemättä ainakin toistaiseksi, on sen verran pussissa tuulilta tämä kämppä.

Torstaina/perjantaina mittari kyllä mittasi kovimmat puuskat lähes 10m/s ja virallisissa asemissa naapurikunnissa oltiin luokkaa 15m/s.

Lämpötila/kosteus/ilmanpaine anturille sekä sademittarille teen takapihalle tolpan ja siihen säteilysuojat ainakin kahdelle sivulle, mistä kesällä pääsee auringon hajasäteilyä puiden läpi mahdollisesti mittarille. Säteilysuoja pitää asentaa ainakin etelä- ja länsisuunnasta paistavalle auringolle. Mitään jokapuolelta suojaavaa umpikoppia en tee, vaan rakolaudoituksesta sellaiset "levyt" jotka maalaan valkoiseksi. Lämpöanturin yläpuolelle laitan valkoisen lautasen estämään suoraa sadetta anturille. Itse anturissahan on jo omakin sadesuoja.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8947
Vs: Rivari-asemille...
« Vastaus #4 : Sunnuntai, 23.10.2011, 17:02 »
Täällä mennään nyt "pienellä ja söötillä" asennuksella ;D

Lämpötila/kosteus-anturi on väliaidassa noin 1.5m korkeudella/pari metriä seinästä. Siinä tuuletin (joka tosin nyt on sammuksissa koska sen virtajohto lainattiin talveksi sadeämpärin lämmitykselle ;D).
Normi 2.4m pyrökeppi-kepakossa on sitten muut joka on sateliittiantennin L-kiinnikkeellä seinässä kiinni räystään alla kuistin sisänurkassa eli korkeutta maapinnasta on sellaiset 5 metriä. Sadeämpäri on siten että se on räystään yläpuolella mutta silti että sitä pääsee A-tikkailla tyhjentämään roskista ja muut härpäkkeet kepakon nokassa. Tuuli/uv/aurinko on jonkun verran harjan yläpuolella.

Sama on pikkasen täälläkin mitä Jussalla että puut haittaavat jonkun verran tuuli (ja aurinko) arvoja mutta kun ei oikeen kaupungin/taloyhtiön puita voi mennä kaatamaan ;D
Tosin tuo kepakkoasennus on tukevin mitä ikinä ollut joten se puolestaan parantaa tuulilukemia.