Sadepilvet ja mokkulayhteydet käsikynkässä...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, perjantai, 24.06.2011, 19:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukan puolitieteeliset havaintotutkimukset ja tutkimushavainnot sadepilvien ja mokkulamegojen välisestä yhteydestä ovat tänään saaneet lisävahvistusta. Naruskan kylän yli on pyyhkinyt muutamakin kunnon paksu sadepilvi, jotka ovat tällä kohtaa ravautelleet vettäkin Juhannusaaton kunniaksi vajaat 20 milliä.

Niin se vain tuppaa olemaan, että Karhutunturin hävitessä kokonaan näkösältä IP-kameran kuvasta, niin yhteys rytkähtää Megaan ja alle. Näköyhteyden palattua palautuvat myös Megat välille 3-5.

Täydessä lehdessä olevat lehtipuut eivät ehdi saamaan lehtiään kuiviksi sadekuurojen välissä, mutta märät lehdet eivät yhteyteen näyttäisi vaikuttavan, kunhan Soneran tolppa näköyhteydessä on.

Jossain viestiketjussa tästä samasta aiheesta kiorjoiteltiin ja tämä juttu kuuluisi sinne, mutta Ukka täräyttää tähän samaan viestiin Hyvät Juhannuksen toivotukset kaikille säähemmoille kautta maan. Täällä Naruskalla aurinko paistaa ja vettä sattaa, joten se taitaa olla KESÄ, kuten muuan senaattori joskus hoilasi.

Nyt tarttee lähtee kohentamaan Juhannuskokkoa, jota vesikuurot välillä pyrkivät sammuttamaan, mutta eiköhän illan päälle saada hongista ja koivuista semmoinen yhteisvalakea aikaiseksi, että tuli selättää veden...  ;)

www.naruska.com

Snowi

Hyvät juhannukset sinnekin päin. Täälläkin pistetettiin tulille aikamoinen kokko. Kuumuus oli sitä luokkaa, että ihan lähellä ei voinut olla  :)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - perjantai, 24.06.2011, 19:55
Niin se vain tuppaa olemaan, että Karhutunturin hävitessä kokonaan näkösältä IP-kameran kuvasta, niin yhteys rytkähtää Megaan ja alle. Näköyhteyden palattua palautuvat myös Megat välille 3-5.

Jos pilvistä sataa, niin en pidä sitä mitenkään ihmeenä, jos nopeudet alkavat putoamaan. UMTS-taajuudet, jota HSDPA-modeemit käyttävät, pyörivät siinä 2.1GHz (2100MHz):n alueella ja jos vesisadetta tai pilviä alkaa olemaan riittävästi, tukiasemalta lähtevät signaalit alkavat heijastumaan pilvistä/sadepisaroista ja signaali, joka tulee pidemmän matkan päähän heikkenee sen verran paljon, ettei dataliikennettä pystytä toimittamaan täydellä nopeudella.

Itselläni mokkulan signaalinvoimakkuus vaihtelee sään mukaan. Tyypillisesti mennään 55-58% voimakkuuksilla selkeässä säässä, mutta jos alueelle vyöryy vesisade, putoaa tällöin voimakkuus 51-53% tietämille. Tällä ei tosin ole niin suurta vaikutusta nopeuteen, sillä noilla voimakkuuksilla ei nopeudella juhlita muutenkaan. Vauhti on 1.1Mbit/s sisään ja 0,1-0,3Mbit/s ulos. 11-15dBi:n vahvistuksen tarjoava suunta-antenni on kovasti harkinnassa, kun FinWX:n varayhteys, joka tulee HSUPA-mokkulan varaan, nostetaan ylös.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------