Tutkan virhesalamat

Aloittaja weatherc, tiistai, 31.05.2011, 17:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaMutta jos kaapeli ei ole aivan kondiksessa, niin siitä tollasia lukemia saattaa hyvinkin tulla ja silloin ei välttämättä auta mitään mitkään sensitivity-säädöt.

Mutta kun kaapeli oli täysin kondiksessa, lähes uusi 5e-kaapeli mutta foliohattumalli  ;D
Ja huomasin tuossa kun väsäilin että johtojen järjestyksellä ON merkitystä, meni meinaan ekalla yrityksellä (vahingossa) "verkkokaapelikaavan" mukaan eikä toiminut, selittänee myös sen että miksi normi 1.5 m kaupan kaapelilla se oli ihan hiljaa sen puoli tuntia mitä se oli siinä kiinni. Kun laitoin sen tuon kaavan mukaan niin johan alko Lyyti kirjottaa ;D

finilves

Cat kaapeloinnissa parit lasketaan liittimeltä, 2 keskimmäistä 1 pari, seuraavat säikeet ulospäin on 2 pari, sen jälkeen 2 laitimmaista 3 pari ja toisella puolella 4 pari, Siinä on laitimmaisille pareille 2 järjestelmää kummalla puolella on 3 ja 4 pari, laskutavalla ei ole mitään merkitystä.
Sitten säikeiten paksuus, ei varmaan merkkaa mitään, kerran kaapelia saa olla 500m.
Lähistöllä on varmaan häiritsevä sähkömoottori, kun ostin tämän laitteen ja testasin Oulussa siinä jokin lähti joka aamu käyntiin 4 ja sammui 6 ja salamoja tuli satoja, Lisäksi omasta pyykinpesukoneesta tuli hyvin salamoja. Nyt kun on käytössä Naruskalla ei tule muita häiriöitä kun jääkaappi käynnistyy ja sammuu tulee molemmista noise

weatherc

#12
LainaaSitten säikeiten paksuus, ei varmaan merkkaa mitään, kerran kaapelia saa olla 500m.
Ei pidä paikkansa, dokkarin mukaan max 200 feet eli 60 m, sen pidemmät vaativat ulkoisen 12V virtalähteen ;D

Niin se dokkari: http://www.boltek.com/manual-ld-250.pdf

Siinä on myös asennuskorkeudesta sekä ideoita suojakotelolle:
2m on ok
4m on hyvä
yli 8m paras

;D


finilves

Minulla on 65m, Boltekin 15m ja 50m cat5e. Luultavasti mikäli liian pitkä tulee kuurommaksi.
Luultavasti anteenissa on vahvistimet ja jännitesyöttö on sitä varten,

weatherc

Juu, tuskin se hiljenee heti 60 m kohdalla ;D
Sanoisin että lähinnä mitä sen jälkeen voi tehdä on kuten sanoit tulla "kuurommaksi" eli koneelle tulevat signaalit heikkenevät liikaa ja tietty, kaapelin keräämän noisen/virheiskujen määrä/vaara kasvaa.

Tuo virransyöttö toimii varmaan kuten 1-wiressäkin eli se täytyy syöttää kaapelin kautta siinä vaiheessa (itse antenissa en ole nähnyt mitään ylimääräistä reikää sitä varten)

weatherc

Juhup, tulee niitä virhesalamaoita edelleenkin (ainakin very low:lla), erona nyt on että suurin osa tuspahti 1 km päähän kun ennen ne oli kaikki ripoteltuna siinä 50-120 km etäisyydellä...

weatherc

Kokeillut nyt sekä Boltekin orginaalia joka ehkä noin 5m pitkä (ja paksummat säikeet) ja sitä foliohattu-5e:tä joka noin 20m jossa ohuemmat säikeet sen jälkeen kun tein uudet liittimet sille, noise sensivity on very lowlla.

Molemmat näyttää toimivan mutta pari huomiota:
- Folio-5e:llä enemmän noiseja
- Nuo lounaaseen tulevat virhesalamat ovat lähempänä orginaalikkaapelilla, orginaalilla ne tupsahtaa nyt tuossa paikassa jossa antenni on 1km etäisyydelle kun folio-5e:llä 5-10km etäisyydelle. Eli tuon verran kaapelin pituus/säikeiden paksuus/mahd. folio vaikuttaa signaalin voimakkuuteen, vaikka virhesalama onkin.

Harmi etten voi käyttää tuota orginaalia kaapelia koska nytten on etelän suunnassa talo edessä, sillä puolella talo lähinnä 1.5/1.75 krs (kellari) ja tutka suunilleen asuinkerroksen lattian korkeudella ja veikkaan että kuuluvuus etelään päin on siten "suht heikko".

weatherc

Tutka takaisin vanhassa paikassa, tosin noin puoli metriä korkeammalla kun ennen.
Tämä koska virhesalamat eivät kadonneet edes tuossa kaiteella ollessaan.

Alkaa olemaan epäilys johonkin isomman kokoiseen huippariin jossain kuten joku viljankuivaus-systeemi tai vastaava ja sille ei mitään yksinkertaisesti voi (muuta kun poistaa koko tutka taikka vetämällä nuo noise sensitivet ja squelchit niin korkealle että ne häviävät ja samalla tutkastakin tullee lähes kuuro).

Elikkä ollan takaisin ruudussa 1.

Snowi

Tuo on kyllä todella harmillinen juttu. Melkeinpä kannattaa vähän tiedustella lähialueelta, että onko jollakin jotain tommosia rajuja sähkövempaimia. Ainakin jos päivällä tulee kunnon piikki, niin menee lähialueille pyörimään ja katsomaan löytyisikö mahdollista vian aiheuttajaa.

weatherc

Yks mitä voisi osua aika lailla tuohon suuntaan jollen ihan sekaisin ole ilmansuunnista on ei kovin kaukana oleva Hellas-ajovalotehdas tai mitä ne sitten siellä tekeekään...