Tutkan kuuluvuus

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 24.04.2011, 19:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Olen tässä parina viime päivänä kun (kai voi sanoa) vihdoinkin ollut edes pientä aktiviitetin poikasta seurannut Strikestarin WASP2:sta (kolmiomittaa mukana olevien tutkien tiedot) jo senkin takia että saisin oman tutkan suunnan edes suurin piirtein kohdilleen.

StrikeStarissa ollut, ja on juuri nytkin, aktiviteettiä lähinnä Ranska/Belgia-akselilla.
Lähes kaikki Etelä-Suomen tutkat ovat myös havainneet yksittäisiä iskuja juuri siltä suunnalta piirtäen ne suunnilleen eteläiselle Itämerelle.
Pikaisen kartanluvun kera tämähän tarkoittaa että tutkamme nappaa, joskin yksittäisiä iskuja, peräti noin 1400 km päästä. Ei pöllömmin pieneltä tupakkaskinkokoiselta värkiltä  ;D

Liitteenä tilanne juuri nyt jos joku haluaa tarkistaa oman tutkan suuntauksen ;)

Argonex

No johan napsii kaukaa :O hittolainen tuo salamatutka olis kyl kiva peli, maksaa vaa niin vietävästi :/
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Snowi

Itse ihmettelin samaa, Ranskasti asti napsinut osumia ja yllättävän montakin. Eihän tämä tosin ole mitään talven lukemille, kun omakin tutka nappasi Etelä-Italiasta osumia  ;D. Talvella etu on radiokeleissä, joten sen takia nämä kevään Ranskan iskut ovat olleet yllättävän kaukana. Pitää vaan saada asennettua tuo oma tutka uuteen paikkaan, sillä nykyisessä paikossa sensitivityä pitää pitää high:lla tai very high:lla, jotta tuo huippari ei aiheuttaisi kauheasti harmia. Very low asetuksella olisi omaan tutkaan tullut vielä selvästi enemmän osumia.

finilves

Ylen TV1 säässä kerrottiin ukkosta olleen Lapissa, Limika on havainnut jotai, mutta aika näyttää menneen pitkäksi.
Onko muilla havaintoja

jamo

Lainaus käyttäjältä: finilves - lauantai, 07.05.2011, 21:34
Ylen TV1 säässä kerrottiin ukkosta olleen Lapissa, Limika on havainnut jotai, mutta aika näyttää menneen pitkäksi.
Onko muilla havaintoja


Oisko linkkiä ylen uutiseen tai sitten kellonaikaa laittaa?

jamo

finilves

21 uutisissa kertoi Lapin Ukosista, aikaa ei keronut. Mistä nuo sinus sivulla näkyvä 18.24 suunnassa 12 kertoo

Snowi

Myös oma Vuokatin tutka huomasi salamoita pohjoisessa, mutta heitti ne jäämerelle asti  ;D. Mitään kalibrointeja ei Vuokatin tutkassa vielä ole. Blitzortung puolestaan väitti salaman iskeneen noin Rovaniemen paikkeilla.

Ei kun katsos sentään. Nyt kun katsoin Vuokatin tutkan eilisen päivän hidastuksena, niin huomasin, että nämä Jäämerellä olleet iskut olivat joitain muita iskuja, niitä tapahtui yhteensä 4. Mutta näiden jälkeen siinä Rovaniemen paikkeilla oli 3 iskua. Yllättävän hyvin piirtänyt iskut ilman mitään kalibrointia, jos vertaa Blitzortungiin, josta saa hyvin varmoja lukemia.